Zece bucăți de cale ferată ale mocăniței care circulă la Moldovița, furate

Publicat: 12 04. 2013, 14:23
Actualizat: 25 06. 2013, 17:58

Zece bucăți de șină de cale ferată îngustă, cu o lungime de 90 de metri, de pe traseul mocăniței care circulă în zona comunei sucevene Moldovița au fost furate, opt dintre acestea fiind găsite ascunse sub un mal de pământ, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit Poliției Județene Suceava, polițiștii din Moldovița au fost sesizați că în noaptea de miercuri spre joi au fost furate mai multe bucăți de șină de la calea ferată îngustă aparținând unei firme de căi ferate din județul Hunedoara care deține mocănița ce circulă în zonă în scop turistic.

Polițiștii au constatat că șina furată reprezintă capătul de linie al căii ferate pe care circula mocănița, fiind demontate zece bucăți de șină, în lungime totală de 90 de metri – câte 45 de metri de pe fiecare parte a căii ferate.

În urma verificărilor, la aproximativ 40 de metri de locul de unde au fost furate, au fost descoperite opt șine de cale ferată cu lungimea totală de 75 metri, care erau îngropate sub un mal de pământ.

Celelalte două șine, cu lungimea de câte 7,5 metri fiecare, nu au fost găsite până în prezent.

Polițiștii fac cercetări pentru stabilirea hoților șinei de cale ferată, precizează sursa citată.

Mocănița din comuna Moldovița este singura care circulă pe cale ferată îngustă din Bucovina, parcurgând un traseu de aproximativ 14 kilometri pe malul pârâului Moldovița. Trenul circulă în acest an în week-end, în perioada 30 martie-8 octombrie, dar și cu ocazia sărbărtorilor de Paști, Înălțare, Adormirea Maicii Domnului și de Crăciun.