TOP 10 cele mai bune parcuri acvatice din Europa

TOP 10 cele mai bune parcuri acvatice din Europa
Publicat: 15/07/2023, 12:15

De la Rulantica din Germania, la Parque Warner Beach din Spania, am făcut pentru tine un top 10 cele mai bune parcuri acvatice din Europa. Alege varianta cea mai potrivită pentru tine și pregătește-te de aventură.

Cele mai bune parcuri acvatice din Europa, de la Therme Erding la Siam Park, pot fi găsite în țări de pe tot continentul. Clasamentul este făcut, în principiu, pe baza numărului de vizitatori de dinainte de pandemie, dar am inclus în top 10 cele mai bune parcuri acvatice din Europa și unele mai noi, precum Rulantica, din Germania, Parque Warner Beach și Caribe Aquatic Park, din Spania.

1. Therme Erding, Germania

Cu aproximativ 1,8 milioane de oaspeți anual și aproximativ 4.000 de persoane care îi trec pragul zilnic, Therme Erding este cel mai vizitat parc acvatic din Europa. Locul de 185.000 de metri pătrați găzduiește cel mai mare complex de băi termale și spa din lume. Este situat la nord de Munchen, în apropierea orașului Erding. Înainte de lansarea atracțiilor acvatice, Therme Erding era un complex de băi termale.

Deschis în 1999, Therme Erding are 27 de tobogane interioare și exterioare cu o lungime de 2,7 km. Printre punctele de atracție se numără cel mai lung tobogan cu tub din lume și o experiență de realitate virtuală (VR) greu de egalat.

2. Aquapalace Praga, Cehia

Parcul acvatic Aquapalace din Praga ocupă o suprafață de 9.150 de metri pătrați, ceea ce îl face cel mai mare din Europa Centrală. Pe lângă parcul acvatic, Aquapalace oferă un complex cu saună, un centru spa și de wellness și un centru de fitness. Parcul acvatic este situat în Čestlice și a fost deschis în mai 2008. În 2019, înainte de pandemie, a primit 1,3 milioane de vizitatori. În 2022, Aquapalace a atras 1,2 milioane de oaspeți.

Atracțiile de aici includ cel mai lung tobogan de apă din Republica Cehă, care este unul dintre cele 12 existente în parc. Aquapalace are, de asemenea, un râu întortocheat de 450 de metri lungime, valuri artificiale, Spacebowl și piscine în trei zone – Palatul Aventurilor, Palatul Relaxării și Palatul Comorilor.

3. Tropical Islands, Germania

Tropical Islands este un parc acvatic de interior din Brandenburg, Germania. Prezentat drept cea mai mare stațiune tropicală din Europa, parcul de 66.000 de metri pătrați a fost deschis în 2004. Tropical Islands a primit peste 1,2 milioane de vizitatori în 2019. În 2022, Tropical Islands a înregistrat peste 1,1 milioane de oaspeți. Parcul poate găzdui până la 8.200 de vizitatori zilnic și oferă numeroase atracții, inclusiv cea mai lungă cursă pe un tobogan double racer din lume și cel mai înalt tobogan din Germania.

4. Siam Park, Tenerife, Spania

Deschis în septembrie 2008, Siam Park este un parc acvatic de 186.155 de metri pătrați pe insula Tenerife din Canare, Spania. A fost votat cel mai bun parc acvatic din lume, o categorie acum fuzionată cu „cel mai bun parc de distracții”, în cadrul TripAdvisor Travelers Choice Awards timp de opt ani consecutiv. În 2019, Siam Park a atras 1,2 milioane de vizitatori și mai mult de 1,1 milioane în 2022.

Atracțiile din parcul tematic Siam includ tobogane de apă precum Singha, Kinnaree, Vulcano și Turnul Puterii, plus încă 15 tobogane, turnuri, poduri. Râul Mai Thai este unul dintre cele mai lungi „lazy river” din lume.

5. Aqualand Moravia, Cehia

Un alt parc acvatic din Cehia este Aqualand Moravia. Construit pe locul vechilor băi romane, Aqualand Moravia oferă piscine, o saună și alte experiențe de wellness, precum și diverse tobogane și atracții acvatice.

A fost recent renovat, cu o nouă piscină pentru copii, trei noi tobogane și un nou turn de apă deschis în 2022. High Five Master Blaster + Constrictor Fusion din parc a câștigat un premiu European Star pentru cel mai bun tobogan cu apă, în 2022, 2021, 2020. În prezent, există planuri de a adăuga o structură de joacă acvatică modulară la parcul de interior.

6. Caribe Aquatic Park, Spain

Parcul acvatic PortAventura, numit Caribe Aquatic Park, se întinde pe o suprafață de 50.000 de metri pătrați. Găzduiește 16 atracții și piscine, inclusiv cel mai înalt tobogan din Europa, Khajuna King. Parcul cu tematică tropicală are și patru restaurante. PortAventura World include PortAventura Park, Ferrari Land și opt hoteluri. Stațiunea este una dintre cele mai mari destinații de agrement din Europa și a avut peste 90 de milioane de vizitatori de la deschidere sa în 1995. În 2023, PortAventura World a obținut certificarea B Corp, care îi recunoaște munca în sustenabilitate, responsabilitate socială și bună guvernare.

7. Rulantica, Germania

Lumea acvatică Rulantica, parte a Europa-Park, a fost deschisă în 2019, cu 25 de atracții tematice, inclusiv 17 tobogane, pe 32.600 de metri pătrați. Este inspirat de o insulă fictivă norvegiană, iar piesa centrală a parcului acvatic este piscina cu valuri Surf Fjørd, în timp ce palatul de gheață Vinterhal găzduiește cele mai mari atracții din Rulantica.

Vildstrøm este un râu sălbatic, în timp ce Saga lui Snorri este numele  pe care îl poartă unicul ”lazy river” al parcului. Piscina de aventură Skip Strand include o navă scufundată și un curs de obstacole de apă, iar Trølldal este un loc de joacă acvatic și o piscină de mică adâncime locuită de troli. Rulantica are mai multe localuri tematice, inclusiv barul la piscină Tempel Krog și diverse magazine.

8. Tiki Pool, Olanda

Tiki Pool din Wassenaar, Olanda susține că este cel mai mare parc acvatic din Belgia, Olanda și Luxemburg. Are 21 de tobogane cu apă – o lungime totală de 1,5 kilometri – precum și un parc acvatic pentru copii și o zonă în aer liber. În parcul pentru copii, există patru tobogane și o cascadă, în timp ce zona exterioară include o piscină încălzită și cinci tobogane. Tiki Pool are și un „lazy river”. În 2019, parcul acvatic a primit 800.000 de vizitatori, iar în 2022 a atras 750.000 de vizitatori.

9. Nettebad, Germania

Parcul acvatic Nettebad din Osnabrück, Germania oferă o experiență acvatică potrivită pentru familii. Toboganele de apă includ aici un tobogan cu tub, un tobogan cu pâlnie și un tobogan de lansare, dar există, de asemenea, un curs de obstacole acvatice și snorkelling VR. Într-o zonă în aer liber, oaspeții se pot bucura de un tobogan pentru copii și de o zonă de joacă. Parcul a primit peste 750.000 de vizitatori în 2019 și 650.000 în 2022.

10. Lalandia, Danemarca

Cel mai mare parc acvatic tropical din Scandinavia, Lalandia, poate fi găsit în Billund, care este cunoscut drept locul de naștere al Lego și, de asemenea, găzduiește o stațiune Legoland. Parcul acvatic include tobogane, o piscină cu valuri și jacuzzi-uri, precum și experiențe de wellness. Lalandia are și parcuri acvatice în Søndervig și Rødby. Există aici, de asemenea, structuri de joacă pe mai multe niveluri și tobogane cu apă concentrate în parcul acvatic.

Și pentru că top 10 cele mai bune parcuri acvatice din Europa nu a fost chiar ușor de făcut, mai ales pentru locurile inferioare ale clasamentului, mai punem pe listă încă un parc acvatic de neratat, din Spania:

Parque Warner Beach, Spania

Parque Warner Beach este un parc acvatic din Madrid, aflat lângă parcul tematic Parque Warner Madrid. Ambele găzduiesc atracții bazate pe proprietatea intelectuală Warner Bros. Ofertele includ tobogane, piscine și un „lazy river”. În 2022, parcul acvatic spaniol a deschis două noi tobogane, Aquaman și Black Manta.

Toboganul Batman: La Sombra del Murciélago din parc a câștigat un European Star Award pentru cel mai bun tobogan cu apă în 2022, 2021, 2020, 2019, 2018.

Foto: https: therme-erding.de, aquapalace.cz, tropical-islands.de, siampark.net, aqualand-moravia.cz, portaventuraworld.com, europapark.de, duinrell.com, stadtwerke-osnabrueck.de, shutterstock

CITEȘTE ȘI:

Unde va fi construit cel mai mare aqua park din Europa de sud-est

Sibiu va avea Aqua Park. Suma uriașă pe care o plătește primăria

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
6 sfaturi pentru o viață cât mai lungă de la un bărbat de 110 ani....
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
Ce trebuie să mâncăm pentru a ne feri de cancer: „Evitați aceste două lucruri!”
Locul de poveste din România care i-a cucerit inima lui Karen, o turistă din SUA:...
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de...
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Poliția Locală poate da amendă pentru parcare?
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
INTRĂ BANII pe card de astăzi, 29 APRILIE. Informația confirmată oficial în direct la TV:...
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
"Mă făceam că nu aud". Nicolae Botgros, întâmplare neașteptată la o înmormântare! Cererea pe care...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Un copil a găsit o piesă rară de Lego pe o plajă din Marea Britanie