Wizz Air anunță tarife speciale pentru pasagerii Blue Air: „Vești proaste de la Blue?”

Publicat: 07 09. 2022, 11:42
FOTO - caracter ilustrativ: Facebook.com/airportcluj.ro

Compania aeriană low-cost Wizz Air a anunţat astăzi, printr-un comunicat, că pasagerii Blue Air, afectaţi de anularea zborurilor spre și dinspre România, beneficiază de tarife mult mai mici. 

„Wizz Air, compania aeriană cu cea mai rapidă creștere și cea mai sustenabilă din Europa, anunță tarife speciale pentru clienții Blue Air.”, transmite compania.

„Pasagerii afectați pot rezerva acum bilete pe zboruri Wizz Air cu tarife începând de la 49.99 EUR folosind codul rezervării Blue Air. Rezervările pot fi efectuate prin intermediul paginii Wizz Air pentru tarife speciale.”, se mai arată în comunicat.

Potrivit promovării de pe site-ul companiei, preţurile sunt valabile pe anumite rute, cu număr limitat de locuri.

Pasagerii pot beneficia de reduceri la Wizz Air folosind primele 6 caractere a codului de rezervare pentru zborurile anulate de Blue Air.

Ieri, compania aeriană Blue Air a anunțat că toate zborurile sunt suspendate până pe 12 septembrie.

5 milioane de lei pentru a aduce acasă românii

În urma anunțului, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunţat că Guvernul va aloca suma de 5 milioane de lei către TAROM, pentru a trimite aeronave care să-i aducă acasă pe românii afectaţi de decizia companiei Blue Air de a suspenda zborurile.

Peste 3.000 de pasageri au fost afectati de aceasta decizie a companiei aeriene.

Romanii blocati pe aeroporturile din strainatate in urma suspendarii zborurilor de catre compania aeriana Blue Air pot solicita ajutor la sectiile consulare ale ambasadelor Romaniei sau prin apelare la numarul de telefon 0040751084537, gestionat de MAE, urmand sa fie adusi in tara cu aeronave ale Tarom, a anuntat marti purtatorul de cuvant al Guvernului, Dan Carbunaru.

In data de 14 iulie, ANPC a amendat Blue Air cu suma de doua milioane de euro pentru anularea a peste 11.000 de zboruri in perioada 30 aprilie 2021 – 30 aprilie 2022, si a obligat compania sa returneze clientilor banii in maximum zece zile pentru toate zborurile anulate.