Medicul Virgil Musta, despre evoluția pandemiei de coronavirus: Există două Românii! În fiecare zi doborâm un nou record și peste puțin timp spitalele vor fi copleșite de numărul de cazuri

Medicul Virgil Musta, despre evoluția pandemiei de coronavirus: Există două Românii! În fiecare zi doborâm un nou record și peste puțin timp spitalele vor fi copleșite de numărul de cazuri
Virgil Musta se așteaptă la creșterea contaminărilor cu COVID-19. Recomandări pentru viitorii guvernanți / Mediafax Foto, Dani Amariei
Publicat: 26/07/2020, 21:23

Virgil Musta a declarat duminică, 26 iulie, că în prezent „există Românii” – cea a românilor care nu cred prea mult în virus și se distrează și cea a românilor care sunt îngrijorați în privința SARS-CoV-2, unii dintre ei chiar fiind internați în spitale din cauza cumplitei boli.

Medicul de la Spitalul De Boli Infecțioase „Victori Babeș” din Timișoara a punctat și faptul că tinerii care consideră că nu se pot îmbolnăvi ar putea deveni „vectorul acestui virus și să îmbolnăvească pe alții”, potrivit Digi24.

Medicul Virigil Musta, despre evoluția pandemiei de coronvirus în România: În fiecare zi doborâm un nou record și peste puțin timp spitalele vor fi copleșite de numărul de cazuri

„Există la ora actuală două Românii. O Românie care se distrează și alta care este îngrijorată și parte din ea suferă în spitalele din țară. Pandemia este în creștere, în fiecare zi doborâm un nou record și peste puțin timp spitalele vor fi copleșite de numărul de cazuri. Deja sunt zone unde nu mai sunt locuri în spital, nu mai sunt locuri în Terapie Intensivă, iar pacienții nu mai au unde să se interneze. Este un lucru foarte grav. Am văzut ce s-a întâmplat în Italia, în perioada în care nu s-au respectat regulile și sistemul de sănătate a fost copleșit. Am văzut ce s-a întâmplat în Franța, în Spania și chiar în SUA, țări cu sistem de sănătate mult superioare țării noastre”, a avertizat specialistul.

Virigil Musta, îndemn către populație: „Trebuie să existe o responsabilitate a concetățenilor noștri și poate o solidaritate”

„Sunt tineri care cred că ei nu se pot îmbolnăvi. Totuși ei pot deveni vectorul acestui virus și să îmbolnăvească pe alții când se întorc în comunitate. Și aceștia pot face o formă severă, chiar cu deces. Există posibilitatea ca cei care se reîmbolnăvesc să nu fi făcut anticorpi. Luând contact din nou cu virusul și cu o cantitate mai mare de virus refac boala și de obicei o fac într-o formă mai severă, cu afectare pulmonară care de cele mai multe ori ajung la Terapie Intensivă. Există și varianta ca deși au fost inițial vindecați la nivelul faringelui cu test negativ totuși virusul să persiste în organism și să reapară în momente de imunitate deficitară”, mai explică medicul.

Specialistul avertizează: Războiul cu virusul nu poate fi câștigat în spitale, ci doar în comunitate

„Fac un apel la toți românii pentru responsabilitate și solidaritate. Acest război cu virusul nu poate fi câștigat în spitale. Nu poate fi câștigat în secțiile de Terapie Intensivă, ci doar în comunitate, prin conclucrarea specialiștilor cu populația. Singurul mijloc pentru a evita îmbolnăvirea este respectarea celor 3 reguli de bază – distanțarea socială, purtarea măștii și spălatul pe mâini”, a fost apelul medicului Virgil Musta.

Cazurile raportate de România continuă să depășească pragul de 1.000. În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 1.120 de noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2

România a raportat 1.120 de noi cazuri de infecție cu noul coronavirus din 15.118 de teste prelucrate in ultimele 24 de ore, o scădere față de ziua precedentă. Record la ATI, cu 351 de pacienți. Au fost înregistrate 22 de decese, două dintre acestea raportate fără comorbidități.

Până astăzi, 26 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 44.798 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 25.643 de pacienți au fost declarați vindecați și 3.572 pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O olandeză cu depresie va fi eutanasiată, pentru că „nu mai poate face față”. Are...
Meteorologii Accuweather anunță o lună mai istorică, în România. Vreme extremă în București
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
BREAKING | Florin Piersic a fost operat de urgență, după ce i s-a făcut rău...
Dieta-minune lui Carmen Brumă: ce consumă iubita lui Mircea Badea de ani buni! Așa se...
Florin Piersic, operat de urgenţă. Marele actor s-a simţit rău în timpul unui spectacol la...
Florin Piersic, în stare gravă! Breaking news!
Incendiu de proporții în Capitală. O clădire din sectorul 1 a ars din temelii. Ce...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Cum poți stinge martorul pentru sonda Lambda? Ce alte probleme indică „check engine”?
Gorghiu: Ministerul Justiţiei depune eforturi ca prinţul Paul să-şi execute pedeapsa în România
URMĂRI groaznice după un simplu transplant de organ! 89% dintre oameni...
A devenit COMPLET ILEGAL în România. Anunț de la Guvern chiar astăzi, 30 APRILIE: A...
Artist internațional, filmat într-o ipostază neașteptată, la Costinești. Este urmarit de zeci de milioane de...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
Scene terifiante în plină stradă! Un barbat înarmat cu o sabie de samurai a atacat...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Test de cultură generală. Ce înseamnă acronimul NASA?