Gândul LIVE. Adrian Asoltanie: „Pe măsură ce românii descoperă economisirea, ei de fapt afectează și mai mult companiile românești / Evităm consumul când chiar este nevoie de așa ceva”

Publicat: 17 07. 2020, 13:01
Actualizat: 17 07. 2020, 18:05

This browser does not support the video element.

Adrian Asoltanie, trainer financiar, a declarat, vineri, la Gândul LIVE, că românii care economisesc în perioada de criză mai mult afectează economia și companiile naționale, pentru că prin acest comportament se reduce consumul. Specialistul spune că trebuie să facem economie atunci când ne merge bine.

„Oamenii descoperă importanța educației financiare destul de târziu. Ajungem să facem lucrurile bune puțin cam târziu. Investițiile și economiile se fac atunci când ți-e bine. Când este bine vara. Nu iarna economică. Atenție, anotimp care abia a început.

Analist financiar: „Cred că problemele economiei de acum își vor vedea efectele mai târziu”

Eu cred că problemele economiei de acum își vor vedea efectele mai târziu, cum sunt șomajul sau companiile care nu au vânzări. Pe măsură ce românii descoperă economisirea, ei de fapt afectează și mai mult companiile românești și restul angajaților români, pentru că astfel scade consumul. Intrăm astfel într-o spirală și mai descendentă. Evităm consumul când chiar este nevoie de așa ceva”, a declarat Adrian Asoltanie, analist financiar, vineri, la Gândul Live.

Specalistul financiar a mai precizat că atunci când luăm salariul, este bine să economisim din acești bani.

Adrian Asoltanie: „Nu trebuie să te trezești că din 100 de lei cheltui 120”

„Nu trebuie să te trezești că din 100 de lei cheltui 120. Primul lucru pe care trebuie să-l faci când iei salariul este să pui ceva de-o parte, și în felul ăsta te asiguri că nu intri în datorii, și te asiguri că atunci când vine o criză economică ai cum să gestionezi situația respectivă (…)

Greul încă nu a venit (…) sfatul meu pentru oameni este să se limiteze la lucrurile pe care le înțeleg și pe care le controlează.

Titlturile de stat sunt pentru orice persoană. Ceva titluri de stat cred că ar trebui să aibă oricine, sunt sigure, garantate de Guvern și de Stat. Recomand așa ceva, mai ales în această perioadă”, a mai declarat Adrian Asoltanie, analist financiar, vineri la Gândul Live.