Un bărbat din Buzău a ajuns în stare gravă la spital, după ce a fost atacat de un urs / Prefectul județului cere împuşcarea a două exemplare, în zona Nehoiu

Publicat: 11 09. 2022, 13:43
Actualizat: 15 09. 2022, 13:50
Urs / Sursă Foto: Pixabay - Ilustrativ

Un bărbat de 55 de ani din judeţul Buzău a ajuns la spital în stare gravă după ce a fost atacat de un urs, în noaptea de sâmbătă spre duminică. Prefectului județului cere împușcarea a doi urși din zona Nehoiu. 

Atacul a avut loc în jurul orei 02:30, pe o uliță din satul Nemertea, comuna Gura Teghii.

Bărbatul a suferit leziuni complexe la femurul stâng, fractură de femur drept şi diverse plăgi muşcate pe membrele superioare. El a fost transportat în cursul nopţii la spitalul din Braşov.

Prefectul Buzăului cere împuşcarea a doi urşi, în zona Nehoiu

Prefectul judeţului Buzău, Daniel Ţiclea, spune că situația nu este singulară și a cerut de mai multe ori împușcarea animalelor.

„În ultima lună am semnalat  în repetate rânduri şi pe toate căile posibile gravitatea acestui fenomen. Dacă de la ministerul Mediului nu ni se aprobă extragere prin împuşcare de exemplare dominante, aceste atacuri vor continua şi vor deveni tot mai periculoase pentru oameni.

Din păcate, în luna august solicitarea AJVPS Buzău de extragere prin vânătoare pentru două exemplare de urs din zona Nehoiu a fost refuzată de către minister, care ne recomandă să acţionăm pe Legea 81, de parcă ursul ar aştepta să vină comisia la el”, a declarat prefectul judeţului Buzău Daniel Ţiclea, citat de News.ro.

OUG 81/2021 privind aprobarea metodelor de intervenţie imediată pentru prevenirea şi combaterea atacurilor exemplarelor de urs brun asupra persoanelor şi bunurilor acestora, în intravilanul localităţilor prevede, printre altele,  că ”intervenţia imediată asupra exemplarelor de urs aflate în intravilanul localităţilor se efectuează gradual, prin analizarea la faţa locului de către echipa de intervenţie a nivelului de risc stabilit potrivit Procedurii privind modul de acţiune a instituţiilor responsabile în gestionarea intervenţiilor în cazul incidentelor generate de specia Ursus arctos (urs brun)”.

Vă recomandăm să citiți și: