Zeci de kilograme de pește stricat, găsite de inspectori la o cherhana din Năvodari

Publicat: 04 02. 2016, 20:58

Potrivit unui comunicat al OPC Constanța de joi, în urma unei sesizări telefonice, prin care o persoană a reclamat că după ce a consumat produse din pește la o cherhana din Năvodari a acuzat simptome similare unei posibile toxiinfecții alimentare, a fost demarată o verificare la unitatea de alimentație publică.

În urma controlului, în spațiul de depozitare au fost găsite 74 kg de pește pentru care nu s-au respectat condițiile de depozitare. Peștele, deși trebuia păstrat în stare de refrigerare, era congelat, și nici nu era însoțit de elemente de identificare.

În același spațiu de depozitare s-a găsit și o cantitate de 4 kg de preparate culinare pregătite în zilele anterioare, având termenul de valabilitate depășit cu 24 ore.

Întreaga cantitate de pește și preparate culinare a fost retrasă definitiv din circuitul consumului uman, iar cherhanaua a fost sancționată contravențional cu 20.000 de lei. Totodată, ca măsură complementară, s-a dispus și oprirea temporară a prestării de servicii în unitatea de alimentație publică până la remedierea deficiențelor.