CORONAVIRUS. Vaccin pentru Covid-19! Primele teste, finalizate cu succes. Veste bună: INO-4800 produce anticorpi protectori!

Redactor:
Gandul
CORONAVIRUS. Vaccin pentru Covid-19! Primele teste, finalizate cu succes. Veste bună: INO-4800 produce anticorpi protectori!
CORONAVIRUS. Vaccin pentru Covid-19! Primele teste, finalizate cu succes. Veste bună: INO-4800 produce anticorpi protectori! / Sursa FOTO: https://opt.toiimg.com

Vești bune pe frontul Covid-19. Inovio Pharmaceuticals Inc, o mare companie americană de imunoterapie, a anunțat miercuri, 20 mai, că a obținut un vaccin pentru prevenirea infecţiei cu noul coronavirus! Chiar dacă deocamdată este doar experimental, vaccinul Inovio a dovedit, totuși, că poate produce anticorpi protectori şi răspunsuri ale sistemului imunitar la şoareci şi porcuşori de Guineea.

„Am observat răspunsuri ale anticorpilor care îndeplinesc multe dintre lucrurile pe care am vrea să le vedem la un eventual vaccin”, a precizat dr. David Weiner, directorul Centrului pentru  vaccinuri şi imunoterapie din cadrul Institutului Wistar, cu care a colaborat firma Inovio. „Putem viza lucrurile care ar împiedica virusul de la a găsi un adăpost sigur în organism”, a mai adăugat dr. Weiner, preluată de Financial Post.

Compania Inovio Pharmaceuticals Inc a început testarea pe oameni a vaccinului său încă din luna aprilie, dar încă nu a primit rezultatele preliminare. În Faza 1 a studiului clinic, unui număr de 40 de voluntari sănătoși li s-a administrat două doze, la patru săptămâni distanţă, din vaccinul numit INO-4800. Ulterior, pentru o perioadă de două săptămâni, pacienții-cobai sunt atent monitorizați.

„Avem deja date privind siguranţa, iar vaccinul nostru s-a dovedit benign”, a explicat dr. Katherine Broderick, directorul Departamentului de cercetare şi dezvoltare al Inovio. „Unele persoane au prezentat o uşoară roşeaţă pe braţ”, a subliniat ea.

După ce va avea toate rezultatele preliminare gata, Inovio pregătește o adresă către Administraţia pentru Alimente şi Medicamente (FDA) din Statele Unite, urmând a solicita autorizare pentru a trece la fazele următoare ale studiului clinic, în iulie sau august.

Încep testarea pe iepuri și maimuțe

Recent, revista de științe Nature Communications a publicat rezultatele studiului pe animale efectuat de Inovio. Vaccinul INO-4800 folosește o nouă tehnologie, care se concentrează pe gene specifice de pe „vârful” exterior al virusului. Inovio susține că datele obținute demonstrează activitatea de neutralizare a virusului prin utilizarea a trei proceduri de testare separate.

De asemenea, autorii studiului afirmă că au detectat anticorpi protectori în plămânii animalelor vaccinate! Această descoperire i-a determinat pe cercetătorii de la Inovio să dorească testarea vaccinului pe animale mai mari, inclusiv iepuri şi maimuţe.

În prezent, nu există tratamente sau vaccinuri aprobate pentru Covid-19, iar mulți experţi în medicină preconizează că dezvoltarea unui vaccin sigur şi eficient ar putea dura de la 12 până la 18 luni!

Loredana Groza, BEATA MANGĂ la ieșirea din club. S-a luat la trântă cu băutura și...
FOTO. Gabriela Prisăcariu, iubita lui Dani Oțil, complet dezbrăcată în pat! I-a înnebunit pe toți!
N-au mai ținut cont de camere! Anna Lesko și George Piștereanu, scene interzise pe TV
Vine prăpădul! Vremea se schimbă drastic în orele următoare
Dezvăluiri incredibile la peste 30 de ani de la Revoluție: 'Am căutat sacii cu cadavrele...
ȘOC în cazul Caracal! Unde se află acum Alexandra. Răspunsul tranșant al lui Dincă
Ce au spus Trump şi Biden despre pandemia COVID-19, economia SUA, schimbările climatice şi conflictul...
Cine a câștigat prima confruntare Trump-Biden. CNN a numit dezbaterea un ”haos”. Momentele cheie
Loredana Groza, BEATA MANGĂ la ieșirea din club. S-a luat la trântă cu băutura și...
N-au mai ținut cont de camere! Anna Lesko și George Piștereanu, scene interzise pe TV
Proiectul ȘOCANT la care chinezii au lucrat în mare SECRET în ultimele luni a ieșit...
Ce are de gând să facă Firea, după înfrângerea zdrobitoare. I-a dezvăluit tot lui Mihai...
Simona Gherghe a rămas fără cuvinte. Ce a putut să-i spună un concurent de la...
Klaus Iohannis, decizia momentului anunțată de la Cotroceni. Se întâmplă chiar azi
Secretul unei relații durabile. 7 metode științifice pentru o căsătorie fericită
Descoperă România cum nu ai mai văzut-o. Destinaţii de vacanţă magice la doi paşi de...
Povestea „ultimului dictator din Europa”. Şi cine sunt „minigarhii” care îl ajută să facă miliarde...
×

Urmăriți Gândul LivePrimarul reales din Singureni, Giurgiu, le-a pus gând rău contestatarilor. În timp ce sărbătorea victoria, Marian Pătuleanu a nominalizat câțiva localnici care l-au supărat în trecut. Și a trecut la amenințări, totul în uralele susținătorilor.Nu este prima ieșire de acest fel a primarului PSD. Anul trecut, edilul a intrat în sediul primăriei cu pistolul și a amenințat că va împușca în cap persoana care a îndrăznit să-i relateze soției sale o discuție pe care o avusese cu o angajată a primăriei. https://bit.ly/3n0LXKdRobert Negoiță se află printre invitații Emmei Zeicescu în emisiunea de astăzi.

Publicată de Gandul pe Miercuri, 30 septembrie 2020
Gândul LIVE!
Inchide