Coliva, un preparat tradițional românesc asociat în mod obișnuit cu ritualurile funerare, începe să își facă loc și în restaurantele de lux, reinterpretată ca desert gourmet.
Reinventarea bucătăriei tradiționale – Chefi renumiți din România și din străinătate reinterpretează preparatele tradiționale românești, aducându-le în meniurile restaurantelor fine dining.
Ingrediente premium – În loc de rețeta clasică (grâu fiert, zahăr, nucă, cacao și esențe), coliva modernă poate conține ingrediente precum fistic, migdale caramelizate, ciocolată belgiană, fructe exotice sau infuzii de trufe.
Prezentare artistică – În restaurantele de lux, coliva nu mai apare în forma clasică, ci este servită sub formă de mousse, prăjitură individuală, parfait sau chiar într-o variantă moleculară.
Această transformare arată cum gastronomia modernă poate aduce în atenția publicului preparate tradiționale, dându-le o nouă viață.
FOTO: Envato
Citește și: