Avertizare meteo. Cod galben de ceaţă în centrul ţării

Publicat: 22 08. 2021, 08:53

Este ceaţă în centrul ţării. Meteorologii avertizează că judeţul Harghita se află sub avertizare Cod galben de ceaţă.

Meteorologii spun că este ceaţă groasă duminică dimineaţa, în judeţul Harghita. Specialiştii vorbesc despre „ceaţă care determină reducerea vizibilităţii local sub 200 de metri şi izolat sub 50 de metri”.

Fenomenul se produce în zona depresionară şi în regiunile joase din judeţul Harghita. Avertizarea cod galben este valabilă până la ora 9.00.

Ceaţa din centrul ţării le provoacă probleme şoferilor deoarece cauzează reducerea vizibilităţii chiar şi sub 50 de metri. Poliţiştii le recomandă şoferilor să conducă cu prudenţă, să păstreze distanţă faţă de celelalte maşini şi să nu frâneze brusc.

Prognoza meteo pe patru săptămâni

Reprezentanţii Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM) au anunțat cum va fi vremea în următoarele patru săptămâni, respectiv perioada 23 august – 20 septembrie.

Potrivit meteorologilor, temperaturile vor fi normale în toate regiunile ţării.

23 – 30 august

Valorile termice se vor situa în jurul celor specifice pentru acest interval, în toate regiunile. Cantităţile de precipitaţii vor fi excedentare în jumătatea nordică a ţării, dar mai ales în extremitatea de nord, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

30 august – 6 septembrie

Temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru această săptămână, în toate regiunile. Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru acest interval, la nivelul întregii ţări.

6 – 13 septembrie

Temperaturile medii se vor situa în limitele climatologice ale perioadei, în toate regiunile. Cantităţile de precipitaţii vor fi excedentare în cea mai mare parte a ţării, dar mai ales în zonele montane.

13 – 20 septembrie

Mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric estimat pentru acest interval va fi în general excedentar în regiunile sudice, sud-estice şi la munte, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă.