(P) Cum se construiește un grătar de grădină zidit din cărămidă în 10 pași simpli

(P) Cum se construiește un grătar de grădină zidit din cărămidă în 10 pași simpli
Sursa FOTO: Arhivă Gândul
Publicat: 19/05/2022, 14:54

Nimic nu poate egala atmosfera și gustul cărnii suculente sau a legumelor preparate pe un grătar încins afară, alături de familie sau în compania celor mai buni prieteni. Dar pentru asta, evident, vei avea nevoie în primul rând de un grătar.

Cu toate că piața de specialitate propune diverse modele de grătar electric exterior ce pot fi cumpărate de-a gata, cele mai frumoase grătare din cărămidă rămân cele făcute de mâna ta, mai ales când vei vedea ce bine arată pe terasa sau într-un spațiu din grădina sau curtea exterioară a locuinței tale. Ușor de construit și utilizat, un grătar din cărămidă nu ocupă prea mult spațiu, nu va rugini, nu se va destrăma, dar va arăta mult mai atractiv.

Asa că, în acest articol, ne-am propus să-ți explicam în 10 pași simpli, cum se construiește un grătar de grădină zidit din cărămidă!

Pasul 1 – Așezați primul nivel de cărămizi pentru grătar folosind grill-ul de gătit ca și ghid. Păstrați cât mai multe cărămizi întregi pentru a reduce nevoia de a le tăia.

Pasul 2 – Amestecați 3 părți de nisip la una de ciment, adăugând suficientă apă pentru a obține o consistență rigidă. Verificați cu un boloboc nivelul terenului plan, înainte de a întinde primul strat de mortar, compensând orice modificări prin adăugări ulterioare.

Pasul 3 – Utilizați bolobocul pentru a marca marginea exterioară a grătarului în ciment. Aceasta oferă un ghid drept pentru așezarea primului strat de cărămizi. Când este așezat primul strat de cărămizi, verificați din nou nivelul, asigurându-vă că la colțuri avem unghi drept.

Pasul 4 – Introduceți o legătură metalică în mortar pentru a uni peretele interior cu peretele mai lung, oferind structurii finale un plus de rezistență.

Pasul 5 – Începeți să așezați rândurile superioare de cărămizi, începând de la colțuri verificând ca nivelul să fie plan cu fiecare cărămidă lipită.

Pasul 6 – Cu același boloboc, verificați dacă fiecare dintre colțurile grătarului este drept vertical. Verificați din toate unghiurile pentru a vă asigura că structura finită este pătrată.

Pasul 7 – Când ați ajuns la cel de-al 5-lea rând de la bază, utilizați o scândură mai lungă din lemn peste care plasați bolobocul pentru a verifica dacă pereții laterali sunt egali.

Pasul 8 – La rândurile 7 si 9, întoarceți 3 cărămizi la 90 de grade lateral-interior, pe ambii pereți, pentru a crea astfel, marginile în care vor fi rezemate cutia pentru cărbuni și grill-ul de deasupra. Completați exteriorul rândurilor 7 și 9 folosind jumătăți de cărămidă.

Pasul 9 – Pentru a oferi un finisaj profesionist grătarului din cărămidă, cu o spatulă metalică, neteziți mortarul de-a lungul fiecărei îmbinări. Creați o margine îngrijită adăugând un ultim rând de cărămizi, apoi, la final, verificați din nou ca totul sa fie perfect nivelat.

Pasul 10 – Pentru a crea o suprafață de depozitare a cărnii înainte și după preparare, puteți cimenta o placă de pavaj, plasată pe capătul unuia dintre pereții grătarului și un perete alăturat, construit în paralel cu corpul grătarului.

Dacă ți se pare prea complicat, nu ai timp sau pur și simplu, nu te atrage ideea de a-ți construi singur cu mâinile tale, un astfel de proiect, vei avea oricând la dispoziție varianta achiziționării unuia dintre numeroasele modele de grătare de grădină zidite sau poți apela la o echipă de specialiști care te vor ajuta cu construcția unui grătar spectaculos în curtea sau grădina ta.

Carla Adamescu
Carla Adamescu este un jurnalist cu experiență în domeniul social. A lucrat în presa locală și, ulterior, la publicații din Capitală. S-a mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un bărbat a fost găsit crucificat pe un gard, cu cuie bătute în mâini. Poliția...
Ce trebuie să faci neapărat azi, pe 6 mai, în a doua zi de Paște....
FOTO. Manechinul a simțit că trebuie să atragă atenția între burlacii milionari de la Miami...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
O gaură misterioasă, de mărimea Elveției, se formează în același loc în Antarctica. După 50...
Locul din România în care oamenii s-au întors în timp, în 1888. Cel mai ciudat...
Minune de Paște! S-a vindecat de CANCER, după ce a trecut prin momente grele
Reacţia unor turişti thailandezi, ajunşi în ziua de Paşte în Maramureş. Au făcut poze cu...
Se spală rufe azi și în a treia zi de Paște? Ce spun preoţii
El este Cristian, polițistul care și-a pierdut viața într-un accident de motocicletă la Galați: „Doi...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Dacă un șofer face o depășire neregulamentară, ești obligat să-l lași să intre în fața...
Macron îl îndeamnă pe Netanyahu să ajungă la un acord de armistiţiu cu Hamas
Substanță RADIOACTIVĂ, găsită în urina fumătorilor de țigări electronice!
INTERZIS pe tot teritoriul României. Legea pe care niciun român nu o va încălca
Avertisment de ultimă oră de la ANM. Fenomene extreme în multe județe
Zodiile care vor pierde o persoană dragă până la finalul primăverii. Ce anunță astrele pentru...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Roberta și Julia își aruncă săgeți în Casa Iubirii! Patrick, pe post de arbitru: „Diferența...
Cât de bogată este, de fapt, Maria Cârneci: "Nu am mașină"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Rasputin, controverse despre moartea și viața sa. Vindecător ori șarlatan?