(P) Cum se construiește un grătar de grădină zidit din cărămidă în 10 pași simpli

(P) Cum se construiește un grătar de grădină zidit din cărămidă în 10 pași simpli
Sursa FOTO: Arhivă Gândul
Publicat: 19/05/2022, 14:54

Nimic nu poate egala atmosfera și gustul cărnii suculente sau a legumelor preparate pe un grătar încins afară, alături de familie sau în compania celor mai buni prieteni. Dar pentru asta, evident, vei avea nevoie în primul rând de un grătar.

Cu toate că piața de specialitate propune diverse modele de grătar electric exterior ce pot fi cumpărate de-a gata, cele mai frumoase grătare din cărămidă rămân cele făcute de mâna ta, mai ales când vei vedea ce bine arată pe terasa sau într-un spațiu din grădina sau curtea exterioară a locuinței tale. Ușor de construit și utilizat, un grătar din cărămidă nu ocupă prea mult spațiu, nu va rugini, nu se va destrăma, dar va arăta mult mai atractiv.

Asa că, în acest articol, ne-am propus să-ți explicam în 10 pași simpli, cum se construiește un grătar de grădină zidit din cărămidă!

Pasul 1 – Așezați primul nivel de cărămizi pentru grătar folosind grill-ul de gătit ca și ghid. Păstrați cât mai multe cărămizi întregi pentru a reduce nevoia de a le tăia.

Pasul 2 – Amestecați 3 părți de nisip la una de ciment, adăugând suficientă apă pentru a obține o consistență rigidă. Verificați cu un boloboc nivelul terenului plan, înainte de a întinde primul strat de mortar, compensând orice modificări prin adăugări ulterioare.

Pasul 3 – Utilizați bolobocul pentru a marca marginea exterioară a grătarului în ciment. Aceasta oferă un ghid drept pentru așezarea primului strat de cărămizi. Când este așezat primul strat de cărămizi, verificați din nou nivelul, asigurându-vă că la colțuri avem unghi drept.

Pasul 4 – Introduceți o legătură metalică în mortar pentru a uni peretele interior cu peretele mai lung, oferind structurii finale un plus de rezistență.

Pasul 5 – Începeți să așezați rândurile superioare de cărămizi, începând de la colțuri verificând ca nivelul să fie plan cu fiecare cărămidă lipită.

Pasul 6 – Cu același boloboc, verificați dacă fiecare dintre colțurile grătarului este drept vertical. Verificați din toate unghiurile pentru a vă asigura că structura finită este pătrată.

Pasul 7 – Când ați ajuns la cel de-al 5-lea rând de la bază, utilizați o scândură mai lungă din lemn peste care plasați bolobocul pentru a verifica dacă pereții laterali sunt egali.

Pasul 8 – La rândurile 7 si 9, întoarceți 3 cărămizi la 90 de grade lateral-interior, pe ambii pereți, pentru a crea astfel, marginile în care vor fi rezemate cutia pentru cărbuni și grill-ul de deasupra. Completați exteriorul rândurilor 7 și 9 folosind jumătăți de cărămidă.

Pasul 9 – Pentru a oferi un finisaj profesionist grătarului din cărămidă, cu o spatulă metalică, neteziți mortarul de-a lungul fiecărei îmbinări. Creați o margine îngrijită adăugând un ultim rând de cărămizi, apoi, la final, verificați din nou ca totul sa fie perfect nivelat.

Pasul 10 – Pentru a crea o suprafață de depozitare a cărnii înainte și după preparare, puteți cimenta o placă de pavaj, plasată pe capătul unuia dintre pereții grătarului și un perete alăturat, construit în paralel cu corpul grătarului.

Dacă ți se pare prea complicat, nu ai timp sau pur și simplu, nu te atrage ideea de a-ți construi singur cu mâinile tale, un astfel de proiect, vei avea oricând la dispoziție varianta achiziționării unuia dintre numeroasele modele de grătare de grădină zidite sau poți apela la o echipă de specialiști care te vor ajuta cu construcția unui grătar spectaculos în curtea sau grădina ta.

Carla Adamescu
Carla Adamescu este un jurnalist cu experiență în domeniul social. A lucrat în presa locală și, ulterior, la publicații din Capitală. S-a mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Ministrul Muncii a anunțat datele exacte la care vor fi virate pensiile pe luna mai
Familia Regală a Marii Britanii, lovită de o nouă tragedie. A fost găsit mort, în...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
Solistul celebru care s-a VINDECAT de cancer! A fost la un pas de moarte, dar...
Datele exacte când vor intra pensiile pe luna mai, pe card şi prin Poştă. Anunţul...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Angajații români vor beneficia de trei noi tipuri de vouchere: Simona Bucura Oprescu „România e...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
La ce truc recurge Meghan pentru a face bani. Cum pozează în gospodina perfectă
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Mesajul transmis de Mihaela Rădulescu de ziua de naștere a iubitului ei, Felix Baumgartner: ”Mă...
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Un veteran NASA a inventat un propulsor care sfidează legile fizicii