Zeci de turiști au rămas blocați în telegondole la Obârșia Lotrului din cauza unor avarii la rețeaua electrică

Publicat: 11 01. 2015, 07:31

Instalația de transport pe cablu care deservește domeniul schiabil Obârșia Lotrului din județul Vâlcea s-a blocat după ce mai mulți copaci au căzut pe liniile electrice, zeci de turiști rămânând în telegondolele aflate pe traseu.

Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vâlcea, 75 de persoane aflate în 12 telegondole au rămas blocate, începând cu ora 17.33, după ce în urma prăbușirii copacilor pe liniile de alimentare cu
energie electrică s-au produs două avarii pe rețeaua care asigura funcționarea telegondolei.

Pentru aducerea turiștilor la sol, autoritățile au pus în funcțiune generatorul instalației, iar la finalul unei operațiuni care a durat aproximativ două ore și jumătate toate cele 75 de persoane au fost recuperate, la ora 20.07 toți turiștii fiind coborâți din telegondole. La operațiunea de salvare au participat militari ISU, salvamontiști, jandarmi montani și polițiști. De asemenea, două ambulanțe au fost prezente la Obârșia Lotrului pe parcursul operațiunii.

În urma intervenției angajaților CEZ, alimentarea cu energie electrică a instalației de transport pe cablu a fost reluată la ora 20.50.