„Apă chioară”, vândută drept dezinfectant! Așa se infectează românii cu COVID / Sorin Susanu: „O situație absolut incredibilă!”

Publicat: 16 02. 2021, 09:28
„Apă chioară”, vândută drept dezinfectant! Așa se infectează românii cu COVID / Sorin Susanu: „O situație absolut incredibilă!” / Foto colaj: Facebook / Sorin Susanu

Comisarii brașoveni de la Protecția Consumatorului au oprit comercializarea mai multor flacoane cu apă de colonie, vândută drept DEZINFECTANT ANTI-COVID-19, a anunțat Sorin Susanu, șeful CRPC Brașov.

„O situaţie absolut incredibilă. Agenţi economici care pun în pericol viaţa consumatorilor. Patroni care profită pentru a face bani în detrimentul sănătăţii oamenilor. Apă de colonie vândută de colonie vândută pe post de dezinfectant şi menţionat explicit pe etichetă, pentru a induce în eroare şi mai mult consumatorii „anti-COVID„”, a arătat, într-o postare pe Facebook, Sorin Susanu.

Apă de colonie „anti…COVID”

În înregistrarea furnizată pe Facebook se arată cum peste eticheta originală care indică faptul că flaconul conține APĂ DE COLONIE a fost aplicată o alta, conform căreia discutăm despre un DEZINFECTANT cu conținut de alcool în proporție de 80%, fiind chiar „anti-COVID”, scrie stiripesurse.ro.

„Produsele neconforme au fost oprite de la comercializare. A fost extins controlul în întreaga țară”, a declarat Sorin Susanu.

Potrivit lui Susanu, produsele au fost descoperite într-un magazin ce aparține unui lanț care vinde parfumuri.

„Crimă la adresa personalului medical” la spitalul „Victor Babeș” din Timișoara!

Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara, aflat în prima linie în lupta cu COVID-19, a primit peste 14.500 de măști FFP 3 false. Personalul medical a descoperit că se dezlipeau filtrele. Managerul spitalului, Cristian Oancea spune că, dintr-un lot de 25.000 de măști cumpărate de la trei firme din România, cel puțin două treimi erau neconforme. Este „o crimă la adresa personalului medical”, s-a indignat Oancea.

„Am descoperit un lot de peste 14.000 de bucăți, care nu erau conforme. De fapt, erau fake, am înștiințat imediat autoritățile și le-am retras de pe secții. Noi am sesizat organele competente și așteptăm să vedem ce putem să facem cu aceste loturi. Vorbim de măști FFP3, o anumită marcă, efectiv picau filtrele de la ele”, a explicat Cristian Oancea, managerul Spitalului „Victor Babeș” din Timișoara pentru publicația locală tion.ro