Ludovic Orban, despre bolnavii COVID-19 externați la cerere: ”Obligativitatea izolării la domiciliu, iar pe de altă parte obligativitatea reevaluării stării de sănătate prin diagnosticare”

Ludovic Orban, despre bolnavii COVID-19 externați la cerere: ”Obligativitatea izolării la domiciliu, iar pe de altă parte obligativitatea reevaluării stării de sănătate prin diagnosticare”
Ludovic Orban, despre bolnavii COVID-19 externați la cerere: ”Obligativitatea izolării la domiciliu, iar pe de altă parte obligativitatea reevaluării stării de sănătate prin diagnosticare”
Publicat: 21/07/2020, 13:52
Actualizat: 21/07/2020, 13:53

Peste 4.000 de români au părăsit spitalele la cerere sau au refuzat internarea, iar premierul Ludovic Orban a anunțat – după discuțiile avute la Ministerul Sănătății – că toate aceste cazuri trebuie să se afle în atenția Direcțiilor de Sănătate Publică din județe.

Potrivit celor transmise de Ludovic Orban, Direcțiile de Sănătate publică vor emite ”decizii” în cazurile respective, aceștia urmând să rămânĂ în izolare la domiciliu timp de 14 zile. Dacă simptomele infecției cu noul coronavirus persistă, pacienții vor fi internați.

”Direcțiile de Sănătate Publică vor emite decizii în cazul celor peste 4.000 de români care au ieșit din spital la cerere sau au refuzat internarea, ei urmând să fie să stea izolați 14 zile acasă, fie să fie internați dacă simptomele persistă”, a declarat premierul Ludovic Orban.

Ludovic Orban: ”Dacă au simptome care necesită internarea…”

Premierul Orban a declarat, în urma discuțiilor pe care le-a avut cu reprezentanții Ministerului Sănătății, că au fost stabilite ”măsuri imediate” după intrarea în vigoare a Legii carantinei și izolării.

În ceea ce privește toate persoanele care sunt suspecte de COVID-19 și urmează să fie diagnosticate, Direcțiile de Sănătate Publică vor emite deciziile de internare pentru diagnosticare, a spus premierul.

„După diagnosticare, în cazul în care sunt pozitivi, în funcție de recomandarea medicului, se vor putea emite deciziile de tratare în spitale”, a mai transmis Ludovic Orban.

„S-a discutat despre actele normative subsecvente care trebuie emise în aplicarea legii. Vă dau numai câteva elemente din cadrul discuției. Prima și cea mai importantă problemă este cea legată de cei peste 4.000 de cetățeni români care fie au ieșit la cerere din spital înainte de a fi vindecați, fie au fost diagnosticați pozitiv și nu s-au internat”.

Ludovic Orban

Internarea în spital, prin decizii ale directorilor DSP

Pacienții care au părăsit spitalele, la cerere, vor fi reevaluați din punct de vedere medical și, în funcție de diagnostic, va exista obligativitatea de a rămâne în izolare la domiciliu.

În cazul în care se constată, din nou, simptome ale infecției, directorii DSP vor lua decizia ca pacienții respectivi să fie internați.

”Pentru aceste cazuri, Direcțiile de Sănătate Publică, în baza unei decizii a ministrului, vor emite decizii care să cuprindă pe de o parte obligativitatea izolării la domiciliu, iar pe de altă parte obligativitatea reevaluării stării de sănătate prin diagnosticare, urmând ca, în cazul în care s-au vindecat, pentru că testul a ieșit negativ, să iasă din izolare, iar în cazul în care sunt pozitivi, dacă sunt asimptomatici, să rămână 14 zile în izolare la domiciliu, sub tratament și supraveghere medicală. Dacă au simptome care necesită internarea, să se dispună prin decizii ale directorilor DSP internarea în spital”, a explicat Ludovic Orban, potrivit Mediafax.

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Avertisment după ce o dansatoare a murit sufocată în timp ce avea relații intime cu...
Acest bărbat a fost dat dispărut în 1998, la vârsta de 19 ani. Ireal unde...
Prima reacție milionarului Dorin Mateiu, bărbatul de 57 de ani care s-ar iubi cu Simona...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un băiat de 14 ani a murit după ce a răspuns la o provocare și...
De ce a fost eliminată Ștefania Ștefan. Acuzații dure la adresa Pro TV după ultimul...
Cel mai iubit CUPLU și-a spus ADIO! Apropiații lor sunt șocați: „Nu ar fi putut...
"Cam un 4.000 de lei ca să trăieşti decent". Ofertele angajatorilor pentru tineri, la târgurile...
EL l-a ucis pe bărbatul din Crângași! Dezvăluiri de ultimă oră despre crima care a...
„Dacă m-ar înșela..” Anamaria Prodan a răspuns la întrebarea care stă pe buzele tuturor! Cum...
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Pe ce șosele îți trebuie rovinietă? Este obligatorie pe DN-urile ce trec prin localitate?
Noua axă a răului? Vladimir Putin şi Xi Jinping şi-au promis să coopereze împotriva SUA...
Tehnologia ULUITOARE care a generat CĂLDURĂ de peste 1.000 grade Celsius
Devine obligatoriu din 7 iulie. Dispozitivul pe care toate mașinile trebuie să-l aibă la bord
Codul rutier: Obligații pentru conducătorii auto care tractează alte vehicule
Cine a câștigat marele trofeu Chefi la cuțite! La cine a mers trofeul și cine...
Cine e, de fapt, bărbatul omorât în bătaie în Crângași! Breaking news
Virginia, întrebare neașteptată pentru Patrick: „Patrick, îți pare rău că m-ai chemat la camera roșie?”
"Vă rog, ajutați-ne. Ajutor!". Iulia Vântur, mesaj disperat. Ce s-a întâmplat și cum dorește să...
BANCUL ZILEI. Bulă e cu o tipă în pat. Gagica: - Bulă, ai un clopoțel...
O nouă eră de parteneriat între China și Rusia. Anunțul făcut de Xi Jinping și...
×