Diavolii Codului Fiscal și lucrarea bunului Dumnezeu

Diavolii Codului Fiscal și lucrarea bunului Dumnezeu
Publicat: 22/02/2015, 17:22
Actualizat: 22/02/2015, 18:53

Și atunci, Dumnezeu a spus: „Și peste toți peștii apelor și păsările văzduhului, peste dobitoacele pădurii și ale câmpului, peste toți oamenii, să fie Codul Fiscal perfect”; și a fost a opta zi a săptămânii, când Victor și Darius au scos din apele tulburi ale guvernării năvoadele pline cu coduri.

Aici, premierul a brodit-o. Căci unde se vede mai bine lucrarea lui Dumnezeu în materie de FISC, decât în sânul Bisericii?! De aceea spun: Ponta, lasă-l pe Mântuitor să lucreze prin fapta Preafericitului, căruia îi merg afacerile ca unse cu mirul lui Varujan.

Spre deosebire de falimentul general al guvernului, în materie de investiții – construcția de școli, spitale, „așezăminte” sociale și infrastructură de transport fiind moartă și îmbălsămată -, patrimoniul imobiliar al bisericii crește mereu, ca din apă. Mânăstiri, biserici, clopotnițe, paraclise și acareturi apar, peste noapte, unde cu gândul nu gândești: pe plajele mărilor, în adâncul munților, în subsolul tribunalelor, în beciul poliției, printre stafiile Casei Poporului.

Potrivit celor cuprinse în „Sinteza activităților Bisericii Ortodoxe Române, pe anul 2014”, sectorul „Monumente și Construcții Bisericești”, al Patriarhiei, raportează, între alte lucrări creștinești, cultural-misionare și social-filantropice, că la Catedrala Mântuirii Neamului lucrările merg bine, slavă Domnului, și că, în 2014, s-au desfășurat importante lucrări pentru construcția edificiului, după cum urmează: „Au fost finalizate în proporție de 95 la sută lucrările de realizare a suprastructurii catedralei între cotele + 0,00 m ÷ +9,00 m, 70 la sută, cele între cotele + 9,00 m ÷ +18,00 m, și au fost demarate lucrările pentru nivelul +18,00 m ÷ +27,00 m. Aceste lucrări evaluate în cantități înseamnă: 2.578 mc de zidărie, 7788 mc beton turnați, 3909 tone armătură flexibilă, 1.715 tone armătură rigidă, 25.468 mp cofraje și peste 30.000 ml de suduri. Toate aceste lucrări sunt recepționate din punct de vedere calitativ, iar plățile efectuate corespund stadiilor fizice”.

Păi, de când n-am mai auzit noi astfel de raportări, din partea guvernului, în armături și betoane, în cazul autostrăzilor, de pildă, sau a construcției unui spital sau a vreunei fabrici sau uzine?!

Tocmai în acest sens vin și remarcile celui de-al șaselea Raport CE, asupra coeziunii economice, care arată că „România este statul cu cele mai multe biserici pe cap de locuitor, în timp ce infrastructura sa este cea mai înapoiată și oamenii săi cei mai săraci, (mai bolnavi – n.n.) și mai needucați din Uniunea Europeană”.

Potrivit statisticilor, după 1990, România dă la cheie cam la două biserici pe săptămână și puțin „peste” o școală la lună, fapt sesizat în raportul amintit, care subliniază că „peste 30 la sută dintre români suferă, astăzi, de semianalfabetism”, ca de boală contagioasă.

Unii spun că nici n-ar fi nevoie de mai multe școli și spitale la câți am mai rămas în meleag, pe când, de Paști și la diverse alte ocazii, bisericile, multe, dar mici, devin neîncăpătoare.

O fi, numai Dumnezeu știe. Remarcabil este însă faptul că Biserica se descurcă perfect în propria-i parohie, indiferent de neputințele și crizele mirene ale guvernului. E posibil ca Ponta să fi știut ceva, iar Dumnezeu să-i fi dat acesteia cheia Codului Fiscal perfect, de vreme ce-și „colectează” atât de bine taxele și impozitele specifice, pe care le „reinvestește” cu aplicație, dezvoltându-se într-un an, cât se dezvoltă guvernul în cinci…

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai...
Imagini demențiale cu prezentatorul PRO TV: s-a cherchelit, a făcut show, iar finalul e fabulos!
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Tradiții și obiceiuri de Vinerea Mare. Ce nu trebuie să faci în data de 3...
A crezut că a BĂUT peste măsură și a ajuns la spital. Medicii, ȘOCAȚI de...
Vremea 6 mai - 3 iunie 2024. La începutul săptămânii viitoare, temperaturile vor depăși 26...
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru...
Bărbat de 33 de ani, răpit din parcarea unui bloc din Capitală! Acesta a fost...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Avertismentul sumbru şi profetic al lui Macron pentru Europa, o regiune în pericol de moarte...
Erupție GIGANTICĂ pe Soare! Radiațiile AU AJUNS deja pe Pământ
S-a stins marele artist al României. A fost cunoscut în întreaga lume
Netflix, serialul surpriză înainte de Paște. I-a captivat pe români
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Sebastian, provocat de băieți să o sărute pe Roberta. Cum au reacționat concurenții din casă....
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
André-Marie Ampère, unul dintre fondatorii științei electromagnetismului clasic