Andreea Marin la GÂNDUL LIVE, despre pandemia de coronavirus și conspiraționiști: Virusul este un dușman nevăzut de care trebuie să ne păzim! / Din cauza unor inconștienți au de suferit și alți oameni care respectă măsurile – VIDEO

Redactor:
Alexandra Mortu

Andreea Marin vorbește în cadrul emisiunii GÂNDUL LIVE, ediția de vineri, 30 octombrie, despre pandemia de coronavirus și cum societatea s-a adaptat sau nu noului stil de viață, precum și despre conspiraționiștii care nu cred în exista virusului sau consideră că cifrele referitoare la numărul de infectări sunt „umflate”.  

Andreea Marin susține că, în primul rând, în această perioadă tumultoasă provocată de pandemia de coronavirus este foarte importantă conștiința fiecăruia ditnre noi, întrucât trebuie să avem grijă de alții având de fapt grijă mai ales de noi, în sensul protejării împotriva contractării virusului. De asemenea, aceasta subliniază importanța empatiei față de persoanele vulnerabile și ajutorarea lor, realizatoare TV făcând referire și la fundațiile care au donat diverse produse și aparatură în timpul pandemiei.

Andreea Marin: „Văd o legătură clară, directă, între credință și conștiință”

„Eu cred în Dumnezeu și văd o legătură clară, directă, între credință și conștiință. Și atunci, până la urmă, nu poți forma conștiințe, le poți educa…. lucrurile se pot rafina în viață. Dar probabil că ceea ce nu ai deloc e mai greu să trezești într-un om. Nu vreau să judec pe nimeni. Dar avem cu toții o inimă și ar trebui să ne doară atunci când alții simt durere, pur și simplu, din empatie. Așa cred. Zeci de fundații au demonstrat (n.r. în timpul pandemiei de coronavirus) că societatea civilă are o forță incontestabilă și care pune umărul în mod real să ajute statul. Statul ăsta uneori se face că nu vede ceea ce face societate civilă. Ba chiar îi mai pune și bețe în roate. Există și oameni buni, care ne-au ajutat să ajutăm. Toată această ură, frustrări scoase la suprafață, fără sens, nu duc la nimic bun”, a subliniat aceasta.

Realizatoarea TV: „Masca trebuie purtată!”

„Sunt și niște măsuri discutabile, dar sunt și niște măsuri, fără certitudinea că sunt neapărat cele mai bune… (n.r. măsurile impuse de autorități în contextul pandemiei) totuși trebuie să ai capul pe umeri și să încerci măcar să pui umărul. Eu sunt de părere că da, masca trebuie purtată. Eu port masca. Îi sfătuiesc pe ai mei să o poarte. Văd ce se întâmplă nu doar la noi, ci în întreaga lume, cât de gravă e situația. Știu că sunt și oameni care profită de pe urma oricărei situații, fie că e pandemie sau orice altceva, dar asta nu înseamnă că neg totul, ducând lucrurile în extrema care nu ne face bine, spunând că nu există ceea ce vedem cu ochiul liber că există, că nu mor oameni de ceea ce credem noi când îi vedem că asta fac și când suntem atât de vulnerabili, de fapt, cu toții. E un dușman nevăzut, cu care de fapt nu ne luptăm, ci ceea ce avem de făcut este să ne păzim în momentul acesta, păzindu-i și pe ceilalți totodată. Asta e părerea mea”, a punctat Andreea Marin.

Cifrele date de stat, cele adevărat sau sunt umflate: „Sunt mii de bolnavi. Punct. Sunt mii de oameni care-și pierd viața. Punct.”

„Sunt date de stat și le iau ca atare. Care e diferența între 3.000 și 5.000? Sunt mii de bolnavi. Punct. Sunt mii de oameni care-și pierd viața. Punct. Că cifra arată cu 10 în plus sau cu 100 în minus, nu mă încălzește cu nimic, ci pur și simplu situația în sine nu e bună și trebuie să facă fiecare dintre noi ce îi stă în putere să o depășim mai ușor. Disputa asta cu cifrele n-am cum s-o controlez eu, ca om normal, nu fac eu calculele astea, n-am cum nici să verific. Dar nici nu mă pot preface, mai ales că am oameni în jurul meu care i-am văzut bolnavi, pe care îi cunosc de-aproape, nu am intrat în contact cu ei când erau bolnavi, dar știu de la ei, am vorbit, ne-au povestit prin ce-au trecut și știu că nu mint”, a mai povestit Andreea Marin la GÂNDUL LIVE.

Conspiraționiștii „brusc sunt cei mai mari plângăcioși și nu mai știu nimic” când li se întâmplă lor

„Oricum ei le știu pe toate. Dar știi ce nu știu ei? Când li întâmplă lor, brusc sunt cei mai mari plângăcioși și nu mai știu nimic. În momentul ăla ar face orice ca să își salveze pielea. Din pricina unora care sunt inconștienți au de suferit și cei care care cu conștiinciozitate încearcă să ducă lucrurile pe o cale a normalității”, a mai subliniat realizatoarea TV.

Andreea Marin a vorbit și despre cum vor fi Sărbătorile de anul acesta în familia ei ținând cont de pandemia de coronavirus și restricțiile impuse de autorități în acest context – „Eu fac ce fac în fiecare an. E un avantaj pentru familia mea pentru Sărbătorile sunt întotdeauna acasă. Deci nu e nicio diferență pentru noi. Nouă ne place să fim acasă, să ne decorăm căsuța după sufletul nostru,  să fim împreună, să ne adunăm în jurul bradului. Deci va fi la fel și anul acesta. Nu avem nicio suferință din punctul ăsta de vedere”.

VIDEO | Ultima filmare cu Diego Maradona în viaţă: ”Este sfâşietoare” Un vecin a surprins...
Doliu uriaş în showbiz! A murit, iar el e devastat: 'Din păcate, a decedat! A...
FOTO. Gabriela, postări incendiare pe tik-tok! Iubita protejatului lui Gigi Becali face furori pe net
FOTO. Sandra Izbașa, în costum de baie! Imagini hot cu fosta gimnastă: arată fabulos la...
Locul din România unde coșurile sunt interzise în supermarket. Motivul e incredibil
Surse NYT: Israelul a comis asasinatul din Iran / Criza poate complica eforturile Administraţiei Joe...
Imagini cu sicriul deschis al lui Maradona stârnesc revoltă. Angajații de la pompe funebre s-au...
Doliu uriaş în showbiz! A murit, iar el e devastat: 'Din păcate, a decedat! A...
Ce a spus Diego Maradona înainte de a muri. Au fost ultimele cuvinte
REGINA care nu se putea abţine să FACĂ sex. După ce PRINDEA un bărbat...
ȘOCANT! Mihai Malaimare, la un pas de a-și pierde viața! Cum era să moară îndrăgitul...
ȘOCANT! Ce probleme are Silviu Biriș din cauza divorțului. Este halucinant...
Când va lua sfârșit pandemia? ”Mama” Polidinului a dat un RĂSPUNS ȘOCANT. Doar așa putem...
Simptomul înșelător al COVID-19, pe care pacienții nu-l observă. Semnalul de alarmă tras de medicul...
Industria care explodează în pandemie. Posibilităţile de creştere sunt uriaşe
Viaţa tumultoasă a unuia dintre cei mai bogaţi oameni din lume. A crescut în orfelinat,...
Dana Rogoz este alături de Laura Cosoi după ce și-a perdut tatăl: ”E cel mai...
Inchide