CORONAVIRUS. Vaccin pentru Covid-19! Primele teste, finalizate cu succes. Veste bună: INO-4800 produce anticorpi protectori!

CORONAVIRUS. Vaccin pentru Covid-19! Primele teste, finalizate cu succes. Veste bună: INO-4800 produce anticorpi protectori!
CORONAVIRUS. Vaccin pentru Covid-19! Primele teste, finalizate cu succes. Veste bună: INO-4800 produce anticorpi protectori! / Sursa FOTO: https://opt.toiimg.com
Publicat: 20/05/2020, 15:43

Vești bune pe frontul Covid-19. Inovio Pharmaceuticals Inc, o mare companie americană de imunoterapie, a anunțat miercuri, 20 mai, că a obținut un vaccin pentru prevenirea infecţiei cu noul coronavirus! Chiar dacă deocamdată este doar experimental, vaccinul Inovio a dovedit, totuși, că poate produce anticorpi protectori şi răspunsuri ale sistemului imunitar la şoareci şi porcuşori de Guineea.

„Am observat răspunsuri ale anticorpilor care îndeplinesc multe dintre lucrurile pe care am vrea să le vedem la un eventual vaccin”, a precizat dr. David Weiner, directorul Centrului pentru  vaccinuri şi imunoterapie din cadrul Institutului Wistar, cu care a colaborat firma Inovio. „Putem viza lucrurile care ar împiedica virusul de la a găsi un adăpost sigur în organism”, a mai adăugat dr. Weiner, preluată de Financial Post.

Compania Inovio Pharmaceuticals Inc a început testarea pe oameni a vaccinului său încă din luna aprilie, dar încă nu a primit rezultatele preliminare. În Faza 1 a studiului clinic, unui număr de 40 de voluntari sănătoși li s-a administrat două doze, la patru săptămâni distanţă, din vaccinul numit INO-4800. Ulterior, pentru o perioadă de două săptămâni, pacienții-cobai sunt atent monitorizați.

„Avem deja date privind siguranţa, iar vaccinul nostru s-a dovedit benign”, a explicat dr. Katherine Broderick, directorul Departamentului de cercetare şi dezvoltare al Inovio. „Unele persoane au prezentat o uşoară roşeaţă pe braţ”, a subliniat ea.

După ce va avea toate rezultatele preliminare gata, Inovio pregătește o adresă către Administraţia pentru Alimente şi Medicamente (FDA) din Statele Unite, urmând a solicita autorizare pentru a trece la fazele următoare ale studiului clinic, în iulie sau august.

Încep testarea pe iepuri și maimuțe

Recent, revista de științe Nature Communications a publicat rezultatele studiului pe animale efectuat de Inovio. Vaccinul INO-4800 folosește o nouă tehnologie, care se concentrează pe gene specifice de pe „vârful” exterior al virusului. Inovio susține că datele obținute demonstrează activitatea de neutralizare a virusului prin utilizarea a trei proceduri de testare separate.

De asemenea, autorii studiului afirmă că au detectat anticorpi protectori în plămânii animalelor vaccinate! Această descoperire i-a determinat pe cercetătorii de la Inovio să dorească testarea vaccinului pe animale mai mari, inclusiv iepuri şi maimuţe.

În prezent, nu există tratamente sau vaccinuri aprobate pentru Covid-19, iar mulți experţi în medicină preconizează că dezvoltarea unui vaccin sigur şi eficient ar putea dura de la 12 până la 18 luni!

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O fetiță de 4 ani a murit după ce ar fi mâncat macrou congelat. Bunica...
Florin Piersic, internat în stare gravă la Terapie Intensivă! Infecția s-a extins, iar actorul ar...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
Digi RCS-RDS, cadou de Paște pentru toți abonații din România: toate facturile la jumătate de...
Dieta biochimică a lui Ion Iliescu | Ce mănâncă, de fapt, fostul președinte la 94...
ANIMAŢIE. Accidentul teribil din Mangalia. Şoferul a murit, iar pasagerul şi-a pierdut o mână: "Mamă,...
Florin Piersic, în stare gravă! Breaking news!
Trei femei s-au infectat cu HIV după ce au apelat la Terapia Vampir! Aceasta este...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Cum poți stinge martorul pentru sonda Lambda? Ce alte probleme indică „check engine”?
Ursula von der Leyen întinde mâna extremei drepte pentru o colaborare după alegerile europarlamentare
Simbolul ASCUNS în logo-ul NASA! Spune TOTUL despre adevăratul scop al agenției
Devine interzis în România! Anunțul făcut de Guvern: Am interzis prin ordin
Program magazine 1 mai 2024. Orarul Lidl, Kaufland, Auchan, Penny, Carrefour, Profi, Mega Image și...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
"Zici că era la sala de fitness". Iulia Vântur, concert live! Blondina a fost criticată...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
„Apocalipsa plantelor”: bacteriile decimează culturile și provoacă pagube de milioane de euro