PREȘEDINTELE CJ NEAMȚ la GÂNDUL LIVE: „Nu am știut de meniul oferit pacienților”/ „Ministerul Sănătății nu a oferit un vârf de ac Spitalului Județean Neamț” / „Am rugat să se institutie carantină de urgență în toate localitățile care au graniță cu județul Suceava”

Publicat: 07/04/2020, 14:52
Actualizat: 08/04/2020, 08:58

Președintele CJ  Neamț, Ionel Arsene, a vorbit la GÂNDUL LIVE despre imaginile apărute în mass-media cu meniul oferit pacienților din Spitalul Județean Piatra-Neamț, spunând că „nu i s-a adus la cunoștință” despre acest aspect. De asemenea, a spus că MS „nu a oferit un vârf de ac” Spitalului Județean Neamț, în ciuda nenumăratelor solicitări, iar dacă s-ar trimite echipamente medicale doar la CJ a cărui președinte are culoare PNL, „este o mare nemernicie”. Președintele CJ Neamț a solicitat ca toate localitățile care au graniță cu județul Suceava să intre în carantină. 

Ionel Arsene spune că nu i s-a adus la cunoștință despre sumele deficitare pentru acordarea hranei în Spitalul Județean Neamț, însă în contextul stării de urgență va aloca suma suplimentară de la CJ Neamț.

„Nu am știut pentru că nu mi s-a adus la cunoștință. Ceea ce se întâmplă trebuie remediat de urgență.

Norma de hrană acordată de MS este cuprinsă între 6-13 lei/zi, ceea ce este extrem de puțin. Trebuie respectate normele impuse de MS, altfel diferența sumelor va fi impusă de Curtea de Conturi. Însă, în contextul Decretului militar, toată suma suplimentară o voi aloca de la Consiliul Județean Neamț.”

În ceea ce privește managementul spitalului, Ionel Arsene spune că fostul manager a demisionat din motive medicale, iar referitor la ajutorul oferit de autoritătile centrale, spune că MS nu a alocat un „vârf de ac.”, iar o parte din necesarul Spitalului Județean Neamț a fost acoperit din bugetul CJ.

„Managerul spitalul a fost schimbat în urma cu câteva zile, fostul manager a demisionat din motive medicale, iar în prezent dr. Apostoaie gestionează Spitalul  Județean din Neamț.”

„Ministerul Sănătătii a preluat toate spitalele din subordinea autorităților locale printr-o ordonanță de urgență, din punctul meu de vedere este o prostie.”

„Din momentul începerii pandemiei, MS nu a alocat un vârf de ac. Consiliul Județean Neamț a dat 11 milioane de lei Spitalului Județean Neamț. Am comandat 23 de ventilatoare mecanice, 30 de paturi ATI, 30 de monitoare, echipamente de protecție.”

Președintele CJ Neamț a solicitat ca toate localitățile care au graniță cu județul Suceava să intre în carantină

„Am făcut o solicitare la Guvern, imediat ce a intrat Suceava în carantină  si i-am rugat să institutie carantină de urgență în toate localitățile care au graniță cu județul Suceava, pentru că există un flux de intrări și ieșiri. De acum doua săptămâni, nu am primit niciun raspuns. Trebuia ca toate județele învecinate cu Suceava să fie carantinate. Nu se gestionează cum trebuie”

Referitor la poziția prefectului de Neamț, spune că este „aerian”MS, Guvern

„Prefectul de Neamt este aerian. I-am solicitat patrule de control la toate intrările din județul Neamt, prin care să fie identificați toti care intră și ies.( …). O să vedeti într-o săptămână ce focare de infecțe se vor dezvolta.

Președintele CJ Neamț spune că s-ar dovedi o mare nemernicie dacă s-ar trimite echipamente medicale doar la CJ a cărui președinte are culoare PNL.  De asemenea, spune că Spitalul Județean are nevoie în continuare de echipamente medicale și nu numai.

„Am făcut zeci de adrese MS, însă comunicările arată că s-au achizitionat sute de echipamente medicale. La Neamt nu s-a ajuns. Dacă politizăm și se trimite doar la CJ a cărui președinte are culoare PNL, e o mare nemernicie. ” (…)

„Spitalul Judetean Neamț are nevoie de tot ce are nevoie orice spital din tara asta.”

„Cu CJ Iasi si CJ Bacău vom achziționa un spital mobil , lângă Iași, unde avem infrstructură și posibiliatea ca medicii să deservească. Facem toate eforturile să avem instalat un spital mobil.”

Pacienții Spitalului Județean de Urgență din Piatra-Neamț au un mic dejun în valoare de 7 lei, care conține două felii de pâine, o felie de salam, un cub de unt și ceai. Imaginile cu micul dejun luat la Spitalul Județean au stârnit indignare pe rețelele de socializare.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O regină a frumuseții a fost găsită de mafioți după ce a dezvăluit pe Instagram...
Ce a putut să scrie o tânără din Gorj pe salata boeuf, de Paşte? Au...
Soția fotbalistului s-a urcat beată la volan și a făcut praf un Ferrari Portofino de...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un român a vrut să fure bani dintr-un bancomat din Italia și a rămas fără...
Anunţ trist despre Florin Piersic, direct din spital, de Paşte! Din păcate, nu se pune...
Meniu de Paște al Nadiei Comăneci. Ce nu lipsește niciodată de pe masa de sărbătoare:...
Cine este poliţistul mort în accidentul de motocicletă din Galaţi. Deviza în viață a lui...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Cum arată și cât costă casa lui Nea Florică, celebru pentru replica „Mi-a dat pachet”!...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Macron îl îndeamnă pe Netanyahu să ajungă la un acord de armistiţiu cu Hamas
Omul care A INVENTAT cea mai folosită armă din lume! „Era NEBUN, dar...
Mașinile mai vechi de 15 ani sunt interzise. Test obligatoriu de la 1 iunie 2024
Viața la bloc. Păcăleala cu repartitoarele. Facturi mai mari, deși afară era cald
Aceste zodii vor avea parte de iubire adevărată în săptămâna 6-11 mai 2024. Ce surprize...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Roberta și Julia își aruncă săgeți în Casa Iubirii! Patrick, pe post de arbitru: „Diferența...
Carmen Tănase, la un pas de a rămâne paralizată. Ce diagnostic crunt i-au pus medicii
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Dieta prin care putem încetini evoluția cancerului de prostată