Numărul persoanelor spitalizate din cauza COVID s-a triplat într-o săptămână la Iași. Printre pacienți se află și doi copii

Numărul persoanelor spitalizate din cauza COVID s-a triplat într-o săptămână la Iași. Printre pacienți se află și doi copii
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 05/07/2022, 17:35

În doar șapte zile, numărul pacienților internați la Spitalul de Boli Infecțioase „Sf. Parascheva” din Iași după ce au fost diagnosticați cu COVID-19, s-a triplat. Medicii spun că deși este perioada concediilor și vacanțelor, nu trebuie să uităm să respectăm măsurile de prevenție.

Dacă în urmă cu o săptămână la unitatea medicală ieșeană erau spitalizați 10 pacienți, marți, 5 iulie, sunt internați 34 de pacienți, aceștia având o vârstă medie de 50 de ani. Printre pacienții care se află în spital se numără și doi copii: unul în vârstă de 1 an și unul de 5 ani.

„Echipa noastră medicală este alături de pacienți pentru a trece cu bine peste problemele de sănătate și revine cu un îndemn. Ne aflăm în perioada concediilor, vacanțelor și este absolut normal să ne bucurăm de timpul liber. În locurile închise și aglomerate nu vă feriți sau rușinați să purtați mască, este o măsură de prevenție utilă și necesară. De asemenea, igiena mâinilor trebuie făcută riguros înainte de a mânca și la revenirea acasă. În felul acesta diminuați semnificativ contactarea virusului SARS-CoV-2, dar și a altor patologii infecto-contagioase”, a precizat dr. Florin Roșu, managerul Spitalului de Boli Infecțioase „Sf. Parascheva” din Iași.

Trei dintre pacienții internați se află în stare gravă în Unitatea Mobilă de Terapie Intensivă a spitalului și au nevoie de monitorizare permanentă din partea personalului medical. Și reprezentanții Direcției de Sănătate Publică (DSP) Iași recomandă respectarea măsurilor de protecție împotriva COVID-19 și reamintesc că dacă apar simptome de îmbolnăvire este nevoie de testare.

„Adresați-vă medicului de familie pentru a primi medicația adecvată. Nu luați medicamente fără recomandarea medicului”, au transmis aceștia.

Alexandru Rafila: „În Europa circulă o subvariantă Omicron cu un grad mare de transmisibilitate”

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a anunțat că numărul celor infectați cu SARS CoV-2 a crescut cu 80%, conform ultimelor raportări. Acesta a vorbit și despre eventualele restricții care ar putea fi aplicate în țara noastră în contextul unui nou val.

„Sigur că există o cauză (pentru această creștere, n.red.) ea este generată de faptul că în momentul de față, în Europa circulă o subvariantă Omicron cu un grad mare de transmisibilitate şi, mai mult, protecția oferită de vaccin sau chiar trecerea prin boală nu mai este eficientă și am înregistrat un număr apreciabil de cazuri de reinfecție în ultimele 90 de zile. Din cele 7.700 de cazuri raportate ieri, circa 1.300 erau cazuri care mai trecuseră o dată prin boală în ultimele 90 de zile, deci este clar că imunitatea este de slabă calitate în fața acestei variante, care, din fericire, produce îmbolnăviri care nu sunt foarte grave. Aţi remarcat şi dumneavoastră un număr relativ mic de persoane internate în secţiile de terapie intensivă, un număr mic de decese şi sperăm ca lucrurile să nu evolueze îngrijorător din acest punct de vedere”, a declarat Alexandru Rafila.

Mădălina Olariu
Mădălina Olariu a absolvit licența și masteratul în Jurnalism și Științe ale Comunicării la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași. mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un...
BREAKING | Medicul care l-a operat de urgență pe Florin Piersic, în ziua de Paște,...
FOTO. Serena Williams și Maria Sharapova, rivalele Simonei Halep, apariții fenomenale la MET Gala! Imagini...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
A plecat în vacanță în Spania și a dispărut fără urmă. Ana Maria i-a trimis...
Meteorologii Accuweather anunță o vară ciudată în România. Temperaturi anormale în București
Absolut ȘOCANT! Ce au arătat ultimele analize în cazul Gabrielei, fetița de 4 ani moartă...
Meteorologii anunţă o "schimbare majoră" a vremii. Vom avea fenomene extreme în ţară toată săptămâna
Se spală în a treia zi de Paște? Ce spun preoţii
Accident sau sinucidere? Un bărbat a decedat în a treia zi de Paște, după ce...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Dacia Duster 2024: „Poate chiar e o problemă că arată atât de futurist”
Vladimir Putin a fost învestit azi într-un nou mandat la conducerea Rusiei. Ce declaraţii a...
Adevărul despre FIOROȘII T-REX! S-a aflat ABIA ACUM
BANCNOTELE cu care nu mai poți plăti. Decizia ESTE FINALĂ. Avertisment pentru cei cu bani...
Scandal uriaș la Eurovision. Fanii au fost oripilați
Gabriela Cristea, prima reacție după problemele de la afacerea cu cozonaci. Cum a explicat situația:...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Suferința prin care a trecut Mihai Onilă când a auzit că fiica lui se va...
Pepe, mesaj cu subînțeles pentru Raluca Pastramă? Artistul stârnește controverse cu noua piesă „Pasăre de...
BANCUL ZILEI. De Paște, soțul e la bucătărie și face de mâncare. Soția, care e...
Câți turiști au ales litoralul românesc de 1 Mai și Paște?