(P) Care sunt cei mai buni jucători de tenis din istorie

(P) Care sunt cei mai buni jucători de tenis din istorie
Publicat: 02/05/2024, 12:49

Tenisul este, încă din cele mai vechi timpuri, unul dintre sporturile foarte îndrăgite, iar popularitatea sa este și astăzi la cele mai înalte cote. Așa se explică faptul că materialele despre tenis sunt mereu bine-venite, motiv pentru care am decis să scriem un articol despre cei mai buni jucători de tenis din istorie.

De-a lungul timpului, în acest sport au existat sportivi care au rămas pentru totdeauna în istorie pentru abilitățile lor excelente, iar despre ei ne propunem să discutăm în rândurile imediat următoare.

Jucători de tenis legendari

Înainte de toate, trebuie să spunem că am avea nevoie de o veșnicie pentru a vorbi despre cei mai buni jucători de tenis din istorie. Cu toate acestea, am ales să includem în articolul nostru câteva nume de jucători pe care noi îi considerăm, în adevăratul sens al cuvântului, de TOP!

Descoperă care sunt jucătorii de tenis care au intrat în istorie de-a lungul timpului citind articolul nostru:

Ilie Năstase

Ar fi fost greșit dacă articolul nostru începea cu un alt jucător de tenis în afară de Ilie Năstase. Deși controversat adesea, atât în prezent cât și în trecut, nimeni nu poate contesta performanțele acestui jucător de tenis.

Acesta a fost pe primul loc în clasamentul ATP în perioada 23 august 1973 – 2 iunie 1974 și a reușit, de-a lungul timpului, să obțină numeroase trofee.

Mai precis, Ilie Năstase este unul dintre puținii jucători de tenis care a reușit să câștige peste 100 de titluri, la simplu și la dublu.

Ivan Lendl

Cehia a dat, de-a lungul timpului, mulți jucători de tenis foarte buni, iar Ivan Lendl este poate cel mai reprezentativ nume pentru tenisul din Cehia.

Acesta a cunoscut succesul, fiind pe locul 1 în clasamentul ATP în 1983, și a reușit să câștige nu mai puțin de 100 de titluri ATP, inclusiv 8 turnee de Grand Slam. În toți anii de activitate, acesta a reușit să obțină venituri considerabile, de peste 20 de milioane de dolari.

Prin urmare, nu mai încape îndoială că își merită locul în topul celor mai buni jucători de tenis din istorie.

Jimmy Connors

Articolul nostru continuă cu jucătorul american Jimmy Connors, jucător care s-a retras cu mult timp în urmă, mai precis în 1996.

Cu 125 de titluri ATP câștigate în timpul carierei sale, Jimmy Connors a demonstrat că merită să fie prezent în istoria acestui sport pentru totdeauna. Dintre cele 125 de titluri, 8 sunt de Mare Șlem.

Date fiind toate aceste realizări, americanul a ocupat, la rândul său, prima poziție în clasamentul ATP. Acest lucru se întâmpla în anul 1974.

Bjorn Borg

Să ne întoarcem pe meleaguri europene, mai precis în Suedia, țară care a dat un nume foarte mare tenisului mondial. Este vorba despre jucătorul suedez Bjorn Borg. Devenit jucător profesionist 1973, a reușit să urce pe prima poziție în clasamentul ATP doar un an mai târziu.

Datorită calităților sale, acesta a reușit să se impună în numeroase competiții, câștigând nu mai puțin de 70 titluri ATP. Dintre acestea, 11 turnee au fost de Grand Slam. Roland Garros și Wimbledon au fost turneele sale preferate.

De subliniat este și faptul că Bjorn Borg nu a avut o carieră la fel de lungă precum alți jucători din acest articol, el retrăgându-se în 1983.

Pete Sampras

SUA a dat numeroși jucători care s-au impus în competițiile mari de tenis, iar Pete Sampras a fost unul dintre cei mai îndrăgiți jucători americani de tenis.

A câștigat simpatia fanilor americani cu cele 66 de titluri ATP câștigate, dintre care 14 de Grand Slam. De asemenea, toate aceste reușite i-a adus nu numai aprecierea fanilor de tenis ci mai ales câștiguri pe măsură.

Mai precis, Pete Sampras a obținut peste 43 milioane de dolari de pe urma realizărilor sale.

Rafael Nadal

Să vorbim însă și despre jucători care încă demonstrează că își merită statutul de mari jucători de tenis. Rafael Nadal a devenit jucător profesionist în 2001 iar de atunci a reușit să câștige peste 100 de turnee, la simplu dar și la dublu.

Dintre acestea, 22 de turnee au fost de Grand Slam, ceea ce îl poziționează în topul celor mai buni jucători de istorie din toate timpurile.

Probabil că mulți dintre voi ați urmărit meciurile sale și mai ales rivalitatea cu Roger Federer. Avem dreptate?

Roger Federer

Dacă tot l-am menționat în rândurile anterioare, eram obligați să continuăm topul nostru cu elvețianul Roger Federer. Chiar dacă nu mai poți să pariezi online la agenții de pariuri pe meciurile acestui jucător, fiind retras în 2022, el merită adus în discuție ori de câte ori vine vorba despre jucători de tenis de top!

Nu mai puțin de 111 titluri ATP a câștigat Roger Federer și 20 turnee de Grand Slam. Cele peste 130 de milioane de dolari i-au garantat o viață fără lipsuri după retragerea din lumea tenisului, suntem siguri.

Să nu uităm că Roger Federer a fost timp de 237 de săptămâni consecutiv pe prima poziție în clasamentul ATP. Asta da realizare, nu-i așa?

Novak Djokovic

În final, încheiem acest articol tot cu un jucător care activează și în prezent.

Este vorba despre sârbul Novak Djokovic, care a intrat în lumea tenisului profesionist în 2003 iar de atunci ne demonstrează meci de meci că este un jucător care va rămâne în istoria acestui sport pentru totdeauna.

Djokovic a reușit să câștige nu mai puțin de 24 de turnee de Grand Slam iar numărul total de trofee va trece, suntem siguri, de pragul de 100.

De asemenea, trebuie să aducem în vedere recordul de 390 de săptămâni petrecute pe locul 1 în clasamentul ATP. Acesta este un sportiv al recordurilor, așa că merită tot respectul iubitorilor acestui sport, indiferent de afinități.

Aceștia sunt, credem noi, cei mai buni jucători de tenis din istorie. Desigur că sunt și alte nume mari pe care probabil că le-am omis, însă ar fi fost nevoie de o veșnicie să discutăm despre jucătorii care au strălucit în acest sport, făcându-l să fie atât de popular și de îndrăgit.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Bancher condamnat la moarte pentru luare de mită. Câți bani a luat
LIVE VIDEO | Marea finală Survivor All Stars 2024: Și câștigătorul este…
FOTO. Rusoaica superbă s-a cuplat cu un milionar mai tinerel ca ea! Cum arată Anna
Mama fostei campioane olimpice la gimnastică a murit duminică într-un accident rutier
Tanchiștii ucraineni se plâng că tancurile Abrams i-au transformat în ținta principală a atacurilor Rusiei....
Zanni a decis ce va face cu premiul de 100.000 de euro de la Survivor...
ȘOCANT! E de nerecunoscut după ce a slăbit ENORM. A ajuns piele și os: „Am...
PSD vrea impozit progresiv după alegeri. Cât ar plăti românii cu salarii de peste 10.000...
Raisa, ucisă de vărul ei! Băiatul a recunoscut ce i-a făcut! Detalii șocante
Ce prețuri au alimentele în Ucraina, pe timp de război! Zece ouă costă doar 4...
Vântul le-a dezgolit pe divele din România! Nu au avut nicio şansă în faţa naturii!...
Șoferii ce NU poartă ochelari de vedere iau amendă! Cum EVIȚI sancțiunea?
Miniştrii de externe din ţările NATO se întâlnesc pentru a discuta despre armele furnizate Ucrainei
ALERTĂ de furtuni geomagnetice și AURORE pentru 31 mai și 1 iunie
O femeie se afla la o plimbare la marginea orașului și a dat peste o...
Cine e Dani, băiatul înecat în bazin! Detalii șocante
Rebecca, acces de furie în Casa Iubirii! Concurenta nu vreau să vorbească cu Gagea: „Mă...
Tânărul de 15 ani a recunoscut crima. A povestit în detaliu cum a ucis-o pe...
BANCUL ZILEI. Bulă: - M-am certat urât cu soacră-mea aseară. Am vrut să-i fac un...
Cât promite Melinda Gates că va dona pentru cauza femeilor?
×