Cum va fi vremea în a doua și a treia zi de Crăciun. PROGNOZA METEO pentru luni și marți

Publicat: 25 12. 2016, 15:39
Luni, în țară, mai ales în regiunile din vestul, centrul și nordul teritoriului, iar noaptea și în est, cerul va fi mai mult noros. La munte, în special la altitudini mari, vor predomina ninsorile, iar în Maramureș, Transilvania, zona deluroasă din Banat și Crișana și local în Moldova se vor semnala precipitații mixte. În sud și sud-est înnorările vor fi temporare și doar izolat vor fi precipitații slabe, predominant ploi. Vor fi condiții de polei. Vântul va avea intensificări, mai ales în zona montană înaltă. Temperaturile maxime se vor încadra între -1 grad în estul Transilvaniei și 7 grade în Banat și Oltenia, iar cele minime vor fi cuprinse între -4 și 3 grade.
 
În București, a doua zi de Crăciun vine cu valori termice peste cele normale la această dată. Temperatura maximă se va situa in jurul valorii de 5 grade, iar cea minimă va fi de -2…-1 grad. Cerul va fi temporar noros, iar trecător, în cursul nopții, vor fi condiții pentru precipitații slabe mixte. Vântul va sufla în general slab.
 
A treia zi de Crăciun aduce în toată țara valori termice care rămân peste mediile climatologice specifice acestei perioade a anului, astfel că temperaturile maxime se vor încadra între 1…2 grade în nord-vestul și centrul țării și 10 grade în sud, iar cele minime vor fi curpinse, în general, între -5 și 0 grade. Cerul va avea înnorări în general persistente în regiunile intracarpatice, unde local și temporar se vor semnala precipitații, mixte în cursul zilei și predominant sub formă de ninsoare noaptea, iar la munte va ninge.
 
În restul teritoriului, cerul va fi temporar noros și, cu precădere în est și sud-est, în prima parte a zilei, vor fi precipitații mai ales sub formă de ploaie, în timp ce spre sfârșitul intervalului în Moldova, pe arii restrânse vor predomină ninsorile. Izolat vor fi condiții de polei. Vântul va avea intensificări în zonele montane, cu viteze mai mari pe creste, unde va viscoli sau spulbera zăpada, dar pe arii mai restrânse și la cote mai reduse și în celelalte regiuni.