Scandal la o întâlnire informală între șefa de la Rutieră & sindicaliștii din Poliție! Motivul l-a reprezentat uniforma agenților de la Circulație: „La București, specificul e altul… Aici ne vede Președintele!” (EXCLUSIV)

Scandal la o întâlnire informală între șefa de la Rutieră & sindicaliștii din Poliție! Motivul l-a reprezentat uniforma agenților de la Circulație: La București, specificul e altul… Aici ne vede Președintele!” (EXCLUSIV)
Publicat: 30/07/2020, 20:26
Actualizat: 30/07/2020, 20:29

O întâlnire informală între noua șefă a Brigăzii Rutiere a Capitalei și membrii unor sindicate din Poliție a degenerat azi într-un scandal. Sursele GÂNDUL.RO au mărturisit în exclusivitate faptul că reprezentanții sindicatelor au fost invitați de comisarul șef Mădălina Moșoiu la un dialog pentru a dezbate problemele cu care se confruntă polițiștii de la Rutieră. Numai că discuțiile au alunecat către acuzații, așa încât întâlnirea s-a „aprins” instant. Motivul: uniformele agenților de la Circulație!

Inițial, membrii Sindicatului ”Europol” au ridicat mai multe probleme. Prima se referea la atribuirea salariilor de excelență, care ar fi acordate unor ofițeri fără consultarea organizațiilor sindicale, fără transparență și fără un fundament real. Sindicaliștii au pus în discuție exemplul comisarului șef Joe Stoica, actualmente șef al Biroului Accidente Rutiere soldate cu victime. Luată cumva prin surprindere, șefa Brigăzii Rutiere le-a promis că se va documenta: ”Nu cunosc situația, dar mă voi interesa pe ce criterii a primit salariu de merit domnul comisar șef Stoica Joe”.

A doua temă la care s-au referit reprezentanții sindicatelor a fost cazul unui coleg polițist diagnosticat cu virusul COVID-19. E vorba despre un agent de la Biroul de Accidente Ușoare, testat pozitiv. El și-a anunțat superiorii, însă aceștia nu ar fi dispus nicio măsură. Sindicaliștii i-au susținut Mădălinei Moșoiu că există polițiști cu care agentul a intrat în contact, dar sunt chemați în continuare la muncă fără să fie testați. ”O să fac tot posibilul să fie testați și colegii cu care agentul a intrat în contact direct”, i-a asigurat șefa de la Rutieră.

Ultimul punct pe ordinea de zi a discuțiilor a fost și cel care a ”inflamat” spiritele. Polițiștii au cerut să se renunțe la cămașa care face parte din uniforma agenților și să li se permită să îmbrace un tricou din bumbac. Ei au explicat faptul că, la temperaturi crescute, pur și simplu, cămașa croită dintr-un material sintetic devine de nepurtat: ”Pe lângă disconfortul termic, ea îngreunează și mișcările polițistului atât la fluidizarea traficului, cât și la o eventuală intervenție. Vă rog să le permiteți agenților din teren să poarte tricouri albe din bumbac în locul cămășilor!”

Tricoul de bumbac din uniforma polițiștilor de la Rutieră a ”aprins” discuțiile dintre sindicaliști și comisarul șef Mădălina Moșoiu

Propunerea a iritat-o însă pe șefa Brigăzii Rutiere, care a respins-o din capul locului cu toate că ambele obiecte vestimentare sunt prevăzute în fișele de echipare ale polițiștilor. „La București, specificul e altul… Aici ne vede Președintele!”, a izbucnit comisarul șef Mădălina Moșoiu. Aceasta a și pus piciorul în prag – susțin sursele noastre: ”Eu stabilesc asta și îmi asum!” Replica n-a fost cea așteptată de sindicaliști, care au insistat: „Dar cămășile sunt mai potrivite pentru activitățile de birou…” Din acest punct, ”negocieril” s-au fracturat. Șefa de la Circulație a amenințat că dacă vor continua dialogul pe acest subiect, ea va părăsi întâlnirea. ”Mă retrag și nu mai vorbim. Vă repet. Eu stabilesc asta și îmi asum!”

Discuțiile s-au întrerupt, de altfel, după acest episod, comisarul șef rămânând să verifice situația salariilor de excelență, dar să se ocupe și de testarea polițiștilor expuși infectării cu COVID-19. Doar problema cămășii agenților a rămas nerezolvată, semn că, la București, tonul vestimentar îl dă doamna comisar șef.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Doi soți au renunțat la toată averea de 24 de milioane $ ca să se...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
Mihaela Bilic a deslușit misterul cartofilor congelaţi. De ce îi RECOMANDĂ pentru consum
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte;...
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
Prietena Robertei și a lui Sebi, dezvăluiri tulburătoare la opt luni după accidentul de la...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Monica Tatoiu a fost îngrozită. Diagnosticul crunt primit de la medici
Noua cucerire a lui Arpad Paszkany rupe tăcerea. Antonela are planuri mari cu milionarul
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Imagini exclusive de la priveghiul lui Costel Corduneanu. Berbecuții se rumenesc la proțap, prietenii din...
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
O vrea sau nu ca invitat Denise Rifai pe Erika Isac la "40 de întrebări..."
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli...
Unde se află prima cabană montană construită în România?