Prima pagină » Diverse » Trucul pentru cel mai bun BULION / Rețeta recomandată de Radu Anton Roman. Este 100% românească!

Trucul pentru cel mai bun BULION / Rețeta recomandată de Radu Anton Roman. Este 100% românească!

Trucul pentru cel mai bun BULION / Rețeta recomandată de Radu Anton Roman. Este 100% românească!
Bulion / Sursa foto: Profimedia

Bulionul tradițional, așa cum este prezentat în cartea „Bucate, vinuri şi obiceiuri Româneşti” de Radu Anton Roman, este un preparat esențial în bucătăria românească, oferind gust și consistență mâncărurilor.

Radu Anton Roman subliniază importanța utilizării ingredientelor naturale și a preparării acasă a bulionului, în contrast cu sosurile de roșii industriale, pline de conservanți și alte chimicale.

Ingrediente pentru bulion tradițional:

  • 20 de kilograme de roșii coapte
  • O ceașcă de sare

Mod de preparare:

  1. Pregătirea roșiilor:
    • Roșiile se spală bine și se taie în bucăți mari.
    • Se trec printr-o sită specială pentru a separa pulpa de semințe și coajă. Această sită se poate găsi și astăzi în magazinele specializate.
  2. Fierberea pulpei:
    • Pulpa obținută se pune într-o oală mare și se fierbe timp de o oră, până când capătă consistența unei paste groase.
    • În timpul fierberii, se adaugă o ceașcă de sare pentru a conserva și a accentua gustul roșiilor.
  3. Răcirea și conservarea:
    • După fierbere, bulionul se lasă să se răcească.
    • Se toarnă în sticle sau borcane curate și uscate. Pentru a preveni fermentarea, la final se poate turna o peliculă fină de ulei deasupra bulionului înainte de a pune capacul. Acesta este un truc care vă va ajuta să păstrați o perioadă cât mai lungă de timp sosul de roșii în cămară, fără ca acesta să se altereze.
  4. Depozitarea:
    • Recipientele cu bulion se așază în cămară, într-un loc răcoros și întunecat, unde pot fi păstrate peste iarnă.

Aceasta rețetă tradițională, pe lângă simplitatea sa, permite gospodinelor să controleze calitatea ingredientelor și să obțină un produs autentic și sănătos, păstrând astfel tradițiile culinare românești.

Recomandarea video

Mediafax
Avarie în Capitală: Mii de bucureșteni, fără apă și căldură. Când se va relua livrarea agentului termic
Digi24
Denis Kapustin, liderul neonazist al grupării paramilitare Corpul Voluntarilor Ruși, a murit pe front, luptând pentru Kiev
Cancan.ro
Ramona Olaru, ATAC virulent la Alex Bodi după ce a făcut destăinuiri despre trecutul ei! Vedeta Antenei 1 pune tunurile pe el: 'Ne vedem la București și...
Prosport.ro
FOTO. Natalia Mateuț, spectaculoasă de ziua ei. Apariție rară a tatălui ei, legendarul Dorin Mateuț
Adevarul
„De banii cheltuiți aici într-o săptămână stai o lună în Raiul din Bali”. Prețurile exagerate i-au alungat pe români din Valea Prahovei
Mediafax
Doi copii din Vaslui, găsiți morți după ce s-au înecat în acumularea Tăcuta
Click
Horoscop săptămâna 26 decembrie - 1 ianuarie. Succes total la final de an pentru Scorpioni, schimbare majoră pentru Vărsători
Digi24
Mirabela Grădinaru, despre cum i s-a schimbat viața de când Nicușor Dan e președinte: „Ulterior am obținut și acest drept”
Cancan.ro
Ce interdicție a avut Mirabela Grădinaru în prima lună de președinție a lui Nicușor Dan. Fiica celor doi a pătimit cel mai mult
Ce se întâmplă doctore
Mihai Voropchievici avertizează: Această zodie este vizată de o forță malefică, pe final de 2025
Ciao.ro
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Promotor.ro
Prezentare video Renault Clio 6. Dacia Sandero va primi același motor de 1,8 litri ca și modelul francez
Descopera.ro
Ce lichide să nu verși niciodată în chiuvetă și de ce?
Râzi cu lacrimi
BANCUL ZILEI. BULĂ: – M-a pus dracu' să-mi iau păpușă gonflabilă inteligentă!
Descopera.ro
Ce spun psihologii despre oamenii care nu-și fac patul în fiecare dimineață