Zeci de case și terenuri inundate, dar și podețe distruse de ploi, în județul Sibiu

Publicat: 07 06. 2013, 08:28
Actualizat: 27 03. 2019, 01:38

Reprezentanții Sistemului de Gospodărire a Apelor Sibiu au anunțat, joi, că peste 30 de case și zeci de terenuri agricole din localitățile Blăjel și Bazna au fost inundate, iar trei podețe au fost complet distruse în urma ploilor torențiale din ultimele 24 de ore, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Directorul Sistemului de Gospodărire a Apelor (SGA) Sibiu, Pioară Negoiță, a anunțat, joi, într-o conferință de presă, că în zona localităților Blăjel și Bazna s-au înregistrat precipitații de peste 50 de litri pe metru pătrat, mai multe case, gospodării și terenuri fiind inundate.

„Probleme au apărut în zona Blăjelului, unde Fizeșul a inundat 29 de case, 48 de gospodării, 18 hectare de teren arabil și pășuni și circa doi kilometri de străzi secundate. Au fost patru poduri avaritate și 16 podețe afectate. În Bazna, au fost inundate trei case și cinci hectare de teren arabil”, a declarat Pioară Negoiță.

Potrivit acestuia, apa a intrat în pivnițele caselor, iar cinci podețe au fost complet distruse.

Directorul SGA Sibiu a afirmat că în zonă se lucrează pentru remedierea problemelor, scoaterea apei din gospodării, curățarea străzilor și degajarea podurilor și podețelor.