Un bărbat a paralizat după ce a fost în comă 20 de zile din cauza COVID-19. El a decis acum să povestească lungul drum spre recuperare

Un bărbat a paralizat după ce a fost în comă 20 de zile din cauza COVID-19. El a decis acum să povestească lungul drum spre recuperare
Un bărbat a paralizat după ce a fost în comă 20 de zile din cauza COVID-19. El a decis acum să povestească lungul drum spre recuperare. Fotografie cu caracter ilustrativ. Sursa: Shutterstock
Publicat: 16/07/2020, 17:05

Eddie Case, un american diagnosticat cu COVID-19, a paralizat după ce a stat 20 de zile în comă indusă din cauza stării foarte grave în care se afla.

El a decis să povestească experiența prin care a trecut în cadrul unui interviu acordat jurnalistului Anderson Cooper și prezentat de CNN.

La scurt timp după ce a fost diagnosticat cu COVID-19, boala provocată de noul tip de coronavirus, Case a avut nevoie de ventilație mecanică, starea lui deteriorându-se rapid.

„Am fost transferat de la un spital la altul, am fost în comă indusă timp de 20 de zile, am avut și unele halucinații, dar cel mai bine îmi aduc aminte că m-am trezit într-un salon de spital și mi-a fost greu să mă mișc, am văzut că eram conectat la aparate. Inițial am crezut că am fost implicat într-un accident de mașină sau ceva similar. Abia după ce m-au deconectat de la ventilator soția mea mi-a spus că este vorba despre COVID-19, nu despre un accident. Am avut nevoie de timp pentru a-mi recupera vocea, corzile mele vocale au fost afectate, eram paralizat”, a spus Eddie Case pentru CNN.

El a mai explicat că, după ce a fost externat din spital, a fost nevoit să meargă la un centru de recuperare medicală pentru că nu se mai putea mișca așa cum o făcea înaintea bolii.

„A fost înspăimântător. A trebuit să învăț să stau în picioare din nou, a trebuit să învăț iar să scriu. Nici măcar nu puteam să scriu pentru ca oamenii să înțeleagă ce am nevoie. Abia după câteva zile am putut să folosesc un cadru și am mai avut nevoie de zile bune pentru a putea să merg singur. Cel mai greu a fost să interacționez cu doctorii, care încă nu știau dacă problemele mele vor fi permanente sau nu. Și acum am probleme. Din fericire pot respira normal. Dar încă mă trezesc noaptea și am senzația că sunt la Terapie Intensivă”, spune bărbatul.

Medicii încă nu au o explicație clară pentru cazul său

Eddie Case a povestit că medicii nu au putut să îi explice cu certitudine ceea ce s-a întâmplat, însă una dintre explicațiile pentru starea sa ar fi aceea că virusul atacă creierul, iar în combinație cu anestezicele și celelalte medicamente, determină ca musculatura să se atrofieze.

Totodată, el a mai explicat că starea sa a fost cauzată și de faptul că a fost nevoit să stea la pat o perioadă atât de lungă ca urmare a comei medicamentoase.

Anne Costa Case, soția lui Eddie, a povestit și ea că în perioada în care soțul său a fost în spital, ea nu a putut fi alături de el, dat fiind că este vorba despre o boală extrem de contagioasă.

„Atunci când l-am văzut din nou a fost cea mai emoționantă zi din viața mea. Nu îmi puteam lua ochii de la el pentru că arăta total diferit”, a explicat Anne.

Cu peste 3,5 milioane de cazuri de infectare cu coronavirus și peste 138.000 de decese, Statele Unite sunt în continuare țara cel mai puternic afectată de pandemia de COVID-19.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Avertisment după ce o dansatoare a murit sufocată în timp ce avea relații intime cu...
România, lovită de ciclonul devastator din Italia! Cod roșu de fenomene extreme
Prima reacție milionarului Dorin Mateiu, bărbatul de 57 de ani care s-ar iubi cu Simona...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un băiat de 14 ani a murit după ce a răspuns la o provocare și...
Acest bărbat a fost dat dispărut în 1998, la vârsta de 19 ani. Ireal unde...
Cel mai iubit CUPLU și-a spus ADIO! Apropiații lor sunt șocați: „Nu ar fi putut...
"Cam un 4.000 de lei ca să trăieşti decent". Ofertele angajatorilor pentru tineri, la târgurile...
EL l-a ucis pe bărbatul din Crângași! Dezvăluiri de ultimă oră despre crima care a...
„Dacă m-ar înșela..” Anamaria Prodan a răspuns la întrebarea care stă pe buzele tuturor! Cum...
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Pe ce șosele îți trebuie rovinietă? Este obligatorie pe DN-urile ce trec prin localitate?
Noua axă a răului? Vladimir Putin şi Xi Jinping şi-au promis să coopereze împotriva SUA...
Tehnologia ULUITOARE care a generat CĂLDURĂ de peste 1.000 grade Celsius
Îți CONFISCĂ pe loc CÂINELE. Este interzis prin lege în România. Amenda e imensă
Cine a câștigat marele trofeu Chefi la cuțite! La cine a mers trofeul și cine...
Cine e, de fapt, bărbatul omorât în bătaie în Crângași! Breaking news
Virginia, întrebare neașteptată pentru Patrick: „Patrick, îți pare rău că m-ai chemat la camera roșie?”
"Vă rog, ajutați-ne. Ajutor!". Iulia Vântur, mesaj disperat. Ce s-a întâmplat și cum dorește să...
BANCUL ZILEI. Bulă e cu o tipă în pat. Gagica: - Bulă, ai un clopoțel...
O nouă eră de parteneriat între China și Rusia. Anunțul făcut de Xi Jinping și...
×