A murit Liviu Chiorpec, cunoscut pentru aparițiile sale de la „Chefi la cuțite”. Mesajul emoționant al lui Cătălin Scărlătescu

Publicat: 04 11. 2021, 11:41
Actualizat: 04 11. 2021, 15:16
Sursa foto: Facebook/Chef Catalin Scarlatescu

Liviu Chiorpec, bucătarul cunoscut pentru participarea la emisiunea „Chefi la cuțite” de la Antena 1, a murit, după o luptă grea cu cancerul.

Vestea morții sale a venit pe Facebook de la apropiații acestuia. Raluca Neagu, o bună prietenă a lui Chiorpec, a scris că bucătarul a murit în urma unei lupte lungi cu cancerul.

„E o dimineață în care îmi moare un prieten după o lungă și demnă luptă cu cancerul. Liviu Chiorpec, astăzi este doar despre tine și sauvignonul va fi de acum încolo despre tine. Mi-e trist, mi-e frig, mă gândesc că cei buni și cu lumini in suflete pleacă prea brutal, prea rapid din viața ta. Ne-am cunoscut călcandu-ne pe picioare la cursurile de tango și am continuat povestind despre mări, țări si cărți, iubiri pierdute și piruete ale vieții. Ne-am dus alături anii îmblânzindu-i cu șampanie și sauvignon blanc căutând în noi sunete și forme. Să-i înveți, dragă Liviu, pe cei de Sus, să bea șampanie la micul dejun”, a scris aceasta.

Printre cei care au transmis un mesaj în acest sens se numără și mentorul lui Chiorpec, chef Cătălin Scărlătescu.

„Drum bun, prieten drag. Dumnezeu să te odihnească în pace”, a scris chef Cătălin Scărlătescu pe pagina sa de Facebook.

Cine a fost Liviu Chiorpec

De profesie inginer, Liviu Chiorpec a devenit bucătar după ce a muncit timp de două decenii într-o corporație.

În 2019, el a participat la „Chefi la cuțite”, unde a venit pentru a-i face o surpriză lui Cătălin Scărlătescu.

„L-am cunoscut acum vreo patru sau cinci ani, cum le stă bine bărbaților, într-un wine bar, la o sticlă de șampanie. (…) Ne întâlnim rar, dar oamenii când se apropie, nu au nevoie să se vadă în fiecare secundă”, a spus Chiorpec în emisiune.

În cele din urmă, el a primit „Cuțitul de Aur” pentru farfuria pe care a prezentat-o la preselecții.

„Cine sunt? Liviu Chiorpec, bucătar, din alegere sau predestinare, inginer, de meserie, fost corporatist, 20 de ani, reinventat, că tot e la modă… Acum sunt private chef. Gătesc la mine acasă, la tine acasă, la cine vreau eu acasă”, spunea el la acea vreme, potrivit a1.ro.

Liviu Chiorpec a fost și profesor de gastronomie la o școală de cooking. „Bem un pahar de vin și discutăm principiile prin care se gătește mâncarea. Nu mă interesează rețeta, sunt milioane de rețete, eu îi învăț cum să recunoască tehnicile corecte”, povestea el.