GÂNDUL LIVE. Rareș Bogdan, europarlamentar PNL, despre prelungirea stării de alertă: PSD să demonstreze că există nereguli în activitatea Guvernului / Putem pierde următoarele alegeri, dar nu vom sacrifica sănătatea românilor | VIDEO

Publicat: 11/06/2020, 13:57
Actualizat: 11/06/2020, 15:58

Rareș Bogdan, europarlamentar și prim-vicepreședinte al PNL, a vorbit joi la GÂNDUL LIVE despre posibilitatea prelungirii stării de alertă în România pentru limitarea noilor infectări cu coronanvirus.

Liberalul a făcut referire și la acuzațiile liderului deputaților PSD, Alfred Simonis, care a declarat la GÂNDUL LIVEGuvernul Orban se folosește de starea de alertă pentru a-și „servi clientela de partid” prin intermediul achizițiilor directe.

El a cerut Partidului Social Democrat să vină cu dovezi în acest sens și a adăugat că dacă îi vor fi prezentate asemenea dovezi, el însuși va sesiza autoritățile competente pentru ca acestea să ia măsuri.

„Vreau să îi văd pe cei care au făcut asta, să se demonstreze și eu sunt primul om care cheamă DNA, Parchetul General și DIICOT. Am luptat șapte ani, plus în stradă, plus în studioul de televiziune, tocmai ca să anulăm astfel de practici. Dacă cineva din PNL a făcut așa ceva, îi rog să nu mai vorbească public ca televizorul pe cei din PSD. Să ne dea datele și eu mă duc și chem procurorii DNA, DIICOT și Parchetul General să năvălească direct. Și o să cer arestarea ăluia înainte de orice. Dar să văd că se întâmplă. Acuzații se pot lansa fără acoperire. Eu deocamdată știu că bugetele publice au fost jefuite de PSD și infrastructura României, spitalicească, rutieră, feroviară sau aeronautică a fost afectată tocmai de lipsa investițiilor din cauza acestor practici pe care timp de 22 de ani, cât a fost PSD, în diverse forme, la putere, le-au făcut în România. Dânșii vin cu acuzații pentru că încearcă să se cațere pe un val”, a spus Rareș Bogdan la GÂNDUL LIVE.

Rareș Bogdan: Preferăm să pierdem alegerile următoare, dar nu vrem să punem în pericol sănătatea românilor

Europarlamentarul liberal a explicat că la Bruxelles regulile în ceea ce privește prevenirea infectărilor cu noul coronavirus sunt foarte stricte, dar sunt respectate, în timp ce în România populația a început să nu mai fie mulțumită de aceste reguli.

Rareș Bogdan a mai spus că PNL preferă să aibă grijă de sănătatea românilor în următoarea perioadă, prin prelungirea stării de alertă, chiar dacă măsurile pe care le propune în acest sens ar urma să îi coste capital electoral pe liberali.

„La Bruxelles, orașul este așa cum nu aș fi crezut că îl voi vedea vreodată. Regulile sunt extrem de stricte. Nu poți intra în niciun fel de spațiu public fără mască de protecție, nu poți intra în magazine sau restaurante, nu poți intra în taxi decât cu mască de protecție și maximum două persoane, în lifturile de la Parlamentul European, lifturi uriașe, de 16 persoane, nu pot intra decât două persoane, iar regulile sunt foarte dure. Dacă intri într-o benzinărie, într-o cafenea și nu porți mască de protecție, poți să primești 250 de euro amendă pe loc, fără niciun comentariu. Regulile sunt extrem de clare în Europa. Nouă, românilor, întotdeauna ne place să fim altfel. Poate de-asta arată așa țara. Noi preferăm să pierdem alegerile, preferăm să pierdem politic, să pierdem procente electorale, dar nu vom risca sănătatea românilor cu niciun chip”, a mai spus Rareș Bogdan la GÂNDUL LIVE.

Andrei Văcaru
Andrei Văcaru a absolvit studiile de licență la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării în anul 2013, dar și un master în Comunicare mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Măcelarul de eunuci”: Un bărbat care a făcut o afacere filmându-se în timp ce își...
Mega-surpriză la show-ul Antenei! Ei sunt câștigătorii de la 'Te cunosc de undeva'
FOTO. Transformarea incredibilă a lui Alexandru Tudor, omul de încredere al lui Gigi Becali. Nimeni...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un mercenar rus, fost membru Wagner, spune că ucide prizonieri ucraineni din compasiune: „E și...
Prințul William și Kate Middleton, probleme în căsnicie. Decizia luată de viitorul rege al Marii...
Mara Bănică, transformată TOTAL după ultimele operații estetice. Fanii abia o recunosc
Tânără de 17 ani, moarte cumplită într-un accident provocat de prietenul ei, în Timiş. Băiatul...
Ce mesaj a transmis Mihai Leu de pe patul de spital? Campionul, internat de urgenţă...
Ce gest a făcut Nemo după ce a câștigat Eurovision! Reacția lui Dan Negru vizavi...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Scaunele mașinii tale pot cauza cancer! Care este substanța toxică folosită în mașinile noi?
O simplă modificare a unei mese poate aduce beneficii pacienţilor cu afecţiuni hepatice
Actorul din Războiul Stelelor a spus ADEVĂRUL! „Este mai mult un basm...
TEST OBLIGATORIU pentru șoferii din România. Propunerea a fost deja FĂCUTĂ: „Să fie o examinare...
Important pentru toți utilizatorii de Chrome. Google a făcut acum anunțul
Florin Salam, în genunchi în fața soției după ce Roxana i-a oferit cadou o mașină...
Ce mesaj a transmis Mihai Leu de pe patul de spital? Campionul, internat de urgenţă...
Preferințele Monicăi Tatoiu în materie de bărbați și motivul pentru care a treia căsătorie durează...
Alin Oprea, adevărul despre agresivitatea fostei soții: ”Să nu uităm că a fost campioană de...
BANCUL ZILEI. Bulă: - M-am învățat minte... de azi nu mai conduc cu viteză. Ștrulă:...
Oamenii ar putea încetini îmbătrânirea, iar cercetătorii cred că au aflat secretul
×