Rusia, record absolut de contaminări cu noul coronavirus în ultimele 24 de ore. Anunțul președintelui Putin despre vaccinul rusesc anti-Covid-19

Rusia, record absolut de contaminări cu noul coronavirus în ultimele 24 de ore. Anunțul președintelui Putin despre vaccinul rusesc anti-Covid-19
AP: Putin ar putea folosi armament chimic sau biologic pentru a câștiga războiul în Ucraina / Foto: Pixabay
Publicat: 22/11/2020, 09:45
Actualizat: 22/11/2020, 09:52

Rusia a înregistrat un record absolut de îmbolnăviri cu noul coronavirus, în ultimele 24 de ore, atât la noile infectări, cât și la numărul deceselor: aproape 25.000 de infecții noi și peste 460 de decese!

Potrivit datelor Centrului Național de Operațiuni coronavirus, în ultimele 24 de ore au fost constatate în țară 467 de decese cauzate de boală și 24.822 de infecții noi.

Numai în Moscova, în ultima zi, au fost înregistrate 7.168 de cazuri de Covid-19 și 74 de decese, conform Tass și Interfax, citate de Mediafax.

Acestea sunt cele mai mari cifre înregistrate până acum, într-o singură zi, de la începutul epidemiei. Numărul total de infecții se ridică acum la 2.064.768, iar 35.778 de persoane au murit, conform datelor oficiale din această țară.

Președintele rus Vladimir Putin anunță acorduri cu Brazilia şi India pentru teste clinice care vizează vaccinul Sputnik V

Preşedintele rus Vladimir Putin le-a transmis sâmbătă celorlalţi şefi de stat participanţi la summitul online G20 că Rusia este pregătită să furnizeze vaccinul său „Sputnik V” şi altor state care au nevoie de el pentru a combate pandemia de COVID-19. Moscova nu a prezentat deocamdată vreo documentaţie ştiinţifică despre acest vaccin, dar a promis că cercetarea va fi publicată curând „într-una dintre principalele reviste medicale din lume” şi va putea fi evaluată de alţi experţi.

Deşi va exista o competiţie între diferiţii producători, prioritatea principală trebuie să fie „latura umanitară” şi „obiectivul nostru comun este să construim o ofertă de vaccinuri şi să oferim protecţie de încredere întregii populaţii la nivel global”, a mai spus Putin la summitul online, relatează agenţiile Reuters şi DPA.

Acest vaccin împreună cu alte două vaccinuri experimentale ruseşti împotriva coronavirusului vor fi disponibile şi pentru alte state, în efortul de stăvilire a pandemiei la nivel global, potrivit liderului de la Kremlin.

La un alt summit, cel al grupului BRICS (Brazilia, Rusia, India, China şi Africa de Sud), desfăşurat marţi, preşedintele rus a îndemnat statele membre ale acestui grup să-şi unească eforturile pentru producţia acestor vaccinuri pe scară largă.

El a precizat că ţara sa a semnat deja acorduri cu Brazilia şi India pentru efectuarea de teste clinice pentru vaccinul Sputnik V, primul anunţat de Rusia şi dezvoltat de centrul Gamaleia. El a vorbit şi despre existenţa unui acord cu China şi India pentru „deschiderea de centre de producţie a vaccinului nostru în aceste ţări, nu doar pentru nevoile lor proprii, ci şi pentru statele terţe”.

Rusia transmite că vaccinul Sputnik V este mai eficient decât vaccinul Pfizer-BioNTech

Vaccinul rusesc Sputnik V are o eficiență de 92% în procesul de protejare a oamenilor împotriva COVID-19, conform rezultatelor intermediare, a declarat miercuri fondul suveran al țării, relatează Reuters. Acest grad de eficiență este mai mare decât cel anunțat de companiile Pfizer și BioNTech pentru produsul lor, 90%.

Procentele au fost făcute publice miercuri la Moscova și se bazează pe publicarea rezultatelor iniţiale ale testării avansate pe pacienţi umani, fiind al doilea în cadrul cursei internaţionale pentru găsirea soluţiei de combatere a pandemiei de COVID-19.

Rezultatele interimare provin de la primii 16.000 de participanţi la studiu, care au primit ambele doze din vaccinul în două etape, a precizat Fondul Rus de Investiţii Directe (RDIF).

Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat din Cehia la o terasă din România unde...
Roxana i-a șocat pe toți de 1 mai! A ajuns să fie cea mai tunată,...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Primele rezultate în cazul fetiței de 4 ani care a murit după ce a mâncat...
Stațiunea montană din România care este unică în toată Europa. Puțini turiști de la noi...
Declarații scandaloase ale unei vedete. Cum face sex la 85 de ani: „Încă pot să-mi...
Craterul din Slănic se mărește: a înghițit un stâlp și a dus la noi evacuări....
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru...
Dan Negru, imagini spectaculoase din locul Cinei cea de Taină! Joia Mare vine cu o...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
Marele GENIU al muzicii, îngropat FĂRĂ INIMĂ! S-a aflat abia acum
Doliu imens în PSD. A murit în prag de Înviere. Tragedia a lovit chiar azi
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Sebastian, provocat de băieți să o sărute pe Roberta. Cum au reacționat concurenții din casă....
"Nu a murit nimeni, a murit artistul Alex Mica în sufletele voastre". Cântărețul care a...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Guglielmo Marconi, inventatorul telegrafiei fără fir. Părintele radioului modern