Prognoza meteo, 1 martie 2021. Cum va fi vremea, în prima zi de primăvară

Publicat: 28 02. 2021, 10:30
Actualizat: 28 02. 2021, 11:12
Gândul.ro îți oferă, zilnic, prognoza meteo! (FOTO - ilustrativ)

Potrivit prognozei meteo de luni, 1 martie 2021, în regiunile estice şi sud-estice, iar la începutul intervalului şi în centrul ţãrii, cerul va fi mai mult noros şi pe arii relativ extinse vor fi precipitaţii slabe, sub formã de ploaie, lapoviţã şi trecãtor ninsoare. Vântul va sufla moderat, temporar cu intensificãri în general de 45-55 km/h.

În zona montanã vor predomina ninsorile, mai frecvente în Carpaţii Orientali, vântul va sufla cu rafale de 60-80 km/h, iar pe crestele Carpaţilor Meridionali peste 90 km/h, mai ales în prima parte a zilei, viscolind sau spulberând temporar zãpada.

În restul teritoriului, cerul va fi variabil spre parţial noros, iar vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri izolate în sud-vest.

Temperaturile maxime se vor încadra în general între 4 şi 12 grade Celsius, valori în jurul celor normale pentru începutul lunii martie; minimele termice vor fi cuprinse între -5 şi 2 grade Celsius. Pe alocuri, mai ales noaptea, se va forma ceaţã.

Cum va fi vremea în București, pe 1 martie 2021

În Capitală, cerul va fi mai mult noros, trecãtor va ploua slab, iar în primele ore ale zilei vor fi posibile precipitaţii mixte, potrivit stirimeteo.com.

Vântul va sufla slab şi moderat, iar valorile termice vor fi apropiate de cele normale pentru începutul lunii martie, cu o maximã de 8-9 grade Celsius şi o minimã de 0…1 grad Celsius. În cursul nopţii vor fi condiţii de ceaţã.

Prognoza meteo pe patru săptămâni. Cum va fi vremea de Mărţişor şi Ziua Femeii

ANM a făcut publică prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. Află ce temperaturi și ce cantități de precipitații vor fi în România în intervalul 1 – 29 martie!

Estimările meteorologice pentru patru săptămâni sunt realizate de către ECMWF – Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată. Este estimată media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului și a cantităților de precipitații față de media perioadei 1993-2016.

Ploile ar putea deveni acide în România, în perioada următoare, din cauza unui un nor toxic! Ce spun meteorologii, despre originea acestuia

După ce, sâmbătă, a tunat, a fulgerat și a plouat cu grindină în București, fenomene atipice pentru sezonul rece, meteorologii avertizează că un alt fenomen meteo ar putea afecta țara noastră.

Astfel, din cauza erupțiilor vulcanului Etna, de săptămâna trecută, un nor de dioxid de sulf, care poate fi observat pe platforma Windy.com, ar putea ajunge în România.

Ca urmare, specialiștii avertizează că în contact cu precipitațiile din această perioadă, ploile ar putea deveni acide, relatează Antena 3.