VIDEO: Interlopul Adrian Corduneanu scapă de ÎNCHISOARE în dosarul în care este acuzat de camătă / Femeia care a fost prezentă la fiecare eliberare

Publicat: 10 06. 2023, 18:01
Actualizat: 10 06. 2023, 18:01

This browser does not support the video element.

Adrian Corduneanu a fost eliberat din închisoare, în dosarul în care este acuzat de camătă. „Beleaua”, așa cum este el cunoscut în lumea interlopă, a fost așteptat de o femeie la poarta penitenciarului, aceeași care a fost alături de el la fiecare eliberare a ieșeanului.

Judecătorii din Iași au decis că Adrian Corduneanu poate fi eliberat din penitenciar în dosarul în care este acuzat de constituire a unui grup infracțional organizat, complicitate la înșelăciune, spălare de bani prevăzută și camătă.

În schimb, el a fost plasat în arest la domiciliu.

„Admite cererea inculpatului Adrian Corduneanu și înlocuiește măsura arestării preventive, dispusă faţă de acesta, cu măsura preventivă a arestului la domiciliu pe o perioadă de 30 de zile de la rămânerea definitivă a prezentei încheieri, măsura preventivă constând în obligația impusă inculpatului să nu părăsească imobilul unde locuiește. Dispune punerea în libertate a inculpatului Corduneanu Adrian de sub puterea mandatului de arestare preventivă, dacă nu este reținut sau arestat în altă cauză”, au stabilit magistrații.

La ieșirea din penitenciar, „Beleaua” a fost întâmpinați de mai mulți apropiați. Între aceștia se numără și o femeie care a fost prezentă la fiecare eliberare din închisoare a interlopului. Este vorba despre mama lui, scrie publicația locală BZI.

Adrian Corduneanu, eliberat din închisoare

Probleme multiple pentru „Beleaua”: Este acuzat de camătă, șantaj și spălare de bani

Adrian Corduneanu fost trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, complicitate la înșelăciune, spălare de bani prevăzută și camătă.

Recent, procurorii au anunțat că în suspectează pe interlopul ieșean și de șantaj. În acest dosar s-au făcut peste 120 de percheziții și persoane din 20 de județe sunt anchetate. (DATE SUPLIMENTARE DESPRE PERCHEZIȚII AICI…)

„La data de 23.11.2022, procurorii împreună cu polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Serviciul Grupuri Infracționale Violente pun în aplicare 123 mandate de percheziție domiciliară, fiind vizate domiciliile şi imobilele deținute sau folosite de mai multe persoane fizice, precum şi sediile și punctele de lucru ale unor persoane juridice din municipiul București și judeţele Prahova, Brașov, Iași, Suceava, Botoșani, Tulcea, Constanța, Cluj, Timiș, Vrancea, Buzău, Bihor, Vâlcea, Dolj, Gorj, Sibiu, Bacău, Mureș și Sălaj, într-o cauză în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, șantaj, lipsire de libertate în mod ilegal, lovire sau alte violențe, distrugere și favorizare a făptuitorului.

În cauză s-a reținut că, începând cu anul 2018, a fost constituit, la nivel național, un grup infracțional organizat care a avut ca scop comiterea, în principal, a unor infracțiuni de șantaj. Membrii grupului au urmărit să împiedice extinderea sălilor de jocuri de noroc concurente celor administrare de aceștia și să reprime tentativele altor membri ai lumii interlope de a prelua controlul asupra sălilor aparținând grupului. În acest scop, a fost creată o structură de forță care a fost folosită pentru a împiedica anumiți clienți care realizau câștiguri însemnate să intre în posesia acestora. Această structură a asigurat funcționarea la nivel național a unui sistem coercitiv ilegal care era menit să împiedice clienții care generau probleme să revină în sălile de joc aparținând grupului infracțional organizat și să recupereze rapid de la aceștia prejudiciile aduse bunurilor din localuri”, conform unui comunicat al procurorilor DIICOT. (MAI MULTE INFORMAȚII DESPRE ACEST CAZ PUTEȚI CITI AICI…)

Vă recomandăm să citiți și: