Prognoza meteo, 24 martie 2021. Vreme rece în toată țara, cu lapoviță, ninsori, și vânt intens

Publicat: 23 03. 2021, 21:14
FOTO - ilustrativ

Vremea va fi deosebit de rece, în noaptea de marți spre miercuri (23/24 martie), cu precipitații și vânt. Vor fi ninsori și lapoviță în toată țara, iar rafalele vor avea viteze de 55 km/h. La munte va ninge și se va depune un nou strat de zăpadă.

Dimineața și noaptea, temperaturile vor fi preponderent negative. Minimele se vor situa între -11°C în depresiuni și 3°C în sud-vest. Maximele termice vor fi cuprinse între -1°C, în estul Transilvaniei, și 9°C, în vestul țării.

Miercuri, 24 martie 2021, vremea va fi deosebit de rece, cu lapoviță și ninsori,  și în toată țara și vânt intens. La munte va ninge și se va depune un nou strat de zăpadă, informează Digi FM.

Cum va fi vremea în București, pe 24 martie 2021

În Capitală, la noapte va cădea lapoviță, vântul va sufla moderat, iar minima va fi de -3°C. Miercuri, vor fi precipitații slabe, rafale de 40 km/h și o maximă de 6°C.

Cod galben de inundații în România! Care sunt zonele afectate

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis marți, 23 martie, un cod galben de inundații. Atenționarea este valabilă pentru râuri din județele Satu Mare, Olt și Teleorman.

Codul galben de inundații este valabil începând de marți, 23 martie, ora 11:00, până miercuri, 24 martie, ora 24:00.

Atenționare este valabilă pentru râurile din bazinele hidrografice: Crasna – curs inferior (sector îndiguit – judeţul Satu Mare) şi Călmăţui (judeţele: Olt şi Teleorman).

Prognoza meteo. Cât mai durează ninsorile de primăvară. Anunțul climatologilor

Meteorologii au emis, marți dimineață, informări meteo de vremea rea, cu ninsori și lapoviță, vânt și vreme foarte rece. Este perioada în care se rearanjează tipurile de circulație a aerului dinspre iarnă spre sezonul cald.

Explicațiile au fost oferite de climatologul Roxana Bojariu, la Digi 24. Fluctuațiile meteo sunt normale pentru primăvară, ca anotimp de tranziție, pentru că se rearanjează tipurile de circulație a aerului dinspre iarnă spre primăvară, vară.

Apar tranziții mai bruște decât în alte anotimpuri. Aceste fluctuații sunt puse pe fondul schimbării climatice și amplitudinea lor crește. În mod special, pe Oceanul Atlantic avem un blocaj de circulație care face ca aerul mai cald dinspre vest să fie oprit și avem acum circulația dinspre nord-est care ne aduce vremea această mai rece”, a spus Bojariu.