Lt. col. dr. Valeriu Gheorghiță, anunțul momentului. Ce a răspuns când a fost întrebat dacă vaccinul anti-COVID trebuie făcut în fiecare an

Lt. col. dr. Valeriu Gheorghiță, anunțul momentului. Ce a răspuns când a fost întrebat dacă vaccinul anti-COVID trebuie făcut în fiecare an
Lt. col. dr. Valeriu Gheorghiță, anunțul momentului. Ce a răspuns când a fost întrebat dacă vaccinul anti-COVID trebuie făcut în fiecare an
Publicat: 28/03/2021, 08:30
Actualizat: 28/03/2021, 08:31

Lt. col. dr. Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID în România, anunță că nu este obligatorie imunizarea împotriva coronavirusului în fiecare an, cum se întâmplă, spre exemplu, la gripă.

Chiar și în aceste condiții, medicul de la Spitalul Militar nu exclude posibilitatea ca unele persoane să aibă nevoie de încă o doză suplimentară.

În opinia mea, şi nu doar a mea, ci şi a experţilor, foarte probabil că nu. E posibil să fie anumite categorii de persoane care sunt la risc să dezvolte anumite forme severe şi e posibil să fie nevoie de o singură doză, e un booster, însă nu cred că vom ajunge să facem vaccinare sezonieră ca la gripă”, a spus lt. col. dr. Valeriu Gheorghiţă, potrivit Antena 3.

58.547 vaccinate anti-COVID în doar 24 de ore

CNCAV anunţă că, în ultimele 24 de ore, au fost vaccinate 58.547, dintre care 45.225 cu serul Pfizer/BioNTech, 4.738 cu Moderna şi 8.584 cu AstraZeneca. 26.852 persoane au primit prima doză de vaccin, iar 31.695 pe cea de-a doua.

1.914.884 persoane au fost vaccinate de la începutul campaniei, dintre care 943.558 persoane au primit ambele doze. De la ultima raportare s-au înregistrat 138 de reacţii adverse, dintre care 53 la persoane vaccinate cu Pfizer, 9 la persoane vaccinate cu Moderna şi restul la persoane care au primit serul AstraZeneca.

Situație critică la ATI

Până pe 27 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 932.179 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 834.162 de pacienți au fost declarați vindecați. În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 5.869 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19).

Până sâmbătă, 22.997 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat. În intervalul 26.03.2021 (10:00) – 27.03.2021 (10:00) au fost raportate 162 de decese (76 bărbați și 86 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 12.332. Dintre acestea, 1.373 sunt internate la ATI.

Pe teritoriul României, 69.565 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 15.942 de persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 53.657 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 97 de persoane.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
Polițista care a luat mită de la Lidia Buble, condamnată definitiv! Ce pedeapsă a primit...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
SUA au cumpărat 81 de avioane sovietice de la un aliat al lui Putin cu...
Reghe cere sprijinul instanței: 'Trebuie să înceteze această hărțuire!' Poliția nu confirmă urmărirea penală împotriva...
Detalii tabu din viața intimă a unei actrițe: și-a pierdut virginitatea la 35 de ani
Momentul în care strada din Cluj s-a surpat și s-a format un crater uriaș. Un...
Tragedie în România! A MURIT
Polițista mituită de Lidia Buble, condamnată definitiv! Ce pedeapsă a primit femeia din partea judecătorilor
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
Gorghiu: Ministerul Justiţiei depune eforturi ca prinţul Paul să-şi execute pedeapsa în România
Cea mai BOGATĂ actriță de la Hollywood! „Puțină lume știe despre mine că...
Interdicție în România, din aprilie. E ILEGAL peste tot. Te lasă fără bani și fără...
Plata pensiilor pentru luna mai. Anunțul Poștei Române
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
"M-am săturat". David Pușcaș a ajuns la capătul puterilor. Ce piedici întâmpină fiul adoptiv al...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Câți dintre părinții români care muncesc în alte țări vin acasă de Paște?