Andreea Marin la GÂNDUL LIVE, despre pandemia de coronavirus și conspiraționiști: Virusul este un dușman nevăzut de care trebuie să ne păzim! / Din cauza unor inconștienți au de suferit și alți oameni care respectă măsurile – VIDEO

Publicat: 30/10/2020, 13:50
Actualizat: 30/10/2020, 14:28

Andreea Marin vorbește în cadrul emisiunii GÂNDUL LIVE, ediția de vineri, 30 octombrie, despre pandemia de coronavirus și cum societatea s-a adaptat sau nu noului stil de viață, precum și despre conspiraționiștii care nu cred în exista virusului sau consideră că cifrele referitoare la numărul de infectări sunt „umflate”.  

Andreea Marin susține că, în primul rând, în această perioadă tumultoasă provocată de pandemia de coronavirus este foarte importantă conștiința fiecăruia ditnre noi, întrucât trebuie să avem grijă de alții având de fapt grijă mai ales de noi, în sensul protejării împotriva contractării virusului. De asemenea, aceasta subliniază importanța empatiei față de persoanele vulnerabile și ajutorarea lor, realizatoare TV făcând referire și la fundațiile care au donat diverse produse și aparatură în timpul pandemiei.

Andreea Marin: „Văd o legătură clară, directă, între credință și conștiință”

„Eu cred în Dumnezeu și văd o legătură clară, directă, între credință și conștiință. Și atunci, până la urmă, nu poți forma conștiințe, le poți educa…. lucrurile se pot rafina în viață. Dar probabil că ceea ce nu ai deloc e mai greu să trezești într-un om. Nu vreau să judec pe nimeni. Dar avem cu toții o inimă și ar trebui să ne doară atunci când alții simt durere, pur și simplu, din empatie. Așa cred. Zeci de fundații au demonstrat (n.r. în timpul pandemiei de coronavirus) că societatea civilă are o forță incontestabilă și care pune umărul în mod real să ajute statul. Statul ăsta uneori se face că nu vede ceea ce face societate civilă. Ba chiar îi mai pune și bețe în roate. Există și oameni buni, care ne-au ajutat să ajutăm. Toată această ură, frustrări scoase la suprafață, fără sens, nu duc la nimic bun”, a subliniat aceasta.

Realizatoarea TV: „Masca trebuie purtată!”

„Sunt și niște măsuri discutabile, dar sunt și niște măsuri, fără certitudinea că sunt neapărat cele mai bune… (n.r. măsurile impuse de autorități în contextul pandemiei) totuși trebuie să ai capul pe umeri și să încerci măcar să pui umărul. Eu sunt de părere că da, masca trebuie purtată. Eu port masca. Îi sfătuiesc pe ai mei să o poarte. Văd ce se întâmplă nu doar la noi, ci în întreaga lume, cât de gravă e situația. Știu că sunt și oameni care profită de pe urma oricărei situații, fie că e pandemie sau orice altceva, dar asta nu înseamnă că neg totul, ducând lucrurile în extrema care nu ne face bine, spunând că nu există ceea ce vedem cu ochiul liber că există, că nu mor oameni de ceea ce credem noi când îi vedem că asta fac și când suntem atât de vulnerabili, de fapt, cu toții. E un dușman nevăzut, cu care de fapt nu ne luptăm, ci ceea ce avem de făcut este să ne păzim în momentul acesta, păzindu-i și pe ceilalți totodată. Asta e părerea mea”, a punctat Andreea Marin.

Cifrele date de stat, cele adevărat sau sunt umflate: „Sunt mii de bolnavi. Punct. Sunt mii de oameni care-și pierd viața. Punct.”

„Sunt date de stat și le iau ca atare. Care e diferența între 3.000 și 5.000? Sunt mii de bolnavi. Punct. Sunt mii de oameni care-și pierd viața. Punct. Că cifra arată cu 10 în plus sau cu 100 în minus, nu mă încălzește cu nimic, ci pur și simplu situația în sine nu e bună și trebuie să facă fiecare dintre noi ce îi stă în putere să o depășim mai ușor. Disputa asta cu cifrele n-am cum s-o controlez eu, ca om normal, nu fac eu calculele astea, n-am cum nici să verific. Dar nici nu mă pot preface, mai ales că am oameni în jurul meu care i-am văzut bolnavi, pe care îi cunosc de-aproape, nu am intrat în contact cu ei când erau bolnavi, dar știu de la ei, am vorbit, ne-au povestit prin ce-au trecut și știu că nu mint”, a mai povestit Andreea Marin la GÂNDUL LIVE.

Conspiraționiștii „brusc sunt cei mai mari plângăcioși și nu mai știu nimic” când li se întâmplă lor

„Oricum ei le știu pe toate. Dar știi ce nu știu ei? Când li întâmplă lor, brusc sunt cei mai mari plângăcioși și nu mai știu nimic. În momentul ăla ar face orice ca să își salveze pielea. Din pricina unora care sunt inconștienți au de suferit și cei care care cu conștiinciozitate încearcă să ducă lucrurile pe o cale a normalității”, a mai subliniat realizatoarea TV.

Andreea Marin a vorbit și despre cum vor fi Sărbătorile de anul acesta în familia ei ținând cont de pandemia de coronavirus și restricțiile impuse de autorități în acest context – „Eu fac ce fac în fiecare an. E un avantaj pentru familia mea pentru Sărbătorile sunt întotdeauna acasă. Deci nu e nicio diferență pentru noi. Nouă ne place să fim acasă, să ne decorăm căsuța după sufletul nostru,  să fim împreună, să ne adunăm în jurul bradului. Deci va fi la fel și anul acesta. Nu avem nicio suferință din punctul ăsta de vedere”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un...
BREAKING | Medicul care l-a operat de urgență pe Florin Piersic, în ziua de Paște,...
FOTO. Serena Williams și Maria Sharapova, rivalele Simonei Halep, apariții fenomenale la MET Gala! Imagini...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
A plecat în vacanță în Spania și a dispărut fără urmă. Ana Maria i-a trimis...
Meteorologii Accuweather anunță o vară ciudată în România. Temperaturi anormale în București
Absolut ȘOCANT! Ce au arătat ultimele analize în cazul Gabrielei, fetița de 4 ani moartă...
Meteorologii anunţă o "schimbare majoră" a vremii. Vom avea fenomene extreme în ţară toată săptămâna
Se spală în a treia zi de Paște? Ce spun preoţii
Accident sau sinucidere? Un bărbat a decedat în a treia zi de Paște, după ce...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Dacia Duster 2024: „Poate chiar e o problemă că arată atât de futurist”
Vladimir Putin a fost învestit azi într-un nou mandat la conducerea Rusiei. Ce declaraţii a...
Adevărul despre FIOROȘII T-REX! S-a aflat ABIA ACUM
BANCNOTELE cu care nu mai poți plăti. Decizia ESTE FINALĂ. Avertisment pentru cei cu bani...
Scandal uriaș la Eurovision. Fanii au fost oripilați
Gabriela Cristea, prima reacție după problemele de la afacerea cu cozonaci. Cum a explicat situația:...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Suferința prin care a trecut Mihai Onilă când a auzit că fiica lui se va...
Pepe, mesaj cu subînțeles pentru Raluca Pastramă? Artistul stârnește controverse cu noua piesă „Pasăre de...
BANCUL ZILEI. De Paște, soțul e la bucătărie și face de mâncare. Soția, care e...
Câți turiști au ales litoralul românesc de 1 Mai și Paște?