Zeci de persoane evacuate au fost evacuate la Satu Mare după ce cota de pericol a râului Crasna a fost depășită

Publicat: 28 05. 2015, 10:07
Actualizat: 28 05. 2015, 21:59

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Satu Mare, Aurel Ulici, a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX că persoanele evacuate au fost cazate la căminul cultural din localitate, unde au primit apă și alimente.

„Un număr de 20 de persoane, 12 adulți și șapte copii, au fost evacuate din casele lor din localitatea Craidorolț, după depășirea cotelor de pericol pe râul Crasna, și au fost cazate la căminul cultural, unde au primit apă și alimente. O altă persoană, imobilizată la pat, a fost transportată de un echipaj SMURD la rude. Au fost afectați 1.500 metri liniari de dig, care a fost supraînălțat cu 6.000 de saci cu nisip. Localitatea nu a fost, din fericire, inundată”, a spus Ulici.

De asemenea, tot în cursul serii de miercuri, au fost evacuate 109 persoane care locuiau în 15 locuințe din cartierul Sătmărel, din municipiul Satu Mare, din cauza grindinei care a spart acoperișurile locuințelor acestora.

„În urma infitrațiilor apei în pereții de chirpici, a existat un pericol de prăbușire a locuințelor. Persoanele respective au fost transportate la căminul cultural al cartierului. Grindina căzută a fost de mărimea oului de găină”, a mai spus purtătorul de cuvânt al ISU Satu Mare.

Potrivit acestuia, debitul râului Crasna este, joi, în scădere, dar se menține codul roșu de inundații.

Avertizarea cod roșu de inundații a fost prelungită până joi, la ora 02.00, pe râurile Crasna și Barcău, în județele Sălaj și Satu Mare, iar codul portocaliu a fost menținut până joi dimineață pe râuri din județele Cluj, Sălaj, Maramureș, Satu Mare, Bistrița-Năsăud și Bihor.