CORONAVIRUS. Mircea Badea, mesaj dur pentru polițiștii de la Rutieră: ”Fac plângere penală pentru zădărnicirea combaterii răspândirii bolilor”

CORONAVIRUS. Mircea Badea, mesaj dur pentru polițiștii de la Rutieră: ”Fac plângere penală pentru zădărnicirea combaterii răspândirii bolilor”
CORONAVIRUS. Mircea Badea, mesaj dur pentru polițiștii de la Rutieră: ”Fac plângere penală pentru zădărnicirea combaterii răspândirii bolilor”
Publicat: 18/06/2020, 10:49
Actualizat: 18/06/2020, 10:54

În timpul emisiunii ”În gura presei”, realizatorul TV Mircea Badea i-a avertizat pe polițiștii de la Rutieră care l-au tras pe dreapta, în noaptea de marți spre miercuri, că va face o plângere penală pentru zădărnicirea combaterii răspândirii bolilor.

Mircea Badea povestește că totul a pornit de la un filtru al poliției, iar unul dintre cei 6 polițiști aflați la datorie pe Calea Moșilor ar fi avut ”senzația” că el a comis ”ceva”, motiv pentru care i-a făcut semn să tragă mașina pe dreapta.

”Dacă vrei actele, ți le arunc și le prinzi tu, ca un ninja ce ești…”

Realizatorul TV s-a conformat, numai că ulterior s-a petrecut o scenă care l-a determinat să tragă concluzia că oamenii legii nu respectă măsurile de protecție impuse de criza coronavirusului.

I-au fost cerute actele, potrivit prevederilor legii, numai că polițistul respectiv a dorit să preia, fizic, documentele, nu doar să le citească prin geamul portierei.

”Eu azi noapte mergeam acasă. Desigur că pe Moșilor, 2 mașini de poliție, cu 6 polițiști, stăteau în afara mașinii și socializau. Unul dintre ei are senzația că am comis eu ceva, după 1 noaptea, ma trage pe dreapta. (…) Am tras frumos unde mi-a spus domnul polițist și am deschis geamul atât cât să ne auzim. S-a uitat că nu am deschis geamul, nu a zis nimic. Și zice: ”Actele”. Iau buletinul și permisul și le lipesc pe geam, ca de obicei. Și el zice: ”Nu, dați-le încoace!”. Și eu zic: ”Nu vă dau nimic. Cum să vă dau? Absolut nu! Se văd destul de bine așa! (…) Dacă vrei actele, ți le arunc și le prinzi tu așa, ca un ninja ce ești. Dar după nu le mai iau și înapoi. Că eu nu știu pe unde ai pus tu mâinile înainte să pui mâinile pe actele mele”,  a povestit Mircea Badea în timpul emisiunii.

Mircea Badea: ”Să știe eroii din linia întâi…”

Mircea Badea, fără a abandona tonul cu tentă ironică, a precizat că ”eroii din linia întâi de acum” vor trebuie să știe că intenționează să depună o plângere penală pentru combaterea zădărnicirii bolilor, cu atât mai mult cu cât nu există norme de aplicare și un ordin în acest sens, motiv pentru care măsurile de protecție, în contextul crizei medicale și al stării de alertă, nu sunt respectate de unii dintre polițiști.

”Să știe eroii din linia întâi de acum. Le fac plângere penală pentru zădărnicirea combaterii răspândirii bolilor. Ceea ce fac polițiștii din România acum, pentru că nu există un ordin și cu norme de aplicare, se numește zădărnicirea combaterii răspândirii bolilor”, a mai adăugat Mircea Badea, potrivit antena3.ro.

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O regină a frumuseții a fost găsită de mafioți după ce a dezvăluit pe Instagram...
Anunţ trist despre Florin Piersic, direct din spital, de Paşte! Din păcate, nu se pune...
FOTO. Andreea Prisăcariu, imagine controversată, în costum de baie, în Vinerea Mare! Rebela tenisului românesc...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un român a vrut să fure bani dintr-un bancomat din Italia și a rămas fără...
Anunţul momentului! Este vorba despre Florin Piersic
ȘOCANT: ce conținea peștele macrou care i-a adus moartea fetiței de 4 ani din Călărași
După 10 de ani de muncă pe un vas de croazieră, Claudiu s-a întors în...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Cutremur în Prima zi de Paște! Unde a avut loc și ce magnitudine a înregistrat
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Avertisment al serviciilor secrete europene: Rusia pregăteşte activ atentate cu bombă sub acoperire, atacuri incendiare...
Omul care A INVENTAT cea mai folosită armă din lume! „Era NEBUN, dar...
ADIO, maestre! A murit Căpitanul din Titanic și Regele din Stăpânul Inelelor
Noroc fără precedent! Ce s-a întâmplat o femeie care câștigat 1 milion de dolari la...
Aceste zodii vor avea parte de iubire adevărată în săptămâna 6-11 mai 2024. Ce surprize...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Roberta și Julia își aruncă săgeți în Casa Iubirii! Patrick, pe post de arbitru: „Diferența...
Carmen Tănase, la un pas de a rămâne paralizată. Ce diagnostic crunt i-au pus medicii
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Cum a schimbat Charles Darwin înțelegerea evoluției pe Pământ