Amenzi uriașe pentru mulți români, după sărbători! Obiceiul pentru care vor scoate mii de lei din buzunare: „Îl arunc la gunoi, ce să fac…”

Publicat: 06 01. 2021, 09:34
Actualizat: 06 01. 2021, 09:35
Ajutor de deces 2021. La ce sumă ajunge, cine îl poate primi și care sunt documentele necesare

Mulți români au aruncat deja bradul de Crăciun în spatele blocului, deși tradiția spune că acesta ar trebui păstrat în casă până la Bobotează. Dincolo de tradiție, cei care lasă brazii la întâmplare riscă amenzi usturătoare!

Este interzisă aruncarea brazilor pe străzi. Românii au obiceiul de a renunța la brazii de Crăciun fără să se gândească la consecințe. În marile orașe există centre speciale, unde pomii de Crăciun ar putea fi reciclați, scrie b1.ro.

„Îl duc la tomberon, ce pot să fac cu el. Îl scutur cât pot, să cadă țepii, adun țepii frumos, îi duc într-o punguță și apoi crengile și tulpina o duc la tomberon”, a declarat un localnic pentru Știrile Pro Tv.

Ce amenzi riscă românii care aruncă brazii la voia întâmplării

Cei care aruncă brazii pe unde apucă riscă amenzi între 1.000 și 2.500 de lei.

Brazii folosiți de gălățeni de Crăciun, replantați în curțile școlilor și grădinițelor

Membrii unei asociații îi îndeamnă pe gălățeni să cumpere brazi la ghiveci pentru Crăciun, în așa fel încât după să fie plantați. Brazii vor fi replantați în curțile școlilor și grădinițelor, dar asociația vrea și să facă o pădure de brazi.

Membrii asociației promit că după sărbători vor strânge brazii pe propria lor cheltuială și îi vor planta în curțile unităților de învățământ din oraș.

Mai mult chiar, începând de anul viitor, reprezentanții Galați 4×4 vor să facă o pădure de brazi pe un teren al statului.

De aceea, membrii asociației îi îndeamnă pe copii să-și roage părinții să cumpere doar brazi în ghivece.

„Recunosc că este o idee împrumutată, dar este o idee bună. Noi am decis să facem această campanie în oraș, este primul an și vrem să ne organizăm cât mai bine. Avem o înțelegere cu Inspectoratul Școlar, vom planta brazii în curțile școlilor și grădinițelor din oraș. Inițial, am vrut să mergem în zona Izvoarele, să facem o mică pădure de brazi, dar am decis să o lăsăm pe anul viitor. Noi oferim asistență la plantat, suntem un grup de 10 voluntari. Sperăm să prindă ideea, nu avem target. Brazii vor fi adunați după anul nou, persoanele care vor să planteze brazi cu ajutorul nostru ne pot contacta pe Facebook sau telefonic. Îi rugăm pe copii să le ceară părinților să cumpere brazi care pot fi replantați”, a explicat pentru MEDIAFAX, reprezentantul asociației, George Nica