Aproximativ 3.000 de locuri de muncă ale companiei Ford vor fi desființate, la nivel global

Aproximativ 3.000 de locuri de muncă ale companiei Ford vor fi desființate, la nivel global
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 24/08/2022, 21:00
Jim Farley, CEO-ul companiei Ford, a anunțat că renunță la aproximativ 3.000 de angajați ai constructorului auto american, la nivel global, în special în Statele Unite, Canada și India. Decizia a fost luată pentru a reduce anumite costuri, în vederea accelerării tranziției sale către vehiculele electrice.

„Construirea viitorului necesită schimbare. Necesită atenție, claritate și rapiditate. Și, așa cum am discutat în ultimele luni, înseamnă reorganizarea resurselor și a structurii costurilor, care nu este competitivă cu concurenții tradiționali și noi”, a afirmat Jim Farley, mulțumindu-le angajaților care vor părăsi compania auto.

Până în acest moment, măsura îi va afecta pe angajații din Statele Unite, Canada și India, iar anunțul vine după luni întregi de speculații referitoare la o posibilă reducere a forței de muncă a producătorului de automobile. Pe lângă desființarea locurilor de muncă, compania Ford intenționează să reorganizeze și să simplifice funcțiile în cadrul organizației sale, pentru a fi mai flexibilă.

„Nimic din toate acestea nu schimbă faptul că este o perioadă dificilă. Cei care părăsesc compania sunt prieteni și colegi și vrem să le mulțumim pentru contribuție. Avem obligația de a avea grijă și de a sprijini persoanele afectate de aceste măsuri, oferindu-le nu numai beneficii, ci și un ajutor semnificativ în găsirea de noi oportunități de muncă”, a precizat Jim Farley.

Într-un e-mail comun, Farley şi preşedintele Ford, Bill Ford, au precizat: „Eliminăm locuri de muncă, reorganizăm şi simplificăm funcţiile în întreaga afacere. Veţi auzi mai multe detalii de la liderii zonei dumneavoastră de afaceri, mai târziu, în această săptămână”. Cei doi au menționat și că structura de costuri a companiei „este necompetitivă faţă de concurenţii tradiţionali şi noi”.

Acţiunile Ford au scăzut, luni, cu 4,8%, pe fondul scăderilor și mai ample de pe Wall Street. Deși Ford are o forţă de muncă angajată, în mare parte, pentru a susţine o gamă tradiţională de produse, cu tehnologie de ardere internă, Jim Farley a elaborat o strategie pentru dezvoltarea unei game largi de vehicule electrice. De asemenea, la fel ca Tesla, Ford vrea să genereze mai multe venituri prin servicii care depind de software-ul digital şi de conectivitate.

Creşterea preţurilor bateriilor, materiilor prime şi transporturilor maritime se numără printre factorii care pun o presiune suplimentară asupra Ford şi a altor producători de automobile. Cu toate acestea, compania a respectat prognoza de profit pentru întregul an, în pofida costurilor mai mari din cauza inflaţiei. Jim Farley a precizat, însă, că în luna iulie că „se va produce o reducere a costurilor” în operaţiunile legate de vehiculele cu ardere internă.

De partea cealaltă, Bill Ford a precizat că reducerile de personal vor afecta toate segmentele companiei. La sfârşitul anului 2018, grupul rival, General Motors, a decis să reducă 14.000 de locuri de muncă, în vederea pregătirilor pentru accelerarea strategiei privind vehiculele electrice.

Liderii UAW şi-au exprimat îngrijorarea cu privire la faptul că vor exista mai puţine locuri de muncă în producţie şi mai multe locuri de muncă dispersate în fabrici de baterii şi hardware pentru vehicule electrice, care nu sunt sindicalizate, informează evz.ro.

În România, Ford este prezentă prin uzina de la Craiova, unde se vor produce Puma electric, dar și utilitarele Tourneo Courier electric și Transit Courier electric. Fabrica Ford din Craiova este în curs de preluare de către Ford Otomotiv Sanayi (Ford Otosan) din Turcia, după ce Comisia Europeană a aprobat tranzacția.

Bianca Iliescu
Bianca Iliescu și-a început cariera jurnalistică în 2019, la Prima TV, unde a lucrat ca redactor de știri externe pentru jurnalul "Focus". Ulterior, mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Doi soți au renunțat la toată averea de 24 de milioane $ ca să se...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
Mihaela Bilic a deslușit misterul cartofilor congelaţi. De ce îi RECOMANDĂ pentru consum
"Unde mai joc și eu la aparate?!" Vieţile românilor care s-au trezit într-o nouă realitate,...
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
Prietena Robertei și a lui Sebi, dezvăluiri tulburătoare la opt luni după accidentul de la...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Regula care NU îți dă voie să circuli cu mașina. E OBLIGATORIU conform Codului Rutier...
Zodiile care dau lovitura vieții. Luna mai vine cu schimbări fabuloase
Ce avere are Paul Nicolau, zis Pescobar. Suma impresionantă pe care o câștigă patronul de...
Imagini exclusive de la priveghiul lui Costel Corduneanu. Berbecuții se rumenesc la proțap, prietenii din...
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Momentul în care o femeie merge cu unchiul mort la bancă să ia un împrumut:...
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli...
Un traseu popular din Barcelona, șters de pe Google și Apple Maps din cauza turiștilor...