Prima pagină » Mini » DROB DE MIEL. Rețetă de Paște pentru acest preparat

DROB DE MIEL. Rețetă de Paște pentru acest preparat

DROB DE MIEL. Rețetă de Paște pentru acest preparat
DROB DE MIEL.Acest preparat are un conținut caloric redus și poate constitui aperitivul perfect pentru masa de Paște.

DROB DE MIEL. Pe cât este de complicat de preparat, pe atât este de sănătos acest preparat, sunt de părere specialiștii în nutriție. Potrivit experților, drobul are un conținut caloric redus și poate constitui aperitivul perfect pentru masa de Paște. O felie de drob de miel conține 80 de kilocalorii.

Pentru prepararea drobului aveți nevoie de o oră și 30 de minute.

DROB DE MIEL.  Mai jos, regăsiți o rețetă de Paște pentru acest preparat:

Drob de miel. Rețetă de Paște. Ingrediente:

● măruntaiele de la un miel, aproximativ 500 de grame

● două ouă fierte

● două ouă crude

● o felie pâine muiată în lapte

● o legătură de ceapă verde

● o legătură de pătrunjel

● o legătură de mărar

● o lingură de smântână

● sare

● piper după gust

● prapurul sau o foaie de tăiței

● ulei pentru uns tava

Drob de miel. Rețetă de Paște. Mod de preparare:

Pentru prepararea drobului de miel trebuie să fierbeți mai întâi măruntaiele în apă cu sare. Când se răcesc măruntaiele se trec prin mașina de tocat carne, împreună cu felia de pâine înmuiată. Dacă vreți, inima și rinichii se pot tăia feliuțe cu un cuțit. Mai apoi, adaugați ouăle crude, smântână, sare, piper, verdeață tocată mărunt, ceapă tocată cu cozi cu tot.

Amestecați totul, iar mai apoi ungeți o formă – după preferință: tăviță smălțuită sau forma de chec. Prapurul se spală și se întinde în formă, lăsând mult și pe margini. Puneți o jumătate din umplutură, puneți ouăle fierte – la alegere: sferturi pe toată suprafața umpluturii sau tăiate în jumătăți în mijlocul umpluturii – puneți restul umpluturii necesare pentru drob, aranjați cu lingura și întoarceți marginile prapurului peste umplutură. Lasăți în cuptorul încins drobul de miel timp de 30 de minute.

Drob de mielMențiuni

Dacă îl pregătiți din măruntaie cumpărate separat și nu aveți prapur, poți să îl coaceți într-o foaie de taieței sau în foietaj, de aproximativ 400 de grame. În acest caz, foaia trebuie unsă cu ou. Pentru persoanele care nu suportă mirosul cărnii de miel este chiar indicat să înlocuiască prapurul cu orice foaie de aluat. Drobul de miel se servește întreg, pe platou sau tăiat felii, însoțit neapărat de ceapă verde sau ridichi.

Recomandarea video

Mediafax
Ce soluții găsesc românii pentru facturile mari de la energie
Digi24
Diana Buzoianu: Șeful de la ESZ m-a amenințat cu sindicatele dacă mă ating de el, spune că e un om periculos și are susținere politică
Cancan.ro
💣 în lumea televiziunii: Dan Capatos, DAT AFARĂ de la Antenă, 'la pachet' cu Silviu Andrei!
Prosport.ro
FOTO. Cum arată la 43 de ani Ileana Lazariuc, fosta noră a magnatului Ion Țiriac
Adevarul
Momentul în care un șofer a zburat cu Mercedesul peste un sens giratoriu și alte două mașini. Ce s-a întâmplat
Mediafax
Ce se întâmplă cu vremea în România până în primele zile din 2026. Anunțul meteorologilor
Click
Val de angajări în mai multe orașe din România. Domeniile în care se caută personal fără experiență
Digi24
Două scenarii în care rușii ajung la Gurile Dunării. General de top: „E NATO pregătită pentru o asemenea ipostază?”
Cancan.ro
Fiica nelegitimă a lui Putin, recunoscută de niște ucraineni în Paris. IREAL ce s-a întâmplat imediat după
Ce se întâmplă doctore
Planta pe care trebuie să o pui la ușa casei ca să atragi bani, noroc și protecție, conform Feng Shui
Ciao.ro
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
Promotor.ro
2025: Când ai voie să depășești chiar dacă linia este continuă
Descopera.ro
SUCUL care face MINUNI pentru corp peste noapte
Râzi cu lacrimi
BANCUL ZILEI. BULĂ nedumerit: - Iubita mea s-a întins pe canapea, şi-a dat fusta jos, şi-a smuls...
Descopera.ro
Test de cultură. Care fasole este toxică atunci când este mâncată crudă?