Calcul complet | Cât te costă să iei masa la „împinge tava” în Eforie Nord, în iunie 2025: felul principal, felul 2 și desert
Cât te costă să iei masa la „împinge tava” în Eforie Nord, în iunie 2025. Iată cât plătește un turist pentru felul principal, felul 2 și desert. Bunătăți pot fi găsite la fiecare pas: mămăliguță, hamsii sărate, fripturi, salate de vară, dar și ciorbe, tocănițe și alte preparate românești. Însă, cât ajunge să plătească un cuplu pentru un prânz la mare? Află mai jos, în articol.
Mulți turiști au ajuns, deja, la malul Mării Negre, acolo unde își petrec vacanța alături de familie și prieteni. Pe lângă costurile aferente cazărilor și distracției, turiștii iau în considerare și cheltuielile pentru hrană și alte servicii. De exemplu, cât costă să iei masa la „împinge tava” în Eforie Nord, în iunie 2025? Vor găsi bunătăți culinare, de la tocănițe și ciorbe tradiționale, până la salate de vară, salate asortate cu murături, piure, fripturi și hamsii. Desigur, din meniul de la autoservire nu lipsesc preparate precum: mămăliga, pastele cu sos, orezul cu legume sau lasagna.
Cât te costă să iei masa la „împinge tava” în Eforie Nord
Unii dintre turiștii veniți la malul mării au fotografiat mâncărurile și prețurile aferente acestora la „împinge tava” din Eforie Nord. Turiștii găsesc diverse preparate, de la ciorbe tradiționale (ciorbă de fasole, perișoare, supă de pui), până la sarmale, mămăligă și saramură de păstrăv.
- 250 ml de vin rece la pahar: 7 lei;
- 100 de grame de hamsie curățată: 10 lei;
- 100 de grame de creveți torpedo: 12 lei;
- Tigaie picantă cu vită: 26 de lei;
- Paste în sos alb: 25 de lei;
- Saramură de pulpe de pui: 24 de lei;
- 200 de grame de orez sălbatic: 20 de lei;
- Saramură de păstrăv: 35 de lei;
- Saramură de macrou: 32 de lei;
- Tochitură: 21 de lei/porția;
- Orez cu legume: 9 lei/porția;
- 150 de grame de cartofi prăjiți: 15 lei;
- 120 de grame de cârnați de porc: 16 lei (1 bucată);
- 110 grame de cabanos: 19 lei (2 bucăți);
- 70 de grame de nuggets: 20 de lei (5 bucăți);
- 120 de grame de aripioare de pui la cuptor: 20 de lei (4 bucăți);
- 110 grame de piept de pui: 21 de lei;
- Pulpă de pui: 22 de lei;
Două chifteluțe marinate costă 22 de lei
- 100 de grame de ceafă de porc la grătar: 14 lei;
- 100 de grame de ciolan afumat: 12 lei;
- 100 de grame de cârnați subțiri: 11 lei;
- 100 de grame de piept de pui la grătar: 14 lei;
- 100 de grame de cârnați groși: 11 lei;
- Pulpă de porc la tavă: 25 de lei;
- 160 de grame de chifteluțe marinate: 22 de lei (2 bucăți);
- Tigaie picantă cu pulpe de pui: 25 de lei;
- Coastă în sos barbeque: 24 de lei;
- Cartofi la cuptor: 19 lei;
- Pomana porcului: 23 de lei/porția;
- 200 de grame de sarmale: 24 de lei (5 bucăți);
- 150 de grame de mămăligă: 6 lei;
- 200 de grame de tochitură de porc: 24 de lei.
La capitolul desert, turiștii au posibilitatea de a alege între clătite cu gem sau ciocolată, gogoși pufoase presărate cu topping sau zahăr pudră, diverse arome de înghețată, dar și prăjituri (savarină, tiramisu, amandină etc). De exemplu, vezi AICI cât costă plăcintele, covrigii, ștrudelul sau gogoșile.
Calcul total pentru 2 persoane: fel principal, felul 2, desert
Presupunem că un cuplu merge să ia prânzul la autoservirea din Eforie Nord. Acolo, comandă următoarele preparate:
- Fel 1:
- 2x Saramură de păstrăv (35 lei x2)
- Fel 2:
- O tigaie picantă cu pulpe de pui (25 lei);
- 100 de grame de hamsie (10 lei);
- Pomana porcului (23 lei);
- O porție de mămăligă (6 lei).
Fel principal pentru 2 persoane: 70 de lei;
Felul 2 pentru 2 persoane: 64 de lei;
Desert pentru 2 persoane: 30-40 de lei.
În sumă nu au fost incluse băuturile sau alte produse (de exemplu, chifle, sosuri etc).
Total: 164-174 de lei.
Vezi și:
Câți lei costă o ceafă de porc cu cartofi prăjiți, la autoservire în Mamaia
Ce a primit un turist la o AUTOSERVIRE din Eforie Nord. Meniul zilei costă „doar” 50 de lei
Suma plătită de un turist pentru o porție de creveți, într-un restaurant din Mamaia
Sursă foto: Facebook grupul „Vacanțe prin România” / Shutterstock