Wikipedia a ajuns la articolul cu numărul două milioane

Publicat: 15 02. 2012, 10:26
Actualizat: 19 02. 2012, 23:03
Articolul cu numărul două milioane a fost publicat în cadrul enciclopediei online Wikipedia, al cărei conținut poate fi editat de utilizatori, informează Reuters.

Articolul cu numărul două milioane a fost publicat în cadrul enciclopediei online Wikipedia, al cărei conținut poate fi editat de utilizatori, informează Reuters. Publicarea articolului cu numărul două milioane este un simbol pentru cel mai mare site internațional de publishing care utilizează conținuturi generate de utilizatori.

La 10 septembrie, un articol despre "El Hormiguero", un show TV spaniol foarte popular, a fost creat pe Wikipedia de utilizatorul Zzxc, el devenind articolul cu numărul două milioane a versiunii Wikipedia în limba engleză.

Wikipedia, aflat pe locul șase în topul celor mai vizitate site-uri din lume, după Google, Microsoft, Yahoo, Time Warner și eBay, este disponibilă în 250 de limbi. În total, în cadrul enciclopediei au fost publicate mai mult de opt milioane de articole.

De la lansarea proiectului, în 2001, peste 100.000 de utilizatori înregistrați au publicat câte cel puțin 10 modificări la articolele din conținutul Wikipedia, potrivit Wikimedia Foundation, organizația caritabilă non-profit care operează Wikipedia.

Mai multe știri pe www.mediafax.roÂ