EXCLUSIV VIDEO | Când va fi ANAF la fel de puternic precum temutul Fisc american. Lucian Heiuș: ”Va fi una dintre cele mai performante agenții fiscale din Europa”

Orice Guvern își dorește ca Fiscul să fie puternic precum temutul Internal Revenue Service (IRS), Agenția de Administrare Fiscală a SUA de care nu a scăpat nici Al Capone, pentru a elimina evaziunea fiscală și a aduce la buget fondurile necesare funcționării statului. România este de mai mulți ani în coada clasamentului european la colectarea taxelor, dar președintele Agenției Naționale de Administrare Fiscală, Lucian Heiuș, spune, într-un interviu la GÂNDUL EXCLUSIV, că instituția se află într-un proces de modernizare și, în cel mult trei ani, poate deveni unul dintre cele mai importante fiscuri din Europa.

Lucian Heiuș a precizat că sunt mai multe condiții care trebuie îndeplinite, dintre care una esențială, dincolo de digitalizare, care a devenit ”o marotă”.

“Noi suntem într-un plin proces de modernizare. Eu nu vorbesc strict doar de digitalizare, pentru că deja digitalizarea a devenit o marotă, peste tot vorbim numai de digitalizare. Eu prefer să vorbesc despre Agenție ca aflându-se într-un amplu proces de modernizare, iar partea de digitalizare este un element dintr-un ansamblu pe care vrem să-l schimbăm și vrem să-l implementăm în cadrul ANAF.

Eu cred că într-un orizont de timp de cel mult trei ani de zile, Fiscul din România va ajunge să fie unul dintre cele mai performante fiscuri din Europa”, a spus președintele ANAF.

Condiția esențială pentru ca ANAF să fie unul dintre cele mai importante fiscuri din Europa

Lucian Heiuș a subliniat că, pentru a scoate Fiscul românesc din coada clasamentelor europene la încasările de taxe, este important ca factorul politic să nu influențeze procesul de modernizare

“Dacă lucrurile vor merge normal, așa cum am stabilit planurile, dacă influența factorului politic nu va perturba acest mecanism, pe care noi l-am pornit, dacă va exista o continuitate a ideilor și a liniilor pe care le-am trasat în ultima perioadă, fără nicio reținere spun că, în cel mult trei ani, ANAF va fi una din cele mai performante agenții fiscale din Europa“, a explicat Lucian Heiuș.

Conform președintelui ANAF, deși Agenția Națională de Administrare Fiscală are alocate peste 22.000 de posturi, doar 11.000 de angajați lucrează efectiv în inspecție fiscală și colectarea veniturilor.

Urmăriți interviul integral:


CITEȘTE ȘI:

EXCLUSIV VIDEO | Ce salariu se poate câștiga la ANAF, cu experiență minimă. Lucian Heiuș: ”Vreau să creăm valuri de oameni care să vină și să îi înlocuiască pe cei care merg la pensie”

EXCLUSIV VIDEO | România a rămas campioană în UE la neîncasarea de TVA. Cum vrea președintele ANAF să reducă evaziunea fiscală și să aducă mai mulți bani la buget din taxe și impozite 

EXCLUSIV VIDEO | Cum vede șeful ANAF anul 2023: ”Va fi un an greu, cu ținta de venituri foarte ambițioasă. În perioade de criză, apar și speculanții crizei, care încearcă să obțină foloase necuvenite”

EXCLUSIV VIDEO | Președintele ANAF: ”Dai același salariu celui care identifică tranzacții cu criptomonede ca și celui care verifică trei facturi pentru ceva ce se vinde la colț? Recompensa cu o strângere de mână nu este suficientă”

EXCLUSIV VIDEO | Câți angajați are, de fapt, Fiscul din România. Președintele ANAF a dezvăluit câți dintre ei fac controale și colectează venituri 

Bogdan Pavel
Senior editor Are o experiență de aproape trei decenii în mass media românească, în care a ocupat, pe rând, aproape toate funcțiile într-o mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
EXCLUSIV: 50 de lei o porție de hamsie la malul mării! Ce prețuri au restaurantele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Regulă pentru absolut toți șoferii din România. Se pedepsește cu închisoarea de la 2 la...
Băsescu îl spulberă iar pe Geoană. Întrebarea la care trebuie să răspundă
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Regele Charles al III-lea este „mai bolnav decât lasă să se vadă”