2017 intră în TOP 3 al anilor cu temperaturi record și fenomene extreme

Publicat: 07 11. 2017, 11:35

OMM susține că 2017 va fi printre cei mai călduroși ani în ciuda absenței fenomenului El Nino.  BBC notează că acest tipar de creștere a temperaturilor este produs de activitatea umană continuă.

Specialiștii afirmă că multe dintre fenomenele meteorologice ”extraordinare” observate recent reprezintă un semn al schimbărilor climatice. În cadrul primei zile a conferinței Națiunilor Unite privind problemele climatice, cercetătorii din cadrul OMM și-au prezentat raportul anual cu privire la Starea Anuală a Schimbărilor Climatice. Raportul prezent este precedat de cel anterior privind concentrația de dioxid de carbon din atmosferă care a atins un nivel record în 2015-2016.

Deși raportul recent acoperă doar lunile ianuarie și septembrie, OMM afirmă că, la nivel global, temperaturile medii au crescut cu 1,1 grade Celsius. Specialiștii avertizează că în scurt timp ar putea fi atins pragul major al creșterii de 1,4 grade Celsius, iar țările insulare ar trebui ținute sub atenta supraveghere. Aceștia au declarat că, per total, în 2017 temperaturile vor fi cu  0,47 de grade Celsius mai crescute decât în perioada 1981-2010. 

Citește continuarea în Descoperă!