EXCLUSIV. Prima reacție Lidl după ce locuitorii din Bran s-au revoltat împotriva amplasării a noului supermarket în centrul comunei: ”Consultările publice, rol extrem de important în a asigura că orice investiție are acceptul comunității”

EXCLUSIV. Prima reacție Lidl după ce locuitorii din Bran s-au revoltat împotriva amplasării a noului supermarket în centrul comunei: ”Consultările publice, rol extrem de important în a asigura că orice investiție are acceptul comunității”
FOTO - Caracter ilustrativ

Pe data de 27 ianuarie, GÂNDUL.RO a prezentat o situație îngrijorătoare legată de construirea unui supermarket Lidl în centrul Branului. Locuitorii și-a exprimat nemulțumirea, în acest context, insistând asupra efectelor negative, pe termen lung, pe care le va avea amplasarea supermarketului într-o astfel de locație.

ÎN EXCLUSIVITATE pentru GÂNDUL.RO, aceștia ne-au declarat că revolta lor nu este îndreptată împotriva construirii unui supermarket Lidl în Bran, ci împotriva locației care a fost aleasă (toate detaliile AICI).

Consultarea publică, etapă esențială

Spre corecta informare a cititorilor noștri, GÂNDUL.RO a solicitat reprezentanților Lidl România un punct de vedere oficial referitor la această situație, iar Biroul de Presă al companiei ne-a transmis, ÎN EXCLUSIVITATE, că acest proiect intră, acum, în etapa de consultare publică, aceasta fiind ”o etapă firească” în orice astfel de proiect imobiliar.

Totodată, reprezentanții Lidl susțin, în răspunsul trimis pe adresa redacției, că aceste consultări sunt extrem de importante și au rolul de a asigura că ”investiția are acceptul comunității”.

”Vă mulțumim pentru solicitare. Proiectul pentru un magazin Lidl în comuna Bran intră în etapa de consultare publică, o etapă firească în evoluția oricărui proiect imobiliar, în care au loc discuții cu comunitatea. Consultările au un rol extrem de important în a asigura că orice astfel de investiție are acceptul comunității”, a transmis Biroul de Presă Lidl România.

”Micii producători locali, cei care oferă produse tradiționale, vor fi afectați iremediabil”

Locuitorii din comun Bran susțin că amplasarea supermarketului Lidl în centrul localității nu ar face altceva decât să distrugă producătorii locali.

Tradițiile românești din zonă ar putea fi chiar desființate, va fi îngreunată, suplimentar, și – în viitorul mediu – vor fi desființate foarte multe locuri de muncă.

Diminuându-se afacerile din centrul Branului, vor fi afectate foarte multe familii de apariția supermarketului. Cei care lucrează în aceste mici afaceri locale vor trebui să își găsească locuri de muncă în altă parte. Probabil că vor migra către oraș. Localnicii nu vor merge să lucreze la Lidl. Același fenomen s-a întâmplat, de altfel, și în Bușteni.

”Nu suntem împotriva acestei companii, dorim ca zona să se dezvolte, dar amplasamentul ales nu este unul fericit. Este și un monument istoric acolo, dezvoltarea urbanistică uniformă va fi afectată, pe termen lung, dar acel spațiu a avut funcție de spațiu de locuințe. Și Castelul Bran va avea de suferit, indiscutabil. Turiștii vor veni, vor parca la supermarket, vor cumpăra produse mult mai ieftine de acolo, iar micii producători locali, cei care oferă produse tradiționale, vor fi afectați iremediabil”, a declarat Laurențiu Drăgan, director executiv al Asociației ”Bran-Moeciu-Fundata”, pentru GÂNDUL.RO.

”În mod clar, principala noastră piață de desfacere va fi distrusă”

Potrivit lui Marian Iacobescu, reprezentant al Asociației Crescătorilor de Animale din zona Bran, asociația a depus nenumărate adresa la Primăria Bran, solicitând susținere, cu atât mai mult în această perioadă de criză medicală,

Din păcate, declară Marian Iacobescu pentru GÂNDUL.RO, ”nu există susținere” din partea autorităților.

Nimeni de acolo nu a vrut să țină cont de faptul că produsele noastre tradiționale, făcute după rețete vechi, cu ingrediente naturale, cu gust autentic, nu ar putea să concureze niciodată cu produsele ieftine și făcute din tot felul de ingrediente, produse vândute în supermarketuri. Nu am găsit o înțelegere, iar dacă se merge înainte cu ideea deschiderii unui astfel de supermarket în Bran, atunci va fi distrusă, în mod clar, principala noastră piață de desfacere și, automat, se vor pierde și foarte multe locuri de muncă. Noi, spre exemplu, prin membrii Asociației, asigurăm locuri de muncă pentru mai mult de 200 de oameni, fiind unii dintre principalii angajatori”, spune Marian Iacobescu.

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O fetiță de 4 ani a murit după ce ar fi mâncat macrou congelat. Bunica...
Digi RCS-RDS, cadou de Paște pentru toți abonații din România: toate facturile la jumătate de...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
Din ce sunt făcuți mititeii de la „Gusturi românești” din Mega Image. Ce conțin, de...
Dieta biochimică a lui Ion Iliescu | Ce mănâncă, de fapt, fostul președinte la 94...
ANIMAŢIE. Accidentul teribil din Mangalia. Şoferul a murit, iar pasagerul şi-a pierdut o mână: "Mamă,...
Florin Piersic, în stare gravă! Breaking news!
Trei femei s-au infectat cu HIV după ce au apelat la Terapia Vampir! Aceasta este...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Cum poți stinge martorul pentru sonda Lambda? Ce alte probleme indică „check engine”?
Donald Trump afirmă că Netanyahu ,,a fost criticat pe bună dreptate" pentru atacul din 7...
Simbolul ASCUNS în logo-ul NASA! Spune TOTUL despre adevăratul scop al agenției
Se verifică banii românilor! Legea a fost adoptată marți, pe 30 Aprilie
Program magazine 1 mai 2024. Orarul Lidl, Kaufland, Auchan, Penny, Carrefour, Profi, Mega Image și...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
"Zici că era la sala de fitness". Iulia Vântur, concert live! Blondina a fost criticată...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
„Apocalipsa plantelor”: bacteriile decimează culturile și provoacă pagube de milioane de euro