Zeci de arbori DOBORÂȚI și mii de persoane fără electricitate, din cauza vântului puternic. Cele mai afectate județe

Publicat: 11 03. 2019, 10:10

Potrivit IGSU, în ultimele 24 de ore, Administrația Națională de Meteorologie a emis 35 avertizări pentru fenomene meteo periculoase, care anunțau precipitații și intensificări ale vântului ce local depășesc la rafală viteza de 50 – 70 km/h, iar la munte până la 120 km/h.

În urma precipitațiilor și vântului puternic, au fost semnalate efecte negative în județele Bistrița-Năsăud, Brașov, Constanța, Covasna, Cluj, Galați, Ilfov, Harghita, Hunedoara, Iași, Prahova, Suceava, Vrancea și în municipiul București.

Astfel, echipajele de pompieri împreună cu autoritățile publice locale au acționat pentru degajarea a 21 copaci doborâți, 6 cabluri electrice și 10 elemente de construcție desprinse, fiind avariate un autoturism și 4 acoperișuri de imobile. Totodată, a fost evacuată apa din 5 beciuri inundate.

Circulația rutieră și feroviară a fost afectată temporar din cauza copacilor căzuți pe un tronson de cale ferată (Bicsadu Oltului – Băile Tușnad), pe cinci drumuri naționale (DN 73, DN 11, DN17A, DN 1 și DN 2) și trei drumuri județene (DJ 103B, DJ 172D și DJ 177A).

Din punct de vedere al alimentării cu energie electrică, luni la ora 7.00 erau nealimentați 1.827 consumatori din 5 județe (Bacău, Covasna, Harghitam, Vrancea și Suceava). Pentru remediere se acționează în teren cu mai multe echipe tehnice ale distribuitorilor de energie.

Luni dimineață erau în derulare intervenții pentru evacuarea apei din beciuri în județul Bistrița-Năsăud și pentru repunerea sub tensiune a arețelei electrice pe tronsonul CFR Bicsadu Oltului – Băile Tușnad din județul Harghita.