Zeci de percheziții la firme din Mehedinți, Timiș, Alba, Hunedoara, într-un caz de evaziune fiscală de 700.000 euro

Publicat: 04 07. 2013, 10:52
Actualizat: 03 02. 2019, 18:56

Polițiștii fac, joi, percheziții la sediile a 12 firme din Mehedinți, Timiș, Alba și Hunedoara și la locuințele a 11 administratori suspectați că ar fi înregistrat tranzacții financiare fictive de peste trei milioane de euro, prejudicul produs prin evaziune fiscală fiind de peste 700.000 de euro.

Perchezițiile la cele 23 de adrese vizează destructurarea unei rețele infracționale, administratorii fiind suspectați că prin 12 firme ar fi produs evaziune fiscală și spălare de bani, se arată într-un comunicat de presă al Poliției Române.

Trei dintre percheziții sunt în județul Mehedinți, două în Timiș, opt în Alba și 10 în Hunedoara, cazul fiind instrumentat de Serviciul de Investigarea Fraudelor din Inspectoratul de Poliție al Județului Mehedinți, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul Tribunalului Mehedinți.

Mai mulți suspecți au fost duși la sediul Inspectoratului de Poliție al Județului Mehedinți pentru continuarea cercetărilor.

Potrivit anchetatorilor, în perioada 2009-2012, administratorii unor firme ar fi înregistrat tranzacții comerciale fictive de peste trei milioane de euro, pentru care nu au plătit TVA și impozit pe profit.

Administratorii firmelor ar fi produs astfel un prejudiciu bugetului de stat de peste 700.000 de euro.

Polițiștii urmează să identifice bunuri mobile și imobile pentru recuperarea prejudiciului.