Scandal la o întâlnire informală între șefa de la Rutieră & sindicaliștii din Poliție! Motivul l-a reprezentat uniforma agenților de la Circulație: „La București, specificul e altul… Aici ne vede Președintele!” (EXCLUSIV)

Scandal la o întâlnire informală între șefa de la Rutieră & sindicaliștii din Poliție! Motivul l-a reprezentat uniforma agenților de la Circulație: La București, specificul e altul… Aici ne vede Președintele!” (EXCLUSIV)
Publicat: 30/07/2020, 20:26
Actualizat: 30/07/2020, 20:29

O întâlnire informală între noua șefă a Brigăzii Rutiere a Capitalei și membrii unor sindicate din Poliție a degenerat azi într-un scandal. Sursele GÂNDUL.RO au mărturisit în exclusivitate faptul că reprezentanții sindicatelor au fost invitați de comisarul șef Mădălina Moșoiu la un dialog pentru a dezbate problemele cu care se confruntă polițiștii de la Rutieră. Numai că discuțiile au alunecat către acuzații, așa încât întâlnirea s-a „aprins” instant. Motivul: uniformele agenților de la Circulație!

Inițial, membrii Sindicatului ”Europol” au ridicat mai multe probleme. Prima se referea la atribuirea salariilor de excelență, care ar fi acordate unor ofițeri fără consultarea organizațiilor sindicale, fără transparență și fără un fundament real. Sindicaliștii au pus în discuție exemplul comisarului șef Joe Stoica, actualmente șef al Biroului Accidente Rutiere soldate cu victime. Luată cumva prin surprindere, șefa Brigăzii Rutiere le-a promis că se va documenta: ”Nu cunosc situația, dar mă voi interesa pe ce criterii a primit salariu de merit domnul comisar șef Stoica Joe”.

A doua temă la care s-au referit reprezentanții sindicatelor a fost cazul unui coleg polițist diagnosticat cu virusul COVID-19. E vorba despre un agent de la Biroul de Accidente Ușoare, testat pozitiv. El și-a anunțat superiorii, însă aceștia nu ar fi dispus nicio măsură. Sindicaliștii i-au susținut Mădălinei Moșoiu că există polițiști cu care agentul a intrat în contact, dar sunt chemați în continuare la muncă fără să fie testați. ”O să fac tot posibilul să fie testați și colegii cu care agentul a intrat în contact direct”, i-a asigurat șefa de la Rutieră.

Ultimul punct pe ordinea de zi a discuțiilor a fost și cel care a ”inflamat” spiritele. Polițiștii au cerut să se renunțe la cămașa care face parte din uniforma agenților și să li se permită să îmbrace un tricou din bumbac. Ei au explicat faptul că, la temperaturi crescute, pur și simplu, cămașa croită dintr-un material sintetic devine de nepurtat: ”Pe lângă disconfortul termic, ea îngreunează și mișcările polițistului atât la fluidizarea traficului, cât și la o eventuală intervenție. Vă rog să le permiteți agenților din teren să poarte tricouri albe din bumbac în locul cămășilor!”

Tricoul de bumbac din uniforma polițiștilor de la Rutieră a ”aprins” discuțiile dintre sindicaliști și comisarul șef Mădălina Moșoiu

Propunerea a iritat-o însă pe șefa Brigăzii Rutiere, care a respins-o din capul locului cu toate că ambele obiecte vestimentare sunt prevăzute în fișele de echipare ale polițiștilor. „La București, specificul e altul… Aici ne vede Președintele!”, a izbucnit comisarul șef Mădălina Moșoiu. Aceasta a și pus piciorul în prag – susțin sursele noastre: ”Eu stabilesc asta și îmi asum!” Replica n-a fost cea așteptată de sindicaliști, care au insistat: „Dar cămășile sunt mai potrivite pentru activitățile de birou…” Din acest punct, ”negocieril” s-au fracturat. Șefa de la Circulație a amenințat că dacă vor continua dialogul pe acest subiect, ea va părăsi întâlnirea. ”Mă retrag și nu mai vorbim. Vă repet. Eu stabilesc asta și îmi asum!”

Discuțiile s-au întrerupt, de altfel, după acest episod, comisarul șef rămânând să verifice situația salariilor de excelență, dar să se ocupe și de testarea polițiștilor expuși infectării cu COVID-19. Doar problema cămășii agenților a rămas nerezolvată, semn că, la București, tonul vestimentar îl dă doamna comisar șef.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O tânără din Marea Britanie a venit să petreacă pe litoral, la Constanța, și spune...
Stațiunea montană din România care este unică în toată Europa. Puțini turiști de la noi...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Un fost ministru a fost filmat omorându-și în bătaie soția, într-un restaurant. Imaginile au stârnit...
Pensia uriașă pe care o are Iohannis! A răbufnit și a aruncat pe „masă” o...
Ai cumpărat mici de mangaliță din supermarketurile Lidl? Ce ingrediente conțin, de fapt
Sfânta şi Marea Joi din Săptămâna Patimilor. Tradiții, obiceiuri şi superstiţii în Joia Neagră sau...
Adevărul despre starea gravă a lui Florin Piersic! Breaking news!
Câți mici a cumpărat un român de 1 Mai! Oamenilor nu le-a venit să creadă:...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
RISC MAJOR în spațiul cosmic! Un cercetător avertizează că „suntem LA LIMITĂ”
Se verifică BANII românilor. Statul te OBLIGĂ să anunți. Ai termen legal până pe 25...
Cele mai aspectuoase aperitive pentru masa de Paști. Se prepară în 20 de minute
Cum arăta Gabriela Lucuțar, Regina Întunericului de la Chefi la cuțite, înainte de intervențiile estetice....
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Florin Piersic, ajuns de urgență pe masa de operație! Care este starea de sănătate a...
"Oameni buni, grijă mare la suflet, grijă mare la oameni". Sfârșit tragic pentru Teodor Popescu....
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Parola prea ușoară care a fost interzisă de Guvernul Marii Britanii