OFICIAL. De ce i s-a făcut rău lui Marcel Ciolacu? Testul PCR este în lucru. Diagnosticul medicilor de la Spitalul Militar

OFICIAL. De ce i s-a făcut rău lui Marcel Ciolacu? Testul PCR este în lucru. Diagnosticul medicilor de la Spitalul Militar
Aparat Real Time – PCR / Caracter ilustrativ - Sursa: sphd.ro
Publicat: 10/05/2020, 16:59
Actualizat: 12/05/2020, 18:41

După o serie de investigații clinice, paraclinice și de laborator, specialiștii de la Spitalul Universitar de Urgență Militar Central „Dr. Carol Davila” au stabilit diagnosticul lui Marcel  Ciolacu, căruia i s-a făcut rău, duminică, în timpul unei conferințe de presă.

Potrivit reprezenaților Spitalului Universitar de Urgență Militar Central „Dr. Carol Davila”, Marcel Ciolacu, președintele Camerei Deputaților, s-a prezentat la Unitatea Primire Urgență a unității, conform prevederilor Legii nr. 38/ 2018 pentru acordarea de servicii medicale unor categorii de persoane și pentru completarea art. 2 din Legea nr. 406/2001 privind acordarea unor drepturi persoanelor care au avut calitatea de șef al statului român.

Marcel Ciolacu prezenta programul PSD de relansare economică a României, într-o conferință de presă transmisă în direct pe Facebook, când a început să tremure și s-a clătinat.

Ciolacu fost supus unor investigații clinice, paraclinice și de laborator

„Conform protocolului de diagnostic al unității noastre, s-au efectuat o serie de investigații clinice, paraclinice și de laborator. Coroborând aceste date cu datele testelor imagistice, precum și cu rezultatele consulturilor multidisciplinare realizate de către specialiști în medicină de urgență, ATI, neurologie și cardiologie, a rezultat diagnosticul de: Episod lipotimic recent – în observație etiologică, Hipocalcemie frustă”, a transmit SUUMC, printr-un comunicat de presă.

„Facem precizarea că, în conformitate cu procedurile unității noastre medicale, pacientului i s-a recoltat și testul COVID 19. Rezultatul testului rapid este negativ. Testul PCR este în lucru”, au anunțat reprezentanții spitalului.

În spital, tratamentul urmat de pacient a constat în reechilibare hidro-electrolitică.

„La acest moment, starea pacientului este una stabilă, cu evoluție favorabilă, fapt ce permite externarea acestuia cu recomandări medicale de continuare a investigațiilor, tratament conform receptei, evitarea ortostatismului prelungit, a stărilor de suprasolicitare și a stressului, regim alimentar și hidratare corespunzătoare”, se arată în document.

Care este diferența între testele rapide și Real Time PCR

Testele rapide pun în evidență prezența anticorpilor specifici anti SARS-CoV-2, de tip IgM respectiv IgG în serul pacienților. Aceste kit-uri folosesc 10μL de sânge integral, ser sau plasmă și oferă rezultate în 15 minute. Aceste teste nu au fost incluse, deocamdată, în algoritmul detecție. Întrucât acestea nu detectează componente virale, ci răspunsul imun al individului față de virus, sensibilitatea a fost 88,66%, iar specificitatea este de 90,63%, potrivit informațiilor sintetizate de Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”.

Testarea PCR – Real Time Reverse Transcription PCR (Real Time RT-PCR sau RT-qPCR) – este metodă de amplificare a acizilor nucleici, pornind de la genomul viral (codificat sub formă de ARN), având la bază generarea unei matrițe complementare (ADN complementar), amplificarea (multiplicarea) unui fragment țintă specific și detectarea, în cadrul fiecărui ciclu de amplificare, a unui semnal fluorescent specific. Detectarea ARN-ului viral nu ajută doar la identificarea bolii, ci oferă, de asemenea, informații epidemiologice și de supraveghere utile.

Madalina Prundea
Absolventă a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Departamentul de Limbi Moderne Aplicate din cadrul Facultății de Litere, Mădălina mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea...
De necrezut! Pe ce dată pică Paștele în 2025? Se întâmplă asta o dată la...
Scandalul care a distrus-o pe faimoasa jucătoare de tenis: tatăl ei, acuzat că a avut...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job....
Fiartă pe 700.000 de euro! Ce a putut să facă Bianca Drăgușanu, de mână cu...
Boala RARĂ care îl face să pară 'însărcinat' tot timpul. Nici măcar medicii nu se...
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Program Metrorex și STB de Paște 2024. Cum vor circula mijloacele de transport în Capitală,...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
China a lansat o sondă pentru a colecta eşantioane de pe faţa ascunsă a Lunii
SURPRIZĂ de PAȘTE: o frumoasă PLOAIE de METEORI!
A venit anunțul TRIST despre Bruce Willis. Chiar fiica sa a dat vestea: A fost...
Daniel Pavel se pregătește de nuntă. Detalii legate de marele eveniment
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Gabriela Cristea, mesaj pentru cei care nu vor primi cozonacii săi de Paște. Care este...
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Victoria, Regina cu cei mai mulți copii