Prima pagină » Diverse » NU aruncați resturile rămase de la prăjiturile de la masa de Crăciun. Ce puteți face cu ele

NU aruncați resturile rămase de la prăjiturile de la masa de Crăciun. Ce puteți face cu ele

NU aruncați resturile rămase de la prăjiturile de la masa de Crăciun. Ce puteți face cu ele
Nu aruncați resturile rămase de la prăjiturile de la masa de Crăciun. Ce puteți face cu ele

Sărbătorile de iarnă aduc odată cu ele, din păcate, și foarte multă risipă alimentară. Din dorința de a avea mesele cât mai îmbelșugate, românii fac de multe ori mult prea multă mâncare, pe care, evident, nu reușesc să o consume.

Din acest motiv, în fiecare an, zeci de tone de alimente ajung la gunoi.

Ei bine, există soluții în acest sens, iar unele dintre ele sunt chiar foarte simple. Spre exemplu, din resturile prăjiturilor pe care le-ați avut la masa de Crăciun puteți face o nouă prăjitură, după cum arată Adevărul.

Cum putem face o prăjitură nouă din cele vechi

Pentru aceasta nu avem nevoie de foarte multe ingrediente pe lângă resturile din deserturile de la masa de Crăciun (cozonac, chec, fursecuri etc.).

Ideal este să aveți resturi fără cremă. Iată ce ingrediente vă mai trebuie:

  • 125 grame de margarină pentru prăjituri
  • 2 linguri de cacao
  • esență de rom
  • 3 linguri de zahăr
  • zahăr vanilat
  • fructe confiate, sau ciocolată rasă
  • 150 – 200 ml de lapte.

Cantitățile diferă însă în funcție de câte resturi avem la dispoziție. Modul de preparare este de asemănător cu cel pentru salamul de biscuiți, numai că  amestecul rezultat îl vom modela în biluțe. Începem prin a amesteca pe foc laptele cu zahărul, margarina și cacao, până când totul devine o compoziție omogenă. Apoi, după ce acest amestec s-a răcit, vom adăuga esența de rom, dar și zahărul vanilat, sau esența de vanilie.

Apoi, după ce acest amestec s-a răcit, vom adăuga esenșa de rom, dar și zahărul vanilat, sau esența de vanilie.

Turnăm câte puțin din acest amestec peste resturile din prăjituri, o frământăm, iar apoi mai adăugăm din amestec până când avem un amestec asemănător cu salamul de biscuiți. Apoi, luăm bucăți din acest amestec și le modelăm în palmă până când au o formă sferică, pe care o dăm prin fulgi de nucă de cocos. Apoi, ar trebui să avem o prăjitură unică, delicioasă, pe care o putem savura oricând dorim! Iar pentru noaptea de Revelion, aceste prăjituri delicioase sunt gustarea ideală!

Sursa foto: Shutterstock

Recomandarea video

Mediafax
Europa 2026: previziuni salariale, țările cu cele mai mari creșteri. România și Ucraina, singurele pe minus
Digi24
Cea mai scăzută temperatură de pe Pământ în acest moment. Zilele următoare sunt prognozate și -60 de grade Celsius
Cancan.ro
-17 grade Celsius în România. Pe ce dată vine "iarna secolului", potrivit meteorologilor Accuweather
Prosport.ro
FOTO. Mădălina Ghenea le-a tăiat răsuflarea tuturor când a apărut așa la filmări
Adevarul
Crăciun sărbătorit în secret, în Coreea de Nord. Familiile riscă pedepse aspre pentru împodobirea unui brad
Mediafax
Cod portocaliu de viscol în zona de munte din județele Hunedoara și Caraș-Severin
Click
Orașul care va avea primul tren suspendat din România
Digi24
A murit Pat Finn. Actorul din serialele „Seinfeld” și „Friends” avea 60 de ani
Cancan.ro
Greșeala făcută de o gospodină din Brăila, pe salata Boeuf. Când au citit mesajul, invitații și-au dat coate 🤭
Ce se întâmplă doctore
Mihai Voropchievici avertizează: Această zodie este vizată de o forță malefică, pe final de 2025
Ciao.ro
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Promotor.ro
Dacia deschide comenzile noului Spring pe piețele vest-europene. România încă vinde vechea generație
Descopera.ro
Misterul Triunghiului Bermudelor, posibil rezolvat! Ce au descoperit doi seismologi?
Râzi cu lacrimi
BANCUL ZILEI. BULĂ: – M-a pus dracu' să-mi iau păpușă gonflabilă inteligentă!
Descopera.ro
Cercetătorii au descoperit că anotimpurile Pământului sunt ciudat de desincronizate