DIETA DASH. Cura de slăbire care promite un abdomen plat în două săptămâni

DIETA DASH. Cura de slăbire care promite un abdomen plat în două săptămâni
Publicat: 13/01/2015, 15:22

DIETA DASH. Este o cură de slăbire care te scapă de kilogramele în plus fără să te înfometezi. Specialiștii în nutrieție spun că dieta Dash are proprietatea de a accelera metabolismul, iar pentru a scădea în greutate trebuie doar să acorzi o mai mare atenție tipurilor de mâncare pe care le alegi, de preferat ar fi să optezi pentru cele bogate în proteine și grăsimi sănătoase.

Dieta Dash, spre deosebire de alte cure de slăbire, te ajută să pierzi greutate mai ales în zona abdomenului, datorită faptului că este bazată pe alimente ce au un conșinut ridicat de proteine și grăsimi bune, printre care se numără Omega 3 și Omega 6.

O altă caracteristică specifică dietei Dash este că acest regim ajută la reducerea colesterolului, a presiunii sanguine și reduce riscul apariției bolilor cardiace și a diabetului.

Dieta Dash este împărțită în 2 faze: faza I – durează două săptămâni și este perioada în care scazi în greutate și faza II când înveți să ții kilogramele departe de silueta ta pentru totdeauna.

Dieta Dash.Faza I

În cele 14 zile cât durează faza de atac a acestui regim, trebuie să incluzi în fiecare masă principală, respectiv mic dejun, prânz și cină, porții moderate din următoarele trei grupe de mâncare:

● Alimente bogate în proteine și care au un nivel redus de grăsime saturată. Astfel, este indicat să mănânci carne slabă de pește sau de pui, fasole, linte, alimente din soia, brânzeturi de grăsime redusă, ouă și iaurt.

● Alimente bogate în grăsimi sănătoase pentru inimă: avocado, uleiuri vegetale – în special de măsline, de semințe de rapiță și de nuci. Alimentele din această grupă conțin Omega-3 și grăsimi polinesaturate, despre care s-a demonstrat că, mâncate regulat, au efecte benefice asupra circulației sângelui și reduc riscul apariției bolilor cardiace.

● Alimente bogate în proteine care conțin grăsimi sănătoase, printre care se numără nucile -de preferat neprăjite și nesărate – și semințele, Peștele gras precum somonul și scrumbia.

Alimente bogate în amidon (cu excepția fasolei) trebuie eliminate sau măcar evitate. Astfel, timp de două săptămâni trebuie să renunțați definitiv la pâinea, pastele, cartofii, dar și la toate mâncărurile prăjite în unt, alimentele cu zahăr – inclusiv fructele proaspete, înghețate, uscate sau la conservă, alcool, băuturi cu cafeină, lapte.

Dieta Dash.Faza II

În această fază, dieta zilnică trebuie să fie bogată în proteine și legume la fiecare masă. De asemenea, poți mânca cereale integrale – o felie de pâine integrală, jumătate de brioșă integrală, jumătate de chiflă integrală, jumătate de paste integrale sau orez brun, jumătate de cartof copt sau trei cartofi noi în coajă, sau o lingură de cereale integrale – (maxim 3 porții) și fructe – o bucată mică de fruct proaspăt, jumătate de pahar de suc de fructe, o linguriță de fructe uscate sau două linguri de fructe în suc la conservă -(maxim 2 porții). În paralel, se recomandă practicarea unui sport – aerobic sau exerciții de tonifiere.

Cât durează Faza 2? Este în funcție de cum reacționează organismul tău. O poți menține pe termen nelimitat sau până când ai ajuns la greutatea propusă.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O tânără din Marea Britanie a venit să petreacă pe litoral, la Constanța, și spune...
Pensia uriașă pe care o are Iohannis! A răbufnit și a aruncat pe „masă” o...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Un fost ministru a fost filmat omorându-și în bătaie soția, într-un restaurant. Imaginile au stârnit...
Ce s-a putut observa de 1 mai în blestematul loc de la 2 Mai, unde...
Ai cumpărat mici de mangaliță din supermarketurile Lidl? Ce ingrediente conțin, de fapt
Un tânăr din Suceava a omorât un om cu maşina, apoi a fugit. Poliţia l-a...
Adevărul despre starea gravă a lui Florin Piersic! Breaking news!
Câți mici a cumpărat un român de 1 Mai! Oamenilor nu le-a venit să creadă:...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
RISC MAJOR în spațiul cosmic! Un cercetător avertizează că „suntem LA LIMITĂ”
Lege pentru cei care au telefoane mobile. Persoanele care ar putea avea interzis să aibă...
Cum arăta Gabriela Lucuțar, Regina Întunericului de la Chefi la cuțite, înainte de intervențiile estetice....
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Florin Piersic, ajuns de urgență pe masa de operație! Care este starea de sănătate a...
"A făcut o mare greșeală că a renunțat la profesia de actor". Carmen Tănase, declarații...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
47 de copii migranți au dispărut în Europa în fiecare zi începând cu anul 2021